NOMI Nieuws maart 2019

Maart roert zijn staart…., maar februari kan er ook wat van!

Een korte, maar hevige maand voor velen.

 

De Yoga Nidra ont-spanningsles is goed bezocht en alle deelnemers zijn weer heerlijk uitgerust en opgeladen het weekend gestart.

 

Voor degenen, die nog even uitleg willen over wat Yoga Nidra nou eigenlijk is;

Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Je lichaam komt in de toestand van slapen (nidra), maar je geest blijft helder en wakker (yoga).

Yoga Nidra is in de zestiger jaren door ontwikkeld door Swami Satyananda van de Bihar School of Yoga, buiten India ook bekend als Satyananda Yoga. Het is echter niet zomaar een ontspanningsoefening: het is een oefening in spirituele ontwikkeling. Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap. Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

 

 

Voor zaterdag 23 maart staat er weer één op het programma. Er zijn nog heel wat vrije plekjes, dus… Wil jij je inschrijven? Stuur mij een berichtje of schrijf je in via de inschrijflijst in de map op de les-locatie. Kosten hiervoor zijn 1 stempel of €11,50.

De workshop Ashtanga Vinyasa Yoga 1e serie is afgerond. En wat was het een succes!!! Ik ben super trots op iedereen. Het is niet alleen hard werken (fysiek), maar ook heel erg uitdagend (mentaal).

 

De deelnemers wisten niet van ophouden en hebben dan ook om een vervolg gevraagd. SUPER!

Ik heb besloten om 1x per maand op maandagavond een langere les (19.30-21.30 uur) te geven. Hierin hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Iedereen, dus ook als je de workshop niet gevolgd hebt, is hierbij van harte welkom! Op deze maandagen zal er dan geen dynamische ochtendles gegeven worden.

 

De volgende data staan hiervoor gepland: 15 april, 13 mei, 17 juni.

Deelnemen aan deze les kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de leslocatie.

 

 

Wil jij de Ashtanga Vinyasa Yoga full primary series meedoen op 16 maart aanstaande van 10.00-12.00 uur? Er zijn nog plekjes vrij, dus geef je snel op! Kosten hiervoor zijn €15,-.


De Yin yang yogales met klankschalen relaxation van afgelopen zaterdag was geweldig! Samen met Tamara van der Hooft hebben we een heerlijke ochtend in- en ontspanning gehad. Met een heel gezellig ‘theekransje’ na afloop.

 

 

Er staat (nog) geen nieuwe samenwerkingsles gepland, maar deze zal in het najaar zeker herhaald worden.


Yoga Detox les: Zaterdag 13 april 2019 van 10.00-11.15 uur

 

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de Zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

De houdingen, waarbij de organen worden gemasseerd en omgekeerd, stimuleren het afvoeren van gifstoffen en geven ruimte.

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

 

Na de les is er gelegenheid om gezellig na te praten met een kopje thee, glaasje kefir en een gezonde en herstellende lekkernij.

 

De kosten voor deze ochtend zijn €12,50.

Eigen verdieping meditatie

Op 10 maart zal Swami Vedantananda Saraswati een bijscholing voor yogaleraren geven. Hierbij verdiepen we ons op de ‘Ajapa Japa’ meditatie-techniek ( mediteren op adem en de mantra SO-HAM) Deze zal ik bijwonen en hopelijk later uitgebreid in een speciale zaterdag les toepassen.

 

Voorjaarsvakantie.

Van 4 t/m 8 maart is het voorjaarsvakantie en zullen er geen groepslessen zijn. Privélessen gaan door op afspraak.

Mocht er onverwacht een les komen te vervallen, dit ivm het ziektebeeld van mijn schoonvader, dan zal ik jullie hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen middels een email/app.

 

Bedankt!

 

Verder wil ik jullie enorm bedanken voor de opkomst en leuke reacties en inzet bij (en na 😉) alle lessen! Het is super om te merken dat jullie je welkom en fijn voelen in de ruimte en in de groep. En heel erg bedankt voor jullie vertrouwen in mij.

Mocht je vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

                                      

Namasté,   

Naomi