NOMI Nieuws Maart 2018

En toen was het alweer maart…………!

 

De winter loopt af en de lente komt langzaam op gang.

En ook wij mensen kruipen uit onze huizen om weer extra energie en vitamientjes op te doen. Want hoe kan dat beter dan de buitenlucht op te snuiven en te genieten van de natuur.

 

Misschien merk je ook binnenin je lijf dat er ‘dingen’ veranderen of meer je aandacht nodig hebben. Geef daar dan lekker aan toe en zorg extra goed voor jezelf door bijvoorbeeld bewuster te eten & bewegen.

Hieronder een leuke link om ook eens thuis met yoga bezig te zijn. 

 

https://goedetengezondleven.nl/reinigende-yoga-oefeningen/

 

Nog even een terugblik op de afgelopen periode.

 

De eerste workshop, die ik samen met Andrea Wisse van Huidstudio de Griffioen heb gegeven, was een groot succes!

 

We hadden een fijne, kleine groep dames, die hebben genoten van de persoonlijke begeleiding & uitleg tijdens de yogahoudingen. En ze hebben heel nieuwe verzorgingstechnieken geleerd voor het gelaat. Ook was er ruim de tijd om vragen te stellen en kregen ze een mooi boekje mee naar huis om alles nog eens rustig over te kunnen doen.

 


Op 20 januari heb ik deelgenomen aan een bijscholing over Yoga & Ayurveda – onze psychische centra (de chakra’s). Dit was erg boeiend (heel filosofisch). Tijdens de lessen op maandagochtend 22 januari heb ik hier meer over verteld en ik zal in de toekomst zeker de opgedane kennis in praktijk brengen.

 

Ik heb mij verdiept in Reiki en heb mijn eerste graad gehaald. De extra energie, die ik nu door kan geven wil ik voornamelijk inzetten bij de privélessen.

 

Op 17 februari heb ik mijn vervolgopleiding Ashtanga Vinyasa Yoga afgerond! Hier heb ik zoveel geleerd en het heeft letterlijk mijn hele leven veranderd. Ik ben zo blij dat ik deze ervaring mocht opdoen en de mensen & stof mocht leren kennen, die mij ontzettend hebben verrijkt! Met het afronden van de opleiding ben ik benaderd om zelf yogadocenten op te leiden. Hierdoor voelde ik mij natuurlijk erg gevleid en vereerd. Maar na mijn ego opzij gezet te hebben en mijn hart te laten spreken heb ik besloten om dit niet te doen. Maar eerst nog verder meZelf te ontwikkelen.

Dus…. ben ik op 24 februari gestart met een Teacher Training Ashtanga Vinyasa 2e serie. Deze wordt nauwelijks gegeven in Zeeland en vergt heel wat. Niet alleen op fysiek, maar ook op mentaal vlak. Door deze cursus zal ik jullie ook meer verdieping en andere houdingen aan kunnen bieden en jullie beter kunnen begeleiden.

 

Voor in het vooruitzicht.

 

Workshop Ashtanga 1e serie.

Omdat ik merk dat er interesse is om eens wat aandachtiger en technischer te kijken naar yogahoudingen, wil ik een aantal keer (bv 3x) een ochtend gebruiken om dieper en meer in detail in te gaan op de houdingen van de 1e serie van de Ashtanga Vinyasa yoga. Graag hoor ik jullie mening en reactie hierop. Mijn voorkeur gaat uit naar 3 vrijdagochtenden in april (bv 6, 13 & 20), maar ik sta open voor andere opties.

 

Ik hoop op voldoende animo!

Workshop Yoga & Sculp.

Ook willen Andrea Wisse en ik de workshop Yoga & Sculp nogmaals geven. Als het te realiseren is zou dit leuk zijn om het in de buurt van Moederdag (13 mei) te plannen. Leuke cadeautip 😉

 

Yoga in de buitenlucht.

Als het weer het toelaat ga ik zelf graag buiten aan de slag. Door in de natuur yoga te beoefenen geeft dit een heel andere ‘inpact’, dan wanneer je binnen bezig bent. Je focus en balans worden erg op de proef gesteld en je verbinding tussen binnen en buiten is nu wel heel erg tastbaar. De combinatie van de buitenlucht, buitengeluiden en de optische gewaarwordingen zullen je ‘practice’ een heel andere dimensie geven.

 

Het zou dan ook geweldig zijn wanneer we tegen de zomer een keer op het strand of ergens anders buiten een les kunnen plannen.

 

Wat data om in de gaten te houden.

Er komen heel wat feestdagen aan, waardoor er lessen zullen uitvallen.

Maandag 2 april is het Pasen, donderdag 10 mei is het Hemelvaart & maandag 21 mei is het Pinksteren. Ook tijdens de meivakantie, 23 april-4 mei, zullen er geen yogalessen gegeven worden.

 

Inschrijven.

Tot slot wil ik jullie bedanken voor jullie vertrouwen, enthousiasme en aanwezigheid tijdens de lessen. Het is heel fijn om te zien dat ‘het inschrijvingssysteem’ ook werkt! Door veel ziekte en werkverschuivingen zijn er de laatste tijd veel aanpassingen en wisselingen geweest binnen de lesgroepen. Dit is dus helemaal niet erg, want het lost zich (mede door jullie duidelijke communicatie naar mij toe) altijd weer op.

SUPER!!!

 

Wanneer jullie zelf nog ideeën, inzichten, vragen of ‘dingen’ hebben, die jullie met mij willen delen. Schroom dan niet om mij hierover in te lichten.

Ik hou wel van een uitdaging 😉

 

Verder zie ik jullie graag weer in de groepslessen of/en privélessen.

 

Namasté,

 

Naomi