NOMI Nieuws juli 2020

“There are only two days in the year that nothing can be done.

One is called yesterday and the other is called tomorrow.

So today is the right day to love, believe, do and mostly live.”

 

 

- Dalai Lama – 

 

Na een achtbaan van veranderingen hoop ik dat je weer wat rust, vertrouwen en geluk hebt kunnen vinden. In alles in en rondom jou!

 

Het is super fijn dat ik de yogalessen weer regelmatig aan kan bieden en nog fijner om te merken dat jullie hier ook echt zo van genieten!!

 

Met het schitterende weer van afgelopen tijd was het natuurlijk ook een cadeautje om buiten in de natuur yoga te beoefenen en even echt alleen met jezelf bezig te zijn.

 

En we gaan in ieder geval tot 1 september zo door…….  

Binnen yoga:

 

Vanaf vandaag (1 juli) zouden we weer naar binnen mogen….

 

Omdat er aan de regels van het RIVM voldaan moet worden is het helaas niet haalbaar om de yogalessen bij Chiropractor ‘de Schipper’ voort te zetten.

De ruimte is te klein (zeker voor de groep op maandagochtend) en kan niet voldoende geventileerd worden. En omdat ik jullie en mezelf een veilige, gezonde en comfortabele plek wil bieden heb ik na heel wat piekeren, wikken & wegen en voelen besloten om de zaalhuur dan ook op te zeggen

 

 

Een lastige beslissing in een onzekere tijd.

 

 

Maar… met het zicht op de vakantie, de buitenlessen en de tijd & ruimte die er nu is om een nieuwe locatie voor ons te vinden, heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. Afgelopen periode is niet voor niets geweest (zoals alles in het leven 😉).

Er zijn ervaringen opgedaan, levenslessen geleerd en dus ben ik weer een stuk wijzer geworden.

 

 

Mocht jij nu een geschikte locatie in of in de omgeving van Nieuw- en Sint Joosland weten/hebben, waar wij (misschien slechts tijdelijk) terecht kunnen?

Laat me dit dan alsjeblieft weten.

Buiten yoga:

 

Met de extra regels van het RIVM kunnen wij ons wel vrij in de natuur verbinden. Deze regeltjes zijn gelukkig weer wat versoepeld en we ‘mogen’ dus vanaf vandaag weer meer. JOEPIE!!!

 

Ik mag jullie weer ‘adjusts’ geven (lijfelijke aanpassingen/begeleiding). Hier ben ik heel voorzichtig mee, omdat ik besef dat niet iedereen dit prettig vindt. En dat is OK! Jezelf vrij en comfortabel voelen is het belangrijkste wat er is!

 

Om duidelijkheid te scheppen, in wel of niet lichamelijke begeleiding, zal ik speciale kaartjes bij de inschrijflijsten neerleggen. Deze kun je dan naast jouw matje leggen, zodat jouw keuze hierin duidelijk is. Je hoeft jouw keuze dus niet toe te lichten, je hebt niets uit te leggen, te verantwoorden of verdedigen. Alle keuzes zijn goed! Dus ook als je het de ene keer wel wilt en de andere keer niet 😉

 

Voor de lessen is het noodzakelijk om je van tevoren in te schrijven. Meld je dus aan via email, whatsapp, facebook of instagram. Er is geen limiet voor deelname. Iedereen is welkom!

 

Neem dus gerust je zoon/dochter/vader/moeder/vriend(inn)en/partner mee! De kosten zijn voor iedereen gelijk, nml €10,- per les óf een stempel van je stempelkaart. facebook of instagram.

 

Er is geen limiet voor deelname. Iedereen is welkom! Neem dus gerust je zoon/dochter/vader/moeder/vriend(inn)en/partner mee!

 

 

De kosten zijn voor iedereen gelijk, nml €10,- per les óf een stempel van je stempelkaart.


Rooster: tijden & locaties:

 

Yogalessen in ‘the backyard’ (achtertuin van walravenstraat 9 te Nieuw en Sint Joosland)

Op maandagochtend

* 9.30-10.45 uur: Rust & ontspanning

* 11.00-12.15 uur: Dynamisch & kracht

Op dinsdagavond

* 19.30-20.45 uur: Hatha

 

Yogalessen op ‘de Grote Piet’ aan het Veerse meer.

Op zaterdagochtend zal de les iets later starten

* 10.00-11.15 uur: Hatha

 

Wanneer het weer het toelaat, zullen wij dus heerlijk in de buitenlucht, (hopelijk) het zonnetje, de geluiden van de omgeving en onszelf opgaan. 😊

 

Wanneer het weerbeeld er niet goed uitziet en ik beslis de les niet door te laten gaan, dan word je uiterlijk 1 uur voor aanvang van de les hierover ingelicht via whatsapp of telefoon (geef je telefoonnummer dus door, zodat ik je bijtijds kan informeren)

 

Neem voor deze lessen zelf alle materialen mee die je nodig hebt, zoals een matje of badhanddoek, blokken en deken!

 

Trek veel laagjes kleding aan, zodat je je kunt aanpassen aan de opwarming en afkoeling van je lichaam en de omgeving!

 

Denk ook aan zonnebrandcréme of muggenmelk 😉

 

 

Privé:

 

Afgelopen tijd zijn de iRest, Yoga Nidra en privélessen gegeven in mijn prieeltje in de tuin.

 

Het is een heerlijk en sfeervol plekje;

“een cadeautje voor jezelf’,

kreeg ik als reactie 😊

 

Hier kunnen wij rustig aan de slag gaan en zo ongestoord ontspannen. Het is toegestaan om jou één op één buiten te begeleiden.   

 

Wil jij een sessie plannen of meer informatie?

 

Neem dan contact met me op.      

En binnenkort kan ik deze lessen/sessies ook weer binnen verzorgen.

 

Momenteel ben ik nog bezig met een nieuwe praktijkruimte in te richten. Omdat de indeling van ons huis aangepast moest worden (mijn kleine zoontje is grote zoon geworden) zal mijn praktijkruimte naar de andere kant van de voordeur verhuizen. Foto’s en info hierover volgen uiteraard.

 

 

Yoga Nidra ont-spanningsles:

 

Op 21 juni was het internationale yogadag.

Deze bijzondere dag hebben wij gevierd met een bijzondere les! Een groepsles Yoga Nidra voor diepe ontspanning.

 

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

 

 

Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag. 

Omdat de Yoga Nidra ont-spanningsles zo goed is ontvangen heb ik besloten om er aan het einde van de zomervakantie nog één te verzorgen.

 

Deze zal plaatsvinden op zondagochtend 23 augustus van 10.00-11.00 uur.

 

Je kunt je hiervoor al inschrijven door me een email of whatsapp bericht naar me te sturen. De kosten voor deze bijzondere les zijn €12,50 p.p.

 

 

Opleiding:

 

Zoals jullie weten ben ik vorig jaar september een verdiepende en aanvullende yoga-opleiding gestart. Dit heeft iedereen wel gemerkt aan de veranderingen die dit met zich meebracht wat betreft mijn manier van lesgeven 😊 Door de corona-crisis kon ik een poosje niet naar België en is de opleiding online verdergegaan. Met wat vertraging zal ik in juli mijn laatste lessen hebben en ook examen doen.

 

Nog even spannend dus…

 

 

Vakantie & vrije dagen:

 

Op dinsdagavond 7 juli zal mijn grote zoon afscheid nemen van de basisschool. Gelukkig mogen zij een klein feestje vieren én mogen de ouders en broertjes/zussen hier ook bij aanwezig zijn. Op deze avond zal de yogales dus vervallen.

 

Zaterdags 11 juli zal ik voor de laatste keer naar Gent gaan om mijn yoga-opleidingsdagen te voltooien. De les op ‘de Grote Piet’ zal dan komen te vervallen.

 

Verder wil ik jullie ook komende tijd zo veel mogelijk volgens eerdergenoemd rooster lesgeven, maar….

In de zomervakantie heb ik een aantal dagen vrij gepland om ook zelf tot rust te komen.

Want, pffffff…… het was me wel een jaartje, zeg!!!

 

Op de volgende data zullen er geen lessen zijn: 10, 11 & 15 augustus

Mocht ik nog spontaan weggaan en er vervallen lessen, dan laat ik je dit natuurlijk zsm weten!             

                                                               

Voor privélessen, iRest en Yoga Nidra sessies kun je altijd contact met mij opnemen. We kijken dan samen of we plannen kunnen maken om een speciaal op jou afgestemde les of traject te realiseren.

Wanneer jij zelf op vakantie gaat wens ik je bij deze al een heel fijne tijd toe……

 

 

‘stay happy & healthy’

 

😊

 

Mocht je verder nog vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En hopelijk zie ik je dan weer snel!

 

Op de mat!!!