NOMI Nieuws september 2019

Daar ben ik weer…..!!!

 

De vakantie is nu ECHT voorbij.

 

Hopelijk hebben jullie, net als ik, enorm genoten van het zonnetje, het tijdloze leven en de vrijheid & verbinding die er dan ontstaat.

 

Maar nu we deze momenten hebben beleefd en kunnen koesteren is het weer tijd om terug te keren naar de basis en zal de regelmaat van alledag ook weer rust brengen.

 

 

Twee weken geleden ben ik alweer gestart met de privélessen in mijn practice-ruimte en er zijn nog een aantal buitenessen geweest. Er zal aankomende zaterdag nog één yogales op ‘de Grote Piet’ zijn (misschien wel de laatste van dit jaar?) Het beloofd schitterend weer te worden, dussss….

 

Schrijf je nog even in en geniet van een heeeeeerlijk begin van je weekend!


De les is zaterdagochtend van 9.45-11.00 uur extra buitenlessen op ‘de Grote Piet’.

 

Er is geen limiet voor deelname (het universum is immers groot genoeg voor ons allemaal 😊) Iedereen is welkom!

Neem dus gerust je zoon/dochter/vader/moeder/vriend(inn)en/partner mee!

De kosten zullen voor iedereen gelijk zijn, nml €9,- per les óf een stempel.

Neem voor deze les zelf een matje of badhanddoek mee!

 

We zullen verzamelen op de parkeerplaats bij het friethokje en vanaf daar ons plekje vinden.

Zie je het niet zitten om daar alleen heen te gaan of heb je geen vervoer?

We kunnen altijd samen rijden/carpoolen 😃 (laat dit van tevoren even weten)

Voor de mensen, die nog meer (visuele) uitleg willen…een link naar google maps. https://www.google.com.br/maps/place/Grote+Piet/@51.5279742,3.7240514,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c48e12ea072e91:0x6315baa91a54784a!8m2!3d51.5279709!4d3.7262401

 

 

Reguliere lessen

 

Komende week beginnen de groepslessen in het Dorpshuis van Nieuw- en Sint Joosland weer.

 

Dit betekent dat we op maandagochtend, 2 september, beginnen om 9.00 uur met de rustige & ontspannende yogales. Daarna zal om 10.30 uur een dynamische & krachtige yogales zijn.

 

Op dinsdag- en donderdagavond van 20.00-21.15 uur zullen de Hatha yogalessen zijn.

 

Heb je je nog niet ingeschreven of ben je vergeten wannéér je je hebt ingeschreven?

Of ken jij iemand, die ook graag een (proef)les mee wilt doen? Stuur mij dan voor de zekerheid even een berichtje via nomiyoga@outlook.com.

 

Dan kijk ik wanneer/of er nog plek vrij is.

 

 

Veranderingen

 

Afgelopen week kreeg ik te horen dat het huurtarief van de kleine zaal helaas omhoog is gegaan. Hierdoor zal ik komende tijd kritisch kijken naar het verloop en inschrijvingen van de yogalessen.

Wat betreft de Dynamische les op maandagochtend wil ik iig tot het eind vh jaar deze les zo door laten gaan. Wanneer er te weinig deelnemers kunnen zal ik deze les helaas moeten laten vervallen óf verplaatsen. Hierover later meer…

 

Er is mij verzocht om de dinsdagavondles in de gymzaal te houden, zodat de kleine zaal vrijgehouden kan worden voor evt. vergaderingen of andere activiteiten. Ik heb hiermee ingestemd, maar wel met het verzoek, wanneer de kleine zaal niet bezet is en ik weinig deelnemers heb, ik alsnog de kleine zaal mag gebruiken. Dit mbt de sfeer en ruimte vd zalen. Hier heb ik nog geen antwoord op terug gehad, dus ook hierover later meer duidelijkheid 😉

 

In het NOMI Nieuws van afgelopen keer konden jullie zien, dat ik al wat ‘bijzondere’ lessen aan het plannen ben. Hierin stond dat de Detox yogales op 21 september zou zijn….

Omdat de teacher training, waarvoor ik mij heb ingeschreven een week is opgeschoven, ben ik genoodzaakt ook deze les te verplaatsen. Hij zal een weekje later gegeven worden, nml op 28 september.

 

 

Lange lessen Ashtanga Yoga

 

1x per maand geef ik op maandagavond een langere intensieve yogales (19.30-21.30 uur) Op deze dagen zal de les van 10.30-11.45 uur vervallen.

 

In deze les hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Het is een pittige les, die de deelnemers uitdaagt om zichzelf te ont-dekken en binnen hun grenzen/mogelijkheden te werken.

 

Deze les is voor iedereen en elk niveau geschikt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden binnen de reeks houdingen, die aangeboden worden, dat het voor iedereen als een therapie zal werken.

 

Op 9 september zal de eerste lange les weer zijn en dan zullen we de hele eerste serie van Ashtanga yoga doen.

Op 7 oktober, 11 november & 9 december staan de verdere lange lessen voor 2019 gepland. We zullen in deze lessen ook gaan kennismaken met houdingen uit de tweede serie Ashtanga.

 

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus wil jij deelnemen aan deze les geef je dan snel op. En mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

 

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de leslocatie.

En er zijn al wat extra zaterdagochtendlessen gepland en in ‘mind’….

 

 

Yoga Detox les zaterdag 28 september 10.00-11.15 uur.

 

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales van 28 september zullen we o.a. de Zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

 

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

De houdingen, waarbij de organen worden gemasseerd en omgekeerd, stimuleren het afvoeren van gifstoffen en geven ruimte.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

Na de les is er gelegenheid om gezellig na te praten met een kopje thee, glaasje kefir en gezonde en herstellende lekkernijen.

 

 

De kosten voor deze ochtend zijn €15,-.

Yin Yang Yoga & Klankschaal Relaxation

 

Tamara van der Hooft & NOMI YOGA gaan weer een gezamenlijke les verzorgen!

Deze zal plaatsvinden op zaterdag 26 oktober 2019 van 10:00-11:30 uur.

 

Op deze ochtend zal er een heerlijke yoga-practice gegeven worden.

Deze zal zacht beginnen, overgaan in een dynamische ‘flow’ en ontspannen eindigen.

Hierna zal er een eind-ontspanning zijn begeleid door klankschalen.

 

Na de eind-ontspanning kun je gezellig napraten met een kopje thee en een gezonde en herstellende lekkernij.

De kosten hiervoor zijn €17,50 per persoon.

 

Omdat dit evenement al eerder op facebook bekendgemaakt is gaan de inschrijvingen hiervoor vaak heel snel.

 

 

Dus….

Wil je meedoen aan deze bijzondere les? Geef je dan tijdig op. Er ligt hiervoor een inschrijflijst op de groepsleslocatie, maar je kunt me ook e-mailen of bellen.

Op 23 november zal er een ECHTE Yin yogales gegeven worden.

En voor 21 december staat er een Yoga Nidra ont-spanningsles gepland.

 

Maar hierover later meer… 😉

 

Genoeg info voor nu.

 

Ik hoop jullie natuurlijk weer massaal te zien in de komende lessen en wens jullie voor nu alvast een schitterend en zonnig weekend toe!

 

Heb jij vragen, opmerkingen of ideeën?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

 

Tot op de mat!!

                           Namasté,