NOMI Nieuws Extra augustus 2019

Na een lange periode van spanning, zorg en verdriet is op 28 juli mijn schoonvader overleden. Afgelopen vrijdag 2 augustus is de uitvaart geweest en hebben heel veel mensen liefdevol afscheid van hem genomen.

 

 

Ik bedank iedereen ontzettend voor alle lieve woorden, appjes, kaarten en andere steun, die mijn gezin en ik hebben mogen ontvangen afgelopen tijd.

Nu komt het ontladen en herstellen…

 

En yoga helpt daarbij 😊

 

Zachtjesaan ben ik begonnen met alle ‘dingen’, die zijn blijven liggen, te ordenen. En heb zelfs al wat plannen gemaakt voor in de toekomst!

 

Vandaar ook dit ‘vroege’ bericht van mij om jullie weer welkom te heten bij de aankomende yogalessen 😉

 

De eerstgeplande buitenles stond op zaterdagochtend 31 augustus, maar….


….omdat de buitenlessen zo heerlijk waren en er hopelijk weer genoeg animo is voor wat extra….

 

Geef ik, als het weer het toelaat, op woensdagavond 21 & 28 augustus 20.00-21.15 uur en op zaterdag 24 augustus 9.45-11.00 uur extra buitenlessen op ‘de Grote Piet’.

 

Er is geen limiet voor deelname (het universum is immers groot genoeg voor ons allemaal 😊)

Iedereen is welkom!

 

Neem dus gerust je zoon/dochter/vader/moeder/vriend(inn)en/partner mee!

 

De kosten zullen voor iedereen gelijk zijn, nml €9,- per les óf een stempel.

 

Neem voor deze les zelf een matje of badhanddoek mee!

 

We zullen verzamelen op de parkeerplaats bij het friethokje en vanaf daar ons plekje vinden.

 

Zie je het niet zitten om daar alleen heen te gaan of heb je geen vervoer?

We kunnen altijd samen rijden/carpoolen 😃 (laat dit van tevoren even weten)

 

Voor de mensen, die nog meer (visuele) uitleg willen…een link naar google maps.

 

https://www.google.com.br/maps/place/Grote+Piet/@51.5279742,3.7240514,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c48e12ea072e91:0x6315baa91a54784a!8m2!3d51.5279709!4d3.7262401

 

Na de vakantie

Vanaf september zullen de reguliere lessen in het Dorpshuis van Nieuw- en Sint Joosland weer starten.

 

Dit betekent dat we op maandagochtend 2 september beginnen om 9.00 uur met de rustige & ontspannende yogales. Daarna zal om 10.30 uur een dynamische & krachtige yogales zijn.

 

 

Op dinsdag- en donderdagavond van 20.00-21.15 uur zullen de Hatha yogalessen zijn.

Lange lessen Ashtanga Yoga

 

1x per maand geef ik op maandagavond een langere intensieve yogales (19.30-21.30 uur) Op deze dagen zal de les van 10.30-11.45 uur vervallen.

 

In deze les hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Het is een pittige les, die de deelnemers uitdaagt om zichzelf te ont-dekken en binnen hun grenzen/mogelijkheden te werken.

 

Deze les is voor iedereen en elk niveau geschikt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden binnen de reeks houdingen, die aangeboden worden, dat het voor iedereen als een therapie zal werken.

 

Op 9 september zal de eerste lange les weer zijn en dan zullen we de hele eerste serie van Ashtanga yoga doen.

 

Op 7 oktober, 11 november & 9 december staan de verdere lange lessen voor 2019 gepland. We zullen in deze lessen ook gaan kennismaken met houdingen uit de tweede serie Ashtanga.

 

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus wil jij deelnemen aan deze les geef je dan snel op. En mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de leslocatie.

 

 

En er zijn al wat extra zaterdagochtendlessen gepland en in ‘mind’….

 

 

Yoga Detox les zaterdag 21 september 10.00-11.15 uur.

 

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

 

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales van 21 september zullen we o.a. de Zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

 

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

De houdingen, waarbij de organen worden gemasseerd en omgekeerd, stimuleren het afvoeren van gifstoffen en geven ruimte.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

Na de les is er gelegenheid om gezellig na te praten met een kopje thee, glaasje kefir en gezonde en herstellende lekkernijen.

 

De kosten voor deze ochtend zijn €12,50. 

Dat was het even voor nu.

 

Verder wens ik je, wanneer ik je voorlopig nog niet zal zien, een heerlijk ontspannen en plezierige (vakantie)tijd toe. Zorg goed voor jezelf en tot later! 😊

 

Heb je verder nog vragen, opmerkingen of ideeën?

 

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

 

Tot op de mat!!