NOMI Nieuws december 2019

‘Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder’

- Lao Tse -

 

De laatste maand van het jaar 2019 komt eraan.

 

Een mooi moment om terug te blikken en te reflecteren?!

 

 

Want wat hebben we veel meegemaakt….!!! 😊


De workshop Ashtanga vinyasa yoga eerste serie, die in januari & februari gegeven is, was een groot succes! Hieruit zijn de Ashtanga (‘no bullsh’t’) verdiepingslessen voortgekomen, die nu 1x in de maand op maandagavond van 19.30-21.30 uur gegeven worden.


De Yoga Nidra & iRest Yoga Nidra groepslessen, die aan het begin vh jaar zijn gegeven zijn uitgegroeid tot een heus iRest & Yoga Nidra traject! Dit traject met verschillende lesprogramma’s kun je in privésessies ondergaan.


Er zijn 2 Yin Yang Yogalessen met klankschalen geweest, die ontzettend goed zijn bezocht. Tamara en ik zullen ook aankomend jaar weer samenwerken en hebben al een nieuwe lesdatum geprikt 😉

We zijn in de lente en zomer heeeeeerlijk naar buiten geweest! Er waren lessen op ‘de Grote Piet’ en in mijn achtertuin 😊

En er is een heerlijke sunset-les geweest.

 


Er zijn 2 Detox yogalessen geweest, waar we ons flink hebben uitgewrongen. Maar ook lekker hebben gesmikkeld van gezonde en herstellende hapjes. Er was info over kefirkorrels & -drank, zodat we onze eigen probiotica kunnen maken en gebruiken.

En afgelopen maand is de eerste ‘echte’ Yin yogales geweest. Het was een zeer ont-spannende les met houdingen, waarin je de tijd neemt voor alles. De reacties, die ik na de les heb gekregen waren super positief, dus….

Ook deze les zal in 2020 op herhaling komen.

Yoga Nidra & iRest traject en privé-/duolessen

 

In oktober is het Yoga Nidra & iRest traject gestart, wat ik na vele bijscholingen, verdiepingsdagen en (zelf)studie heb ontwikkeld.

 

Steeds meer mensen nemen extra tijd voor zichzelf om één of meerdere sessies te nemen en diep te ontspannen, uit te rusten en weer op te laden. Zeker in de snelle maatschappij van nu is het heel belangrijk om naast alle prikkels bewust rust te nemen en voor jezelf te zorgen.

Heel dankbaar ben ik, dat ik jullie daarbij kan en mag helpen.

 

En ook de privé- en duolessen breiden zich steeds meer uit.

Naast de persoonlijke aandacht en verdiepende gesprekken worden de lessen speciaal op de behoefte van de yogi’s & yogini’s aangepast.

 

Ben jij ook nieuwsgierig geworden of gun jij jezelf (of een ander) dat beetje extra rust, helderheid & gezondheid?

 

 

Er zijn ook waardebonnen hiervoor verkrijgbaar 😉 (Sint & Kersttip!) 


Lange lessen Ashtanga Yoga

 

Zoals jullie weten geef ik 1x per maand op maandagavond een langere intensieve yogales (19.30-21.30 uur) Op deze dagen zal de les van 10.30-11.45 uur vervallen.

In deze les hebben we ruimte om te oefenen, verdiepen en onderzoeken. Het is een pittige les, die de deelnemers uitdaagt om zichzelf te ont-dekken en binnen hun grenzen/mogelijkheden te werken.

 


Deze les is voor iedereen en elk niveau geschikt. Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden binnen de reeks houdingen, die aangeboden worden, dat het voor iedereen als een therapie zal werken.

De laatste lange les van 2019 staat gepland op 9 december.

 

Maar ook in 2020 gaan we lekker door met deze bijzonder fijne avonden! Ik heb de volgende data al voor de Ashtanga verdiepingslessen gereserveerd: 13 januari, 10 februari, 9 maart & 6 april.

 

Deze lessen zullen gegeven worden in de gymzaal van het Dorpshuis van Nieuwland. Hier hebben we flink de ruimte, dus wil jij deelnemen aan deze les geef je dan snel op. En mocht je iemand enthousiast gemaakt hebben, neem hem/haar dan gerust mee! 😉

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de les-locatie.

Als afsluiting van het seizoen en om de winter in te luiden zal er komende maand een Yoga Nidra groepsles worden gehouden.

 

Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Je lichaam komt in de toestand van slapen (nidra), maar je geest blijft helder en wakker (yoga).

 

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap.

 

Yoga Nidra groepsles 21 december 2019 van 10.00-11.00 uur

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

Na de les is er gelegenheid om nog even na te genieten met een kopje thee.

De kosten voor deze les zijn 1 stempel (wanneer je lid bent van NOMI YOGA) of €11,50. Er is plek voor 13 deelnemers.

 

 

Momenteel is er voor deze les nog slechts één plekje vrij, maar ik werk met een reservelijst. Mocht er een afmelding komen (door ziekte of andere onvoorziene zaken), dan zal ik de mensen van de reservelijst benaderen.

2020:

 

De rust rondom de zaalhuur en beschikbare ruimtes is weer teruggekeerd.

Helaas is de prijsverhoging ook in 2020 doorgevoerd en zal ik echt actie moeten ondernemen wat betreft de kosten voor de lessen. Zoals ik in het NOMI Nieuws van november al aangaf zal er een verhoging in de kosten per les en per strippenkaart doorgevoerd worden. Het is niet heel erg schokkend, maar toch zeker iets om rekening mee te houden!

 

De kosten voor de losse lessen zullen €12,50 worden, een 10-rittenkaart zal €100,- worden en de proeflessen zullen €8,- worden. De ‘bijzondere’ lessen op zaterdagochtend zullen niet meer (deels) met de stempelkaart betaald kunnen worden, maar met echt geld 😉

 

Daarover gesproken….

 

Er staan al heel wat leuke ‘bijzondere’ en ‘nieuwe’ yogalessen geboekt!

 

We starten het jaar 2020 heel speels en vrij op 4 januari met een ouder-kind yogales. Deze les zal gehouden worden van 10.30-11.45 uur in de gymzaal van het Dorpshuis.

 

Na alle fijne reacties na de yin yogales van afgelopen maand zal er in januari weer een Yin Yogales gegeven worden. Deze les zal op 25 januari van 10.00-11.15 uur zijn.

 

Op 22 februari komt Tamara van der Hooft weer met haar klankschalen en andere instrumenten (ze vertelde me dat er zelfs een gong in aantocht is 😉). We zullen dan samen een fijne in- en ontspannende ochtend voor jullie verzorgen. Van 10.00-11.30 uur zal er een Yin Yang Yogales met Klankschaal relaxation zijn.

 

En dan komt de lente er weer aan…. Op 21 maart zullen we onze gifstoffen van de winter afvoeren en in een Detox Yogales alles weer opschonen. Deze les zal gegeven worden van 10.00-11.15 uur.

 

De laatste ‘bijzondere’ les voor de meivakantie zal op 18 april van 10.00-11.15 uur zijn. Wat dit gaat worden is nog even geheim…

 

Verdere informatie over de zaterdagochtendlessen komt later, maar reserveer de data alvast in je agenda 😊

 

Let op!

 

Op donderdag 5 december is er geen les (dit ivm de Sint en mijn verjaardag 😊)

De laatste groepsles van 2019 zal op dinsdagavond 17 december zijn (donderdag 19 december is het kerstfeest van ‘de Lonneboot’)

 

Kerstvakantie

 

Voordat we in 2020 weer starten zullen we natuurlijk eerst vakantie houden.

 

Van donderdag 19 december tot maandag 6 januari zullen er geen lessen zijn.

 

Mocht je voor tijdens de kerstvakantie wat uitleg over houdingen, zonnegroeten, meditatie of andere yoga-gerelateerde zaken willen hebben. In de map op de les-locatie vind je extra info en kun je eventueel werkbladen mee naar huis nemen.

 

Ik kan je ook altijd wat ‘huiswerk’ per mail opsturen of fijne links van YouTube doorgeven, als je wilt.

Ik heb voor jullie een aantal meditaties/ontspanningsoefeningen gemaakt en opgenomen.

 

Er is een Yoga Nidra ont-spanningsles Audio (45 min), een 61-punten lig-meditatie Audio (27 min) & een korte zit-meditatie Audio (9 min) verkrijgbaar.

Wil je deze ontvangen? Laat me dit dan weten! 😉

 

Vanaf maandag 6 januari 2020 zullen de groepslessen weer starten en zie ik jullie allemaal graag weer gezond en fit terug!

 

Voordat het allemaal zover is hoop ik jullie allemaal natuurlijk nog te zien in de komende lessen van 2019.

 

Maar voor de zekerheid wens ik jullie toch (nu al) hele fijne dagen toe.

Iedere dag en ieder moment! Geniet van jezelf en van elkaar!

 

Mocht je toch nog vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

 

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.