NOMI Nieuws November 2019

De herfst is in volle gang.

 

En nu het uur ‘om’ is en de temperaturen flink gedaald zijn merk je vast, dat je niet alleen behoefte hebt aan binnen activiteiten met warmte en gezelligheid. Maar ook dat je naar binnen in jeZelf kruipt.

Het is de tijd van het jaar om te reflecteren en ‘dingen’ los te laten. Fysiek, mentaal en energetisch.

 

“Autumn shows us how beautiful it is to let things go”

 

Niet alleen de groepslessen gaan mee met het seizoen, maar ook de extra lessen op zaterdagochtend.

En wat is het fijn om te merken dat hier zo veel animo voor is!

 

De Yin Yang Yogales met Klankschaal Relaxation, die ik samen met Tamara van der Hoofd verzorgd heb afgelopen zaterdag 26 oktober was helemaal vol; een groot succes!

Wat was het een heerlijke ochtend!

Dankjulliewel voor jullie grote opkomst, enthousiasme en fijne energie!

 

 

Yoga Nidra & iRest traject

 

Afgelopen maand is het Yoga Nidra & iRest traject gestart, wat ik na vele bijscholingen, verdiepingsdagen en (zelf)studie heb ontwikkeld.

 

En wat fijn is het, dat hier al meteen ontzettend veel positieve reacties op gekomen zijn! Ik heb al een aantal mensen een losse sessie mogen geven, om te laten ervaren wat zo’n iRest Yoga Nidra nu eigenlijk is en wat dat nu echt doet. En heb zelfs meerdere mensen, die een volledig traject volgen!

 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden of gun jij jezelf (of een ander) dat beetje extra rust, helderheid & gezondheid? 

 

Studie & verdieping

 

Als yogi probeer ik zoveel mogelijk naar het ‘achtvoudige pad’ te leven. De Niyama: svadhyaya (zelfbeschouwing, introspectie) heeft mij ertoe gebracht om mijZelf weer bewust verder te gaan ontwikkelen en verdiepen.

Dussss…

 

Afgelopen maand ben ik begonnen met een nieuwe yoga-opleiding bij Yogaloft in Gent (www.yogaloft.be)

Misschien zijn de eerste ‘veranderingen’ al opgevallen?

 

 

Het is een opleiding in functionele yoga op basis van Anusara yoga. 


Omdat ik graag en steeds meer privélessen geef wil ik mezelf weer verdiepen in de mens (inside and out)

In deze opleiding krijg je heel veel kennis van anatomie, ziektebeelden en opties.

Maar het is ook een feest van herkenning (en stukje bevestiging dat ik al op de goede manier bezig ben)

Het is een uitdaging om opnieuw naar mezelf te kijken en kritisch, open en eerlijk te zijn. En om naar de aangeleerde houdingen en overtuigingen te kijken, die je als ‘waar’ aangenomen hebt.

Het is patronen doorbreken en weer groeien. Ik geniet volop!!!

 

Hopelijk groeien en genieten jullie met mij mee 😊

 

Lange lessen Ashtanga Yoga

 

1x per maand geef ik op maandagavond een langere intensieve yogales (19.30-21.30 uur) Op deze dagen zal de les van 10.30-11.45 uur vervallen.

 

In deze les hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Het is een pittige les, die de deelnemers uitdaagt om zichzelf te ont-dekken en binnen hun grenzen/mogelijkheden te werken.

Deze les is voor iedereen en elk niveau geschikt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden binnen de reeks houdingen, die aangeboden worden, dat het voor iedereen als een therapie zal werken.

 

De eerstvolgende lange les staat gepland op 11 november. En op 9 december zal de laatste verdiepingsles in 2019 zijn. We hebben afgelopen maand al kennis gemaakt met een aantal houdingen uit de tweede serie Ashtanga. En wat hadden we een lol!!! 😊

 

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus wil jij deelnemen aan deze les geef je dan snel op. En mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

 

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer.

Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de les-locatie.

De volgende ‘bijzondere’ yogales op zaterdagochtend zal een echte Yin Yogales zijn.

 

Tijdens Yin-houdingen word je gestimuleerd om los te laten. Loslaten van weerstand en spanning die je zowel fysiek als mentaal kan voelen. In de herfst kan je hier nog wat meer bij stilstaan. Waar staat deze weerstand voor en wat heb ik nodig voor het loslaten hiervan?      

Stel de vraag, maar ga niet actief (yang) op zoek naar het antwoord. Het komt wel, of niet, of later.

 

Net als in de natuur waar alles nu steeds stiller en minder uitbundig wordt, nodigt Yin Yoga je ook uit om even stil te staan. En wanneer je stil bent, is het makkelijker om, zonder verwachting en oordeel, te luisteren naar wat er voorbijkomt tijdens de houdingen. 

Echt te luisteren. Hoe voelt je lichaam, welke gedachten en gevoelens komen en gaan?

 

Yin Yogales 23 november 2019 van 10.00-11.15 uur

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga, waarbij je lang in de houdingen verblijft (3-5 min)

Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Er wordt ruimte gecreëerd in het bindweefsel, waardoor de organen beschermt blijven. Het optimaliseert de ondersteuning van onze botten en houdt de verbindingen met huid, spieren en pezen gezond.

 

Op zaterdag 23 november van 10.00-11.15 uur zal NOMI YOGA een heerlijke Yin Yogales verzorgen.


Tijdens deze Yin yogales ontspan je je volledig in de houdingen. Je laat de zwaartekracht het werk doen en laat de spieren dus los. Je bereikt zo meer door niets te doen!

Door je helemaal te ontspannen laat je niet alleen spanning los in het lichaam, maar ook in je 'mind'. Je gedachten laat je voorbijgaan en maakt contact met jezelf en voelt hoe het is met jou op dat moment.

 

Het werkt stress verlagend en helpt je lichamelijk, geestelijk en energetisch te herstellen. Je slaapt hierdoor beter en voelt je stabieler en gelukkiger.


De kosten voor deze les zijn 1 stempel (wanneer je lid bent van NOMI YOGA) of €11,50.

Er is plek voor 13 deelnemers.

 

Als afsluiting van het seizoen en om de winter in te luiden zal er in december een Yoga Nidra groepsles worden gehouden.

 

Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Je lichaam komt in de toestand van slapen (nidra), maar je geest blijft helder en wakker (yoga).

Yoga Nidra is in de zestiger jaren door ontwikkeld door Swami Satyananda van de Bihar School of Yoga, buiten India ook bekend als Satyananda Yoga. Het is echter niet zomaar een ontspanningsoefening: het is een oefening in spirituele ontwikkeling.

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap.

 

Yoga Nidra groepsles 21 december 2019 van 10.00-11.00 uur

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs.

Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

 

Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

Na de les is er gelegenheid om nog even na te genieten met een kopje thee.

 

 

De kosten voor deze les zijn 1 stempel (wanneer je lid bent van NOMI YOGA) of €11,50. Er is plek voor 13 deelnemers.

2020:

 

Sommigen hebben misschien ‘iets’ meegekregen….

Er is wat onrust geweest rondom de zaalhuur (welke ruimte er beschikbaar is voor ons en de kosten die hieraan hangen)

 

Afgelopen september ben ik overeengekomen met ‘Gemeente Middelburg’, dat ik op dinsdagavond mijn yogalessen in de gymzaal zal geven. Hierdoor hebben zij een extra ruimte beschikbaar voor evt. vergaderingen.

 

En helaas hebben zij mij medegedeeld, dat ik vanaf september (dus met terugwerkende kracht) een commercieel tarief zal moeten betalen voor de kleine zaal. Dit betekent, dat de zaalhuur met 1/3 vd prijs omhoog is gegaan.

Ik ben hierover in gesprek geweest met de ‘Gemeente’, maar zij zijn van mening, dat ik vooral ‘ontvang’ ipv dat ik ‘geef/lever’.

 

In verband met deze prijsverhoging zal ik ook actie moeten ondernemen wat betreft de kosten voor de lessen. Want ik ontvang zeker, maar het moet wel in balans zijn met wat ik (uit)geef.

 

Vanaf volgend jaar zal ik een deel van mijn (on)kosten bij jullie terug moeten halen; dus een verhoging in de kosten per les en per strippenkaart moeten doorvoeren. Het is niet heel erg schokkend, maar toch zeker iets om rekening mee te houden!

 

De kosten voor de losse lessen zullen €12,50 worden, een 10-rittenkaart zal €100,- worden en de proeflessen zullen €8,- worden.

 

Hopelijk hebben jullie begrip voor mijn situatie en besluit.

 

Dan is dit genoeg info en toekomstmuziek voor nu.

Ik hoop jullie snel weer te zien in de komende lessen.

 

En heb jij vragen, opmerkingen of ideeën?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

Tot op de mat!!

 

                      Namasté,