NOMI Nieuws mei 2019

Later dan verwacht….

Of heb jij geen verwachtingen? Ben jij blij met wat er is op dit moment of ga jij uit van ‘dingen’, aannames, overtuigingen en/of ervaringen?

 

De laatste weken ben ik (weer) ‘back-to-basic’ gegaan. Na het detoxen, door o.a. yoga en aangepaste voeding, heb ik afgelopen periode gebruikt om nog dichter bij mijn kern te komen. Op zielsniveau is er ook balast afgevoerd en zijn er veranderingen en ruimte ontstaan. Door o.a. verwachtingen van anderen en/of jezelf los te laten en naar je gevoel en intuïtie te luisteren kom je (weer) terug bij waar het bij jou om draait. En dat kan van alles zijn; alles is goed.

 

Dus… mijn sankalpa is weer aangepast en ik heb mezelf heerlijk vertroeteld 😉

Oftewel: klaar voor een nieuwe periode met nieuwe avonturen!!!

 

 

 

Het is altijd leuk om even terug te kijken en te reflecteren.

 

 

Want de Yoga Detox les van 13 april heeft voor velen toch heel wat teweeggebracht. De les is zeer goed ontvangen, wat mij persoonlijk heel blij maakt 😊 En belangrijker nog is dat veel deelnemers ook echt veranderingen merkten in hun lichaam. De reacties waren super!! En de lekkernijen na de les waren zoals je noemt ‘de kers op de taart’.

Deze les zal ik zeker vaker per jaar gaan aanbieden, dus hou de activiteiten in de gaten.


Gebaseerd op de workshop Ashtanga Vinyasa Yoga 1e serie heb ik besloten om 1x per maand op maandagavond een langere les (19.30-21.30 uur) te geven.

 

Afgelopen 15 april is de eerste les geweest. Hierin hebben we ruimte gehad om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Het was een pittige les, die de deelnemers heeft uitgedaagd om zichzelf te ont-dekken en binnen hun grenzen/mogelijkheden te werken. Deze les is voor iedereen en elk niveau en ik ben dan ook blij verrast, dat er verschillende deelnemers waren zonder ervaring en kennis van Ashtanga!!

SUPER!!!

 

De volgende lange lessen zullen op 13 mei & 17 juni zijn.

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus wil jij deelnemen aan deze les geef je dan snel op. En mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

 

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de leslocatie.


Op zaterdag 25 mei van 10.00-11.00 uur staat er weer een Yoga Nidra les op het programma.

Na de iets andere en vooral meer persoonlijke benadering van de iRest (integreed Restore) Yoga Nidra van afgelopen keer, 23 maart, zal ik over 3 weken een meer afstandelijke methode gebruiken; van Swami Satyananda Saraswati.

 

 

Ben je benieuwd geworden naar wat een Yoga Nidra ont-spanningsles voor jou kan betekenen? Stuur mij dan een berichtje of schrijf je in via de inschrijflijst in de map op de leslocatie. Kosten hiervoor zijn 1 stempel of €11,50.

Buiten yoga

 

Als het weer het toelaat gaan wij binnenkort weer ECHT naar buiten, tijdens de buiten yogalessen! Vorig jaar zijn wij in de maand juni iedere vrijdagochtend naar ‘de Grote Piet’ aan het Veerse meer geweest.

Hier heb je voldoende schitterende en geschikte plekjes om je te verbinden met en te genieten van de natuur.

Dit jaar wil ik een aantal zaterdagochtenden buitenlessen geven van 9.45-11.00 uur.

 

De volgende data heb ik hiervoor gereserveerd:

8 juni, 22 juni, 6 juli & 20 juli

 

Vanaf aankomende week zal ik inschrijflijsten neerleggen. Hier zal geen limiet voor deelname zijn, iedereen is welkom!

Neem dus gerust je zoon/dochter/vader/moeder/vriend(inn)en/partner mee!

De kosten zullen voor iedereen gelijk zijn, nml €9,- per les óf een stempel.

 

We zullen verzamelen op de parkeerplaats bij het friethokje op de ‘Grote Piet’ en vanaf daar ons plekje vinden.

Zie je het niet zitten om alleen erheen te gaan of heb je geen vervoer.

Om 9.20 uur zal ik bij het Dorpshuis van Nieuwland zijn. We kunnen van daaruit samen rijden/carpoolen 😃 (laat dit van tevoren even weten)

 

Voor de mensen, die nog meer (visuele) uitleg willen…

Hieronder vind je een link naar google maps 😉

 

https://www.google.com.br/maps/place/Grote+Piet/@51.5279742,3.7240514,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c48e12ea072e91:0x6315baa91a54784a!8m2!3d51.5279709!4d3.7262401

 

Wanneer het weer het toelaat, zullen wij heerlijk in de buitenlucht, (hopelijk) het zonnetje en de geluiden van de omgeving opgaan. 😊

Wanneer het weerbeeld er niet goed uitziet en ik beslis de les niet door te laten gaan, dan word je de (vrij)dag ervoor hierover ingelicht (dus schrijf je tel.nr. op de inschrijflijst, zodat ik je bijtijds kan informeren)

Neem voor deze les zelf een matje of badhanddoek mee!

 

 

Hopelijk lukt het dit jaar ook weer om een fijne groep deelnemers bij elkaar te krijgen om erop uit te trekken. 


Vakantie & vrije dagen

 

30 mei is het Hemelvaartsdag. Het dorpshuis is dan gesloten, dus zal er geen Hatha yogales zijn.

Mocht er onverwacht een les komen te vervallen, dit ivm het ziektebeeld van mijn schoonvader, dan zal ik jullie hier zo snel mogelijk van op de hoogte brengen middels een email/app.

 

Mocht je verder nog vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

 

Tot op de mat!!