NOMI Nieuws maart 2020

“Losing is essential to anyone’s succes.

The more you lose, the more you gain.”

 - Brett Hull -

 

 

“Soms lijken de veranderingen als een golf op je af te komen, maar je weet dat er na een poosje weer rustiger vaarwater is.

Afgelopen tijd heb ik jullie al op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, die er binnen NOMI YOGA zijn. En ook nu zal ik jullie weer helderheid brengen 😊

 

Zo begon ik het NOMI Nieuws van februari ook….

 

En in de tussentijd is er zooooooooooo veel gebeurd!!!

 

Afgelopen maanden heb ik me enorm ingezet (met hart & ziel, want ik kan niet anders) om de pilates groeps- en privélessen bij chiropractie praktijk ‘de Schipper’ over te nemen. Na alle lessen waargenomen te hebben ben ik in februari gestart met de lessen te geven. Dit verliep wat moeizaam, maar…. ieder begin is moeilijk, dus doorzetten! 😉

Na de tweede week pilateslessen geven, de verhuizing van mijn materialen, het geven van mijn eigen yogalessen en het volgen van mijn opleiding werd het echt even te veel Mijn emmertje was overgelopen.

De afgelopen periode heeft mij te veel energie gekost. Ik heb veel te veel gegeven. Er moest dus duidelijk iets veranderen!

 

Dusss… ik heb de knoop doorgehakt en een lastige, maar wijze beslissing genomen: NOMI YOGA blijft NOMI YOGA.

 

Ik heb me teruggetrokken als pilates instructeur en ben weer terug gekomen bij mezelf, de yoga en alles waar ik voor sta. De balans is wedergekeerd en na 2 weken rust en heel veel liefde van velen van jullie, mijn gezin, lieve vrienden én mijzelf (dankjulliewel!!! <3) zal ik in maart weer met vernieuwde energie, kracht en passie mijn yogalessen aan jullie kunnen geven 😊

 

 

Nieuwe locatie

 

Wat betekent dit nu precies?

 

Vanaf maart zullen alle yogalessen van NOMI YOGA boven de chiropractie praktijk gegeven worden op: Eerste weg 4 te Nieuw- en Sint Joosland. Sommigen van jullie zijn al komen gluren, anderen hebben zelfs al lessen gevolgd, maar voor de rest zal de nieuwe ruimte even wennen zijn… of niet?!

 

Door mijn extra weekje vrij is misschien niet iedereen in de gelegenheid geweest zich voor na de voorjaarsvakantie in te schrijven. Wil jij nog een plekje reserveren in één van de aankomende lessen, stuur mij dan gerust een appje of mailtje 😉

 

 

Rooster Groepslessen NOMI YOGA vanaf maart 2020

 

Maandag: 

9.00 - 10.15   Yoga voor flexibiliteit & ontspanning

10.30 - 11.45   Functionele yoga: dynamisch & kracht         

                                   

1x per maand 19.30 – 21.30   Ashtanga yoga verdiepingsles  

 

Dinsdag:                

20.00 - 21.15   Yoga voor flexibiliteit & ontspanning

 

Donderdag:             

9.00 - 10.15   Functionele yoga: dynamisch & kracht

10.30 - 11.45   Yoga voor flexibiliteit & ontspanning

20.00 - 21.15   Functionele yoga: bewustzijn & balans

 

1x per maand op zaterdagochtend zal er een ‘bijzondere’ les gegeven worden. Deze bevat vaak een andere discipline of is in samenwerking met andere docenten.        


‘Bijzondere’ lessen op zaterdagochtend

 

Afgelopen zaterdag 22 februari was de vuurdoop! De eerste ‘bijzondere’ yogales was een echt inwijdingsritueel. Tamara van der Hoofd kwam met haar instrumenten nieuwe energie brengen 😊 Na een heerlijke Yin Yang yogales ontvingen wij de fantastische klanken, trillingen en geluiden van haar instrumentale optreden.

 

Op 21 maart zullen we onze gifstoffen van de winter afvoeren en in een Detox Yogales alles weer opschonen. Deze les zal gegeven worden van 10.00-11.15 uur. Alle plekjes zijn al gereserveerd voor deze bijzondere les, maar je kunt altijd op de reservelijst geplaatst worden. Wanneer er een afmelding komt zal ik de eerste op deze lijst benaderen en kun je alsnog deelnemen 😉

 

Op 18 april van 10.00-11.15 uur zal er een les zijn in samenwerking met Sabrina de Pré. Zij heeft kortgeleden haar diploma als essentrics instructeur behaald!

 

Op deze ochtend zal er een mooie combinatie gegeven worden van functionele yoga en essentrics.

Naomi zal starten met een ‘intune’ moment (korte zit-meditatie) en daarna het lichaam wakker en warm maken met dynamische zonnegroeten.

 

Hierna zal Sabrina de Pré de les vervolgen met een blok essentrics.

 

Essentrics is een dynamische full-body work-out waarbij alle 650 spieren gelijkmatig worden gestretcht en versterkt. Kracht- en flexibiliteitstraining worden gecombineerd. We werken met staande- en vloeroefeningen.

Het is een respectvolle en effectieve training voor het lichaam. De bewegingen zijn vloeiend en geïnspireerd op o.a. Tai Chi, Pilates, Ballet, fysiotherapie en kinesiologie.

 

En het is voor iedereen toegankelijk!

 

We werken met ons eigen lichaamsgewicht, je bepaalt zelf de intensiteit. Je kan met denkbeeldige weerstand werken of alle oefeningen zacht uitvoeren.

 

Na dit intensieve deel van de les zal Naomi de energie weer wat omlaag brengen en rustig gaan afbouwen door het lichaam om te keren, te stretchen en te twisten. We zullen afsluiten met een heerlijke en welverdiende eind-ontspanning (Shavasana)

Je hoeft niets speciaals mee te nemen.

 

Yogamatten, -blokken, -dekens en oogkussentjes zijn aanwezig.

Draag comfortabele (sport)kleding. Niet te los, maar ook zeker niet te strak.

Yoga en essentrics is op blote voeten.

 

Wanneer je deelneemt aan deze ervaring ga je akkoord met de door NOMI YOGA gestelde voorwaarden en privacy-beleid.

Deze kun je vinden op www.nomiyoga.nl/deelname en in de map op de locatie.

 

Mocht je bijzonderheden, blessures of andere beperkingen hebben laat dit dan weten, voordat je met de les start. Zo kan er rekening gehouden worden met jouw gestel en, wanneer nodig, opties aangeboden worden.

 

Na de eind-ontspanning kun je gezellig napraten met een kopje thee en een gezonde en herstellende lekkernij.

 

 

De kosten voor deze ochtend zijn €17,50. Dit bedrag dien je voor 9 april 2020 over te maken op rekeningnummer IBAN NL66ABNA0507968875 tnv Naomi Goozen o.v.v. Yoga & Essentrics. Bij annulering restitutie van kosten mogelijk tot 15 april 2020.

Ook 30 mei en 27 juni kun je alvast vrijhouden in je agenda. Op deze data zal er een tweeledige workshop gegeven worden. Hierover later meer…. 

 

Ashtanga verdiepingslessen

 

Op 9 maart is er weer een Ashtanga verdiepingsles van 19.30-21.30 uur. Er zal dan geen dynamische & krachtige les zijn om 10.30 uur.

 

Deze les zal voor het eerst gegeven worden op de nieuwe locatie.

 

Op 6 april, 11 mei & 8 juni staan de volgende lange lessen gepland.

 

 

Deelnemen aan deze lessen kost 1 stempel + €5,- of €15,- per keer. Schrijf je hiervoor in door een berichtje naar me te sturen of via de inschrijflijsten in de map op de les-locatie.

Privélessen & Yoga Nidra/iRest sessies

 

Afgelopen tijd heb ik al heel wat mensen mogen begeleiden en helpen tijdens privélessen en Yoga Nidra trajecten/sessies. Hier ben ik heel dankbaar voor! Een aantal mensen zijn nu zo ver, dat ze instromen naar de groepslessen. WELKOM!!! Anderen hebben hun Yoga Nidra traject afgerond en een evaluatie/recensie geschreven.

 

Mocht je interesse hebben, dan zijn deze evaluaties in te zien (geef dit via email dan aan bij mij) Deze evaluaties zijn bedoeld voor eigen inzicht en groei, maar ook om anderen te helpen door ervaringen te delen.

 

Misschien ben of ken jij iemand, die hier ook mee geholpen zou zijn?

Mocht je na al deze info vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

 

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.