NOMI Nieuws september 2020

When life is sweet, say thank you and celebrate.

When life is bitter, say thank you and grow”

- Shauna Niequist –

 

Hopelijk heb je een heerlijke vakantieperiode gehad en heb je enorm genoten van de vrijheid, de zon, je Zelf en alles rondom jou!

En dan is het nu weer tijd voor rust, regelmaat en reinheid 😉

 

De scholen zijn weer begonnen en je bent vast en zeker ook weer aan het werk. Het ritme wordt weer opnieuw gevonden en de agenda komt weer tevoorschijn.

 

‘that’s the way it goes…’ Ups & downs en terug de balans vinden.

Zoals dat voor het leven geldt, zo geldt dat precies ook voor yoga, dussssss….. 

 Wat fijn, dat we weer verder kunnen!!!

 

Afgelopen tijd (bijna 4 maanden!) hebben we heel vaak mogen genieten van yoga in de buitenlucht, het zonnetje, de geluiden van de omgeving en onszelf 😊

 

Maar vanaf maandag 7 september gaan we weer naar binnen!

Zoals ik in de nieuwsbrief van Augustus al heb verteld zullen de yoga groepslessen verhuizen naar Hotel vd Valk in Middelburg (Paukenweg 3).

 

 

In een sfeervolle, ruime en veilige omgeving zullen de lessen wekelijks in een schitterende zaal gegeven worden.

 

 

Het groepslesrooster is als volgt:

Maandagochtend 9.30-10.45 uur: Ontspannende Yoga

Dinsdagavond 20.00- 21.15 uur: Ontspannende yoga

Donderdagavond 20.00-21.15 uur: Actieve Yoga

 

Bijzondere groepslessen:

Één keer per maand zal er een ‘bijzondere’ yogales gegeven worden op zondagochtend om 10.00 uur.

 

 

Afgelopen 23 augustus zijn we gestart met een Yoga Nidra ont-spanningsles. Deze groepsles was (voor mij) extra bijzonder, omdat het de allereerste was in Hotel vd Valk. Door de schitterende zaal met de sfeervolle verlichting en wonderlijke uitstraling was het een heel speciale beleving. En de opkomst was gigantisch! Er lagen 19 deelnemers heerlijk te rusten en bij te tanken.

Dankjulliewel voor jullie aanwezigheid, enthousiasme en vertrouwen. Dit belooft wat voor de toekomst… 😊

 

Voor de komende periode heb ik al een aantal ‘bijzondere’ yogalessen op zondagochtend gepland en in de agenda gezet. En misschien kun jij dit ook doen? 😉

 

27 september: Ashtanga Vinyasa Yoga (dynamische & kracht)

25 oktober: Detox Yoga (in- & ont-spanning)

22 november: Yin & Restorative Yoga (ont-spannend, ondersteunend & herstellend)

20 december: Yoga Nidra (‘slaapyoga’)

 

Per maand/’bijzondere’ les ontvang je een aparte uitnodiging met info. Door hierop te reageren kun jij je meteen inschrijven.

 

Verkoop materialen:

Wij als yogi’s & yogini’s zijn ons natuurlijk altijd al bewust van een goede hygiëne en algehele gezondheid 😉 En nu de coronamaatregelen ‘in de wereld’ zijn gebracht worden er steeds strengere eisen gesteld aan deze onderwerpen. Nu is er bij Hotel vd Valk ook geen opslagruimte voor mijn spullen beschikbaar en is het voor mij niet haalbaar om voor iedere les al mijn yogamaterialen mee te nemen, dus heb ik besloten mijn yogamatten en dekens te koop aan te bieden.

 

De bruine eco-friendly yogamatten voor actieve yoga zijn zo goed als nieuw en bied ik aan voor €22,50 p.s.

De paarse dikkere matten voor de ontspannende yoga zijn goed gebruikt, maar kunnen nog prima een paar jaar mee. Deze bied ik aan voor €10,- p.s.

Er zijn grote grijze fleece-dekens nog helemaal nieuw en anderen al wat ouder, maar allemaal nog heerlijk zacht en fris. Deze bied ik aan voor €12,50 p.s.

De kleine donkergrijze fleece-dekentjes zijn gebruikt, maar nog prima in orde. Deze bied ik aan voor €5,- p.s.

Yogablokken heb ik helaas niet in de aanbieding. Deze bewaar ik voor als ik een les op locatie heb. Ik wil je wel graag informeren over de mogelijkheden in kwaliteit & prijs hiervan.

Oogkussentjes heb ik momenteel niet meer op voorraad. Maar wil jij er één bestellen, dan maak ik er graag weer een aantal. De kosten hiervan zijn €7,50 p.s.

 

Wil je wat van me overnemen? Dan hoor ik dat graag. En… op=op!

 

Het is dus vanaf 7 september gewenst om eigen materialen te gebruiken/aan te schaffen. Mocht je eerst wat info willen inwinnen of willen uitproberen, dan neem ik eerst graag wat materialen voor je mee. Geef dit dan wel van tevoren aan, zodat ik voorbereid ben. Na 5x deelnemen in een les is het ‘verplicht’ om eigen materialen te gebruiken. Ik wil je natuurlijk altijd adviseren welk materiaal bij jou zal passen, dus vraag het gerust aan me 😉

 

Aanmelden & afmelden:

Voor de groepslessen is het verplicht om je aan te melden/in te schrijven. Dit kan via www.nomiyoga.nl/contact of per email nomiyoga@outlook.com Je mag mij ook altijd een whatsapp bericht sturen of per messenger via facebook of DM via Instagram. Ook kan het via de inschrijfijsten in de map op de les-locatie.

 

Het is belangrijk dat ik weet hoeveel deelnemers en wie er aanwezig zijn. Ten eerste omdat ik zo de ruimte goed kan indelen/benutten en de veiligheid en comfortabele, vrije sfeer behouden/waarborgen. Yoga staat voor verbinding en vrijheid en hier sta ik ook achter!

Ten tweede voor mijn administratie & registratie. Ik ben verplicht deze info minimaal 2 weken te bewaren ter controle, voor wanneer er een corona-geval vanuit onze groep bekend zou worden.

 

Zo kan ik een onbezorgde en fijne ruimte en sfeer creëren, waar iedereen zich welkom en prettig voelt.

Wanneer je je hebt ingeschreven ga ik ervan uit dat je ook komt. Mocht je verhinderd zijn, laat mij dit dan alsjeblieft 24 uur voor aanvang van de les weten (staat ook in de algemene voorwaarden), zodat ik de tijd heb om nog iemand anders te benaderen die in jouw plaats kan komen. Mocht dit niet gebeuren, dan blijft jouw plekje leeg of loop ik het risico op te weinig deelnemers om uit de kosten te komen. Ik ben genoodzaakt om de kosten/stempel voor de niet op tijd geannuleerde les dan toch in rekening te brengen. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor en houden we het zo voor ons allemaal werkbaar en helder 😉

 


Praktijk Nieuw- en Sint Joosland:

Naast deze groepslessen geef ik ook privélessen & meditatie sessies (Yoga Nidra en iRest)

 

Privélessen zijn voor iedereen, die persoonlijke begeleiding wenst.

In een privéles stem ik me helemaal af op jouw lichaam, brein en energie en kunnen we dus gericht aan de slag. Mensen met klachten/blessures/ziektebeelden kunnen zo effectief behandeld worden.

 

Naar eigen behoefte kunnen we houdingen aanleren & verdiepen en leren jezelf te ont-moeten. Met behulp van Mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen en yogahoudingen ontdek jij jezelf en maak je (weer) verbinding tussen jouw lichaam, gedachten en gevoel.

 

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust.

Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw ‘mind’ is achter je kunt laten en kunt legen.

Alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer (brein) opnieuw opstart.

Er wordt ruimte gemaakt, ballast gaat overboord en het brengt overzicht,

inzicht en rust.

 

 

iRest, ‘integrave restoration’, gaat een stap verder.

Wanneer je tussen waken en slapen in geraakt gaan we dieper de ‘mind’ in.

In deze fase vindt herstel plaats van lichaam en geest en vind je veiligheid binnen in jezelf.

Je haalt niet alleen de stekker uit het stopcontact, maar je her-programmert je computer. Oude waarden, aannames en overtuigingen worden omgezet.

Jij transformeert jezelf van binnenuit.

 

Deze sessies zijn geschikt voor iedereen, die af en toe een lastige periode heeft, last heeft van slapeloosheid, stress, angsten, chronische pijnen, PTSS of depressies.

 

 

Het brengt diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid.

Je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

Deze sessies zijn los en in trajecten te volgen. Kijk voor meer info en prijzen op www.nomiyoga.nl//reserveren

 

Uitbreiding vanaf 1 september 2020:

Ontspanningsbehandeling: Acces Bars

 

Deze behandeling kalmeert je energetisch, brengt ruimte in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Het is een manier om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties te veranderen.

Alle ervaringen, gedachten en gevoelens sla je op in je brein en in je lichaam. Dit kan zorgen voor blokkades waardoor er klachten ontstaan, zoals slecht slapen, overprikkeld zijn, hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk enz.

Door de energiebanen en drukpunten in en om het hoofd in verschillende combinaties licht aan te raken wordt de energie in het lichaam op gang en in balans gebracht. Dit ontlaadt het te veel aan hersenactiviteit, die gebruikt wordt voor al je gedachten, overtuigingen, ideeën en emoties.

 

Het is als het defragmenteren van de harde schijf van je computer. Wanneer die vol raakt schonen we hem op om zo meer ruimte te creëren. Dit is exact wat de Acces Bars behandeling ook doet.

Er ontstaat meer rust in het brein en de energie kan weer vrij stromen, zo komt er meer ruimte en ontspanning in het lijf.

 

In de maand september kun je voor een gereduceerd tarief kennismaken met deze heerlijke behandeling. Volwassenen betalen €35,- ipv €60,- voor een behandeling van een uur. De kosten voor een behandeling voor kinderen is dan €20,- ipv €30,-

 

Heb jij interesse of wil je een behandeling boeken? Neem dan contact met me op. De reserveringen voor september zijn al gestart, dus hou er rekening mee vol=vol.

 

Fit Healthiek:

In de zomervakantie ben ik benadert door Annemarie Lorier van ‘Fit Healthiek’. Zij geeft personal trainingen in trajecten in haar praktijk in het centrum van Middelburg. Zij vertelde mij, dat ze graag yoga wilde introduceren bij haar cliënten. We kenden elkaar al vanuit verschillende sportscholen, waar wij beide les gegeven hebben en zaten qua ideeën, overtuigingen en aanpak al meteen op één lijn. Zij begeleidt mensen naar een gezondere leefstijl in sport, voeding en ‘mindset’. Dus yoga past hier perfect bij!

 

 

Wij zijn overeengekomen dat ik vanaf 5 september bij haar trajecten van 3 maanden ga verzorgen op zaterdagmorgen aan kleine groepen (max. 8 deelnemers) Ik ga de mensen persoonlijk en stap voor stap wegwijs maken in de ‘yogawereld’. Ik heb hier heel veel zin in en hoop ook daar de mensen te kunnen laten ont-spannen en groeien.

 

Opleiding:

Helaas heb ik nog geen beoordeling binnen voor mijn examenfilmpje van de yoga-opleiding in Gent. Door de coronacrisis in België zijn er heel wat vertragingen en wijzigingen geweest. Maar…. Geduld is een goede yogaoefening, dus ik wacht vol vertrouwen af 😊

 

Website:

Bij al deze nieuwe ontwikkelingen hoort ook een ‘nieuwe’ website, dus hier heb ik ook aan gewerkt en ben hiervoor nog de puntjes op de i aan het zetten. Neem gerust een kijkje en als je tips of aanvullende ideeën hebt, dan hoor ik het graag 😉

En zo ben je helemaal ‘up-to-date’!

 

Mocht jij zelf nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En hopelijk ont-moet ik je dan snel!

 

Op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

 

Naomi