NOMI Nieuws augustus 2020

“In the middle of every difficulty lies opportunity.”

- Albert Einstein –

 

Mogelijkheden en uitdagingen genoeg…

 

Zelfs, of misschien juist, in de vakantieperiode. De tijd van bezinning, rust, stilte, maar ook van avontuur, ontdekken en groeien.

 

Soms gebeurt dit zonder dat je er erg in hebt en soms maak je het heel bewust mee.

Hopelijk genieten jullie met volle teugen van de vrijheid, die er is.

 

 

En ook al zie ik momenteel niet iedereen in de yogalessen; weet dat ik in gedachten vaak bij jullie ben 😉

 

 

Buiten yoga:

 

Jaha! We gaan nog even door met de buiten yogalessen.

Afgelopen tijd hebben we al vaak mogen genieten van de buitenlucht, het zonnetje, de geluiden van de omgeving en onszelf 😊

 

En helaas zijn er ook een aantal lessen geannuleerd in verband met de weersomstandigheden en de beperkte aanmeldingen voor de lessen. Maar het is zoals het is, dus daar doen we het mee 😉

 

Tot en met dinsdag 1 september zullen de yogalessen nog buiten zijn, maar vanaf maandag 7 september gaan we weer naar binnen!

 

Rooster: tijden & locaties t/m 1 september

Yogalessen in ‘the backyard’ (achtertuin van walravenstraat 9 te Nieuw en Sint Joosland)

Op maandagochtend

* 9.30-10.45 uur: Rust & ontspanning

* 11.00-12.15 uur: Dynamisch & kracht

Op dinsdagavond

* 19.30-20.45 uur: Hatha

 

Yogalessen op ‘de Grote Piet’ aan het Veerse meer.

Op zaterdagochtend zal de les iets later starten

* 10.00-11.15 uur: Hatha

 

Wanneer het weer het toelaat en er voldoende inschrijvingen zijn zullen de yogalessen, zoals bovengenoemd rooster doorgaan.

 

Wanneer het weerbeeld er niet goed uitziet en ik beslis de les te annuleren, dan word je uiterlijk 1 uur voor aanvang van de les hierover ingelicht via whatsapp of telefoon (geef je telefoonnummer dus door, zodat ik je bijtijds kan informeren)

 

Neem voor deze lessen zelf alle materialen mee die je nodig hebt, zoals een matje of badhanddoek, blokken en deken!

Trek veel laagjes kleding aan, zodat je je kunt aanpassen aan de opwarming en afkoeling van je lichaam en de omgeving!

Denk ook aan zonnebrandcréme of muggenmelk 😉

 

 

Binnen yoga:

 

En dan weer terug naar binnen…

Dit is pas in september aan de orde, maar tóch wil ik jullie alvast informeren over de plannen.

 

Afgelopen tijd heb ik goed rondgekeken, -gevraagd en mijn oren en ogen goed open gehouden voor eventuele geschikte locaties voor onze lessen. Hierbij wil ik jullie dan ook hartelijk danken voor het meedenken en aandragen van ideeën, tips en opties hiervoor. Nu de maatregelen vanuit het RIVM flink zijn aangescherpt en er aan heel wat regeltjes voldaan moet worden was het niet gemakkelijk om ook nog binnen mijn budget een mooie, veilige en comfortabele ruimte te vinden.

 

Maar…… creatief ben ik altijd geweest, dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik in onderhandeling gegaan met ‘Hotel van der Valk Middelburg’. Na heel wat mogelijkheden bekeken te hebben en van allebei de kanten wat ‘water bij de wijn’ te doen, zijn wij tot een overeenkomst gekomen! 😊

 

 

Meer details en uitleg hierover volgen in het NOMI Nieuws van september.

Privé praktijkruimte:

 

Afgelopen tijd zijn de iRest, Yoga Nidra

en privélessen gegeven in mijn prieeltje in

de tuin. Dit is zeer goed bevallen en deze

mogelijkheid zal ik, zo lang het comfortabel

 

is buiten, blijven aanbieden.

 

Sinds een aantal weken is ook de praktijkruimte binnen klaar.                                     Het is een kleine, maar heel fijne en lichte ruimte geworden en is van alle gemakken voorzien.

De privélessen, iRest & Yoga Nidra sessies en (binnenkort ook) ontspanningsbehandelingen zal ik hier met veel plezier geven.

Er zijn al een aantal sessies gegeven en gelukkig voelde iedereen zich op zijn gemak.

 

 

Voel je dus vrij om binnenkort een les, sessie of behandeling te reserveren!

 


Opleiding & training:

 

Mijn yogales op film voor de yoga-opleiding, die ik afgelopen jaar heb gevolgd is ingestuurd. Nog even in spanning afwachten op mijn beoordeling, dussss…

 

En zoals ik deze nieuwsbrief begon ben ook ik weer gegroeid en daar past weer een nieuwe mogelijkheid/uitdaging bij. Aankomende week zal ik een training volgen voor het geven van Acces Bars behandelingen.

 

Acces Bars is een energetisch lichaamsproces voor iedereen, die meer rust, ruimte en ontspanning in lichaam en geest wilt ervaren. Er zijn 32 punten op je hoofd, die energiebanen vormen. In deze punten liggen al je ideeën, gedachten, overtuigingen en emoties opgeslagen. Ieder punt staat voor een specifieke context in jouw leven. Door deze punten in verschillende combinaties te activeren (zachtjes aan te raken) ontlaadt alle informatie die daar ligt opgeslagen. Hierdoor ontstaat er meer rust in je hoofd, komt er ruimte en ontspanning in je lijf en creëer je nieuwe mogelijkheden in je leven. Je haalt als het ware oude blokkades weg om ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden.

 

Om in computertermen te spreken. Je defragmenteert je harde schijf. Dit zorgt voor ruimte om meer helpende overtuigingen en emoties te installeren.

(bron: www.innerlijkekracht.nl/2018/05/24/wat-is-acces-bars-en-hoe-werkt-het/)

 

Komende maand zal ik mij hier verder in verdiepen en oefenen, zodat ik hopelijk in september al deze mooie behandeling aan kan bieden.

 

 

Yoga Nidra ont-spanningsles:

 

Omdat de Yoga Nidra ont-spanningsles op internationale yogadag zo goed is ontvangen heb ik besloten om er aan het einde van de zomervakantie nog één te verzorgen.

 

Deze zal plaatsvinden op zondagochtend 23 augustus van 10.00-11.00 uur.

 

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

 

Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

 

 

Je kunt je hiervoor al inschrijven door me een email of whatsapp bericht naar me te sturen. De kosten voor deze bijzondere les zijn €12,50 p.p.

 

Deze les zal bij goed weer in de ‘Buurtuun’ worden gehouden. Mocht het weerbeeld er niet goed uitzien, dan gaan we voor het eerst naar binnen en zal de les in een mooie ruimte van “Hotel van der Valk’ worden gegeven.

Vakantie & vrije dagen:

 

In de zomervakantie heb ik een aantal dagen vrij gepland om ook zelf tot rust te komen. Want, ook al was het rustiger met lessen, ik heb zeker niet stil gezeten en mijn brein heeft zeker niet stil gestaan!!!

 

Op de volgende data zullen er geen lessen zijn: 10, 11 & 15 augustus

 

Mocht ik nog spontaan weggaan en er vervallen lessen, dan laat ik je dit natuurlijk zsm weten!  

                                                                  

 

Voor privélessen, iRest en Yoga Nidra sessies kun je altijd contact met mij opnemen. We kijken dan samen of we plannen kunnen maken om een speciaal op jou afgestemde les of traject te realiseren.

 

Wanneer jij zelf op vakantie gaat wens ik je bij deze een heel fijne tijd toe! 

 

Mocht je al terug zijn… weet dat je weer welkom bent! 😊

 

Mocht je verder nog vragen, opmerkingen of ideeën hebben?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En hopelijk zie ik je dan weer snel!

 

Op de mat!!! 

                                    Namasté,