NOMI Nieuws April 2019

En toen was het lente…. 😊

 

 

Na een heerlijke maand met veel en variërende activiteiten is het tijd geworden om onszelf weer los te laten (of maken) en naar buiten te gaan! Niet alleen buiten ons Zelf, maar ook echt de natuur in! We zijn al wat verwend door het zonnetje en dat geeft weer hoop en smaakt naar meer…

Even nagenieten:

Na de voorjaarsvakantie heb ik, op 10 maart, een teacher-training bijgewoond.

Swami Vedantananda Saraswati heeft een bijscholing voor yogaleraren gegeven, waarin we ons op de ‘Ajapa Japa’ meditatie-techniek (mediteren op adem en de mantra SO-HAM) hebben verdiept.

Tijdens de meditaties, die wij aan het begin en einde van de les doen, gebruik ik o.a. de opgedane kennis.

 

En wie weet volgt er nog een speciale zaterdag yogales specifiek gericht op meditatie en pranayama…?


Mijn traject personeelsyoga bij Qwestor in Goes zit erop. Het is heel goed ontvangen en er zal zeker een vervolg aan gegeven worden! Ik vond het echt SUPER om de mensen even uit hun hoofd en in hun lijf te laten komen. Een ontspanningsmoment te geven, waardoor ze weer fris en geconcentreerd met nieuwe energie verder aan het werk konden of hun dag konden afsluiten.

 

En ook de yogalessen die ik heb gegeven bij MBO Dans in Goes, zijn afgerond. De basis is gelegd; het zaadje is geplant. Ze hebben o.a. geleerd dat ‘pushen’ niet de juiste manier is om ‘iets’ te bereiken. ‘Practice and all is coming!” 😉

 

 

Op 16 maart hebben een aantal van jullie deelgenomen aan de Ashtanga Vinyasa full primary series. Binnen ieders mogelijkheden op dat moment is zeer intens gewerkt. Nogmaals wil ik mijn complimenten geven aan deze deelnemers. Want het omgaan met jeZelf en je lijf op dat moment is de ware yoga! Het is en blijft een kunst om je te bewegen met geduld, acceptatie en liefdevolle aandacht.

 

Gebaseerd hierop heb ik besloten om 1x per maand op maandagavond een langere les (19.30-21.30 uur) te geven. Hierin hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Iedereen is hierbij van harte welkom! Op deze maandagen zal er geen dynamische ochtendles gegeven worden (les van 10.30 uur vervalt).

De volgende data staan hiervoor gepland: 15 april, 13 mei, 17 juni.

 

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de leslocatie.

 

 

Zaterdag 23 maart is er een heel bijzondere iRest Yoga Nidra les geweest. De iets andere en vooral meer persoonlijke benadering van iRest (integreed Restore) heeft bij sommigen heel wat teweeggebracht. Ik heb heel uiteenlopende ervaringen gehoord. Van ‘een kwelling’ tot ‘diep ontspannend’, ‘verdovend’ en ‘verhelderend’.

Ben je benieuwd geworden naar wat een Yoga Nidra ont-spanningsles voor jou kan betekenen? De volgende zal gehouden worden op zaterdag 25 mei van 10.00-11.00 uur. Wil jij je inschrijven? Stuur mij een berichtje of schrijf je in via de inschrijflijst in de map op de leslocatie. Kosten hiervoor zijn 1 stempel of €11,50.

 

 

Verder vooruit kijken:

 

Aanstaande maandag, 1 april, zal ik een ontspanningsmoment verzorgen bij Erfgoed Zeeland in Middelburg. Op hun jaarlijkse team-dag, met als thema communicatie & inspiratie, hebben zij een rust- en herstelmoment ingelast. Ik zal aan 35 medewerkers een chakra-meditatie, yogahoudingen en een diepte-ontspanning geven.

Aan de hand van deze activiteit zal er gekeken worden of er genoeg animo en budget is om hier vaker (bedrijfs)yoga aan te bieden.

Wil jij ook bedrijfsyoga op jouw werkplek? Vraag dan eens op jouw werklocatie of hier mogelijkheden/subsidies voor zijn. Jullie weten me te vinden 😊

 

 

Yoga Detox les: 13 april van 10.00-11.15 uur.

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de Zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

De houdingen, waarbij de organen worden gemasseerd en omgekeerd, stimuleren het afvoeren van gifstoffen en geven ruimte.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

Na de les is er gelegenheid om gezellig na te praten met een kopje thee, glaasje kefir en een gezonde en herstellende lekkernij.

 

 

De kosten voor deze ochtend zijn €12,50.

Buiten yoga

Als het weer het toelaat gaan wij binnenkort weer ECHT naar buiten, tijdens de buiten yogalessen! Vorig jaar zijn wij in de maand juni iedere vrijdagochtend naar ‘de Grote Piet’ aan het Veerse meer geweest. Hier heb je voldoende schitterende en geschikte plekjes om in en van de natuur te genieten.

 

Hopelijk lukt het dit jaar ook weer om een fijne groep deelnemers bij elkaar te krijgen om erop uit te trekken. Precieze data en tijden komen t.z.t.

Vakantie & vrije dagen

Van 22 april tot 3 mei is het meivakantie en zullen er geen groepslessen zijn. Privélessen gaan door op afspraak.

Mocht er onverwacht een les komen te vervallen, dit ivm het ziektebeeld van mijn schoonvader, dan zal ik jullie hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen middels een email/app.

Mocht je verder nog vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

 

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz. 

 

                      Namasté,