NOMI Nieuws oktober 2019

NOMI YOGA is alweer een maand begonnen en zowel in de avond- als in de ochtendlessen zijn we er lekker aan het inkomen. De houdingen en spiergroepen worden langs gegaan en de rust & stilte wordt (weer) opgezocht.

 

We hebben een heel bijzondere ‘sunset & light’ yogales op ‘de Grote Piet’ gehad….

Nu de herfst dan echt een feit is merken we de verandering niet alleen buiten ons (lagere temperaturen, vochtigere lucht, korter licht enz.)

 

Herfst staat ook binnenin ons voor loslaten, fysiek, mentaal en energetisch.

In deze periode is het belangrijk om extra aandacht te geven aan opbouw van weerstand en het naar binnen keren van de zintuigen.

Met krachtige en verwarmende houdingen blijft je lichaam fit en vitaal.

Door rust en balans in iedere houding te brengen, geeft het je kalmte en zelfvertrouwen.

 

 

 

Dit hebben we afgelopen zaterdag bij de speciale Detox yogales aan den lijve ondervonden. Er was een geweldige groep deelnemers, die hebben genoten van de in- en ontspannende les. En ook daarna was het heerlijk napraten (en uitpuffen) met een kopje thee, Kefir-drank en detox-hapjes. De recepten en Kefir-korrels werden dankbaar ontvangen en hopelijk wordt de goede verzorging ook thuis voortgezet 😊

Yoga Nidra & iRest traject

 

Zoals velen weten ben ik vorig jaar me gaan verdiepen in de magie tussen waken en slapen in.

De ‘mind’ (het brein) is zo’n mysterieus, ingewikkeld en fantastisch onderdeel van ons zijn, dat het me steeds meer intrigeerde en interesseerde. Vooral het zelf-genezend vermogen en het onbewuste en onderbewuste vermogen om ‘dingen’ (ervaringen, emoties, beelden, aannames, overtuigingen enz) op te slaan. Wanneer deze ‘dingen’ opgeslagen worden in ons brein, wordt dit ook geregistreerd en vastgezet in ons lichaam. En hier komt yoga om de hoek….

Door Fysieke yogahoudingen, maar ook door slaapyoga te beoefenen kunnen we onze ‘mind’ en later ook ons lichaam en dus onze energie veranderen. Helemaal ZELF!

 

Is dat geen wonder??

 

 

Na vele bijscholingen, verdiepingsdagen en (zelf)studie heb ik afgelopen tijd hard gewerkt aan een speciaal traject. Mijn eerste serie privélessen van dit traject heb ik afgelopen week zeer positief afgerond en vanaf vandaag kan ik iedereen het Yoga Nidra & iRest traject aanbieden 😊

Lange lessen Ashtanga Yoga

 

1x per maand geef ik op maandagavond een langere intensieve yogales (19.30-21.30 uur) Op deze dagen zal de les van 10.30-11.45 uur vervallen.

 

In deze les hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Het is een pittige les, die de deelnemers uitdaagt om zichzelf te ont-dekken en binnen hun grenzen/mogelijkheden te werken.

Deze les is voor iedereen en elk niveau geschikt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden binnen de reeks houdingen, die aangeboden worden, dat het voor iedereen als een therapie zal werken.

 

Aanstaande maandagavond, 7 oktober, staat er weer één op het programma. Op 11 november & 9 december staan de verdere lange lessen voor 2019 gepland. We zullen in deze lessen ook gaan kennismaken met houdingen uit de tweede serie Ashtanga.

 

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus wil jij deelnemen aan deze les geef je dan snel op. En mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

 

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de leslocatie.

En er komen weer een aantal speciale zaterdagochtendlessen aan….!

 

Yin Yang Yoga & Klankschaal Relaxation

 

Tamara van der Hooft & NOMI YOGA gaan weer een gezamenlijke les verzorgen!

Deze zal plaatsvinden op zaterdag 26 oktober 2019 van 10.00-11.30 uur.

 

Op deze ochtend zal er een heerlijke yoga-practice gegeven worden.

Deze zal zacht beginnen, overgaan in een dynamische ‘flow’ en ontspannen eindigen.

Hierna zal er een eind-ontspanning zijn begeleid door klankschalen.

Na de eind-ontspanning kun je gezellig napraten met een kopje thee en een gezonde en herstellende lekkernij.

De kosten hiervoor zijn €17,50 per persoon.

 

Omdat dit evenement al eerder op facebook bekendgemaakt is gaan de inschrijvingen hiervoor vaak heel snel. Er is plek voor 12 deelnemers.

 

Dus…. Wil je meedoen aan deze bijzondere les? Geef je dan tijdig op. Er ligt hiervoor een inschrijflijst op de groepsleslocatie, maar je kunt me ook e-mailen of bellen.

Yin Yogales 23 november 2019 van 10.00-11.15 uur

 

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga, waarbij je lang in de houdingen verblijft (3-5 min)

Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Er wordt ruimte gecreëerd in het bindweefsel, waardoor de organen beschermt blijven. Het optimaliseert de ondersteuning van onze botten en houdt de verbindingen met huid, spieren en pezen gezond.

 

Op zaterdag 23 november van 10.00-11.15 uur zal NOMI YOGA een heerlijke Yin Yogales verzorgen.


Tijdens deze Yin yogales ontspan je je volledig in de houdingen. Je laat de zwaartekracht het werk doen en laat de spieren dus los. Je bereikt zo meer door niets te doen!

Door je helemaal te ontspannen laat je niet alleen spanning los in het lichaam, maar ook in je 'mind'. Je gedachten laat je voorbijgaan en maakt contact met jezelf en voelt hoe het is met jou op dat moment.

 

Het werkt stress verlagend en helpt je lichamelijk, geestelijk en energetisch te herstellen. Je slaapt hierdoor beter en voelt je stabieler en gelukkiger.

 


De kosten voor deze les zijn 1 stempel (wanneer je lid bent van NOMI YOGA) of €11,50. Er is plek voor 13 deelnemers.

Yoga Nidra groepsles 21 december 2019 van 10.00-11.00 uur

 

Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Je lichaam komt in de toestand van slapen (nidra), maar je geest blijft helder en wakker (yoga).

 

Yoga Nidra is in de zestiger jaren door ontwikkeld door Swami Satyananda van de Bihar School of Yoga, buiten India ook bekend als Satyananda Yoga. Het is echter niet zomaar een ontspanningsoefening: het is een oefening in spirituele ontwikkeling.

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

 

Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

 

Na de les is er gelegenheid om nog even na te genieten met een kopje thee.

 

De kosten voor deze les zijn 1 stempel (wanneer je lid bent van NOMI YOGA) of €11,50. Er is plek voor 13 deelnemers.

Genoeg info voor nu en heel veel goeds voor in de toekomst.

Ik hoop jullie natuurlijk snel weer te zien in de komende lessen.

 

Heb jij vragen, opmerkingen of ideeën?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

 

Tot op de mat!!

                    Namasté,