NOMI Nieuws Oktober 2020

‘If you feel like you’re losing everything,

Remember that trees lose their leaves every year

And they still stand tall and wait for better days to come.’

 

Nu de herfst dan echt een feit is merken we de verandering niet alleen buiten ons (lagere temperaturen, vochtigere lucht, korter licht enz.)

Herfst staat ook binnenin ons voor loslaten, fysiek, mentaal en energetisch.

In deze periode is het belangrijk om extra aandacht te geven aan opbouw van weerstand en het naar binnen keren van de zintuigen.

Met krachtige en verwarmende houdingen blijft je lichaam fit en vitaal.

Door rust en balans in iedere houding te brengen, geeft het je kalmte en zelfvertrouwen.

 

Afgelopen maand zijn wij dan ook letterlijk naar binnen gegaan… in Hotel vd Valk in Middelburg.

En wat bevalt dat goeoeoeoeoeoeoeoed!!!

 

 

In een sfeervolle, ruime en veilige omgeving zijn er al heerlijke ontspannende en inspannende yogalessen en zelfs een heel vurige Ashtanga Vinyasa les gegeven. En wat fijn, dat jullie weer met zijn allen (en nog meer, want er zijn heel wat ‘nieuwe’ aanmeldingen voor de lessen, WELKOM 😉) enthousiast in de lessen komen.

Dankjulliewel weer voor jullie aanwezigheid, fijne energie en gezelligheid. En ook bedankt voor het delen van jullie ervaringen, moeilijkheden en verdriet. Want zoals het leven is, is de yoga. En zo ben ik dankbaar dat jullie bij mij in de les jullie zelf in volle glorie mogen en durven ‘zijn’.

Inschrijvingen:

Omdat er nog meer te doen is in het hotel (hihihi) schuiven we heel wat af qua leslocatie. Om het zo duidelijk mogelijk te houden zal er vóór iedere yogales aan de balie aangegeven worden in welke zaal de les zal plaatsvinden.

 

Ik zal iedere donderdag te horen krijgen hoe de indeling qua zalen zal zijn van de daaropvolgende week. Omdat de ruimtes erg verschillen qua oppervlakte zal ik nagaan hoeveel deelnemers er in een les passen. Iedereen is en blijft van harte welkom en ik wil iedereen ook heel graag helpen, maar omdat de coronaregels nageleefd moeten worden en ik het belangrijk vind dat jullie je veilig, comfortabel en relaxed voelen, zal ik met een reservelijst gaan werken. Dit is eerder gebeurd toen de lessen nog in het Dorpshuis van Nieuw- en Sint Joosland gegeven werden. En dit werkte gelukkig prima 😉


Het zal dus betekenen dat iedereen zich, zoals gewoonlijk, inschrijft voor de yogales van zijn/haar wens. Dit kan via www.nomiyoga.nl/contact of per email nomiyoga@outlook.com

Je mag mij ook altijd een bericht sturen via Whatsapp, Facebook of Instagram. Wanneer jij je op de deelnemerslijst zet zul je zien dat hier 15 regels voor vrij zijn (dus 15 beschikbare plaatsen) Dit is het aantal deelnemers dat past in alle zalen, waarin wij geplaatst zullen worden. Ik heb een klein schetsje gemaakt hoe de matten dan gelegd kunnen worden. 

 

 

Maar in sommige zalen passen nog veel meer mensen, dusss… op de achterkant van de inschrijflijst zal de reservelijst gemaakt worden. Wanneer je op de achterkant van de inschrijflijst jouw naam noteert ben je helaas niet 100% zeker van deelname van de les. Ik meld jou dan op de vrijdag voordat de les gehouden zal worden of je deel kunt nemen of niet (aan de hand van de zaalindeling) Maar ook bij het afmelden/wegvallen van iemand, die aan de voorkant van de inschrijflijst staat kun jij alsnog een plekje in de les krijgen (dit laat ik jou dan zsm weten) Hopelijk is dit voor iedereen helder en oké.

Mocht je hierover vragen hebben, laat het mij dan alsjeblieft weten, misschien ben ik tóch niet duidelijk of zie ik ‘iets’ over het hoofd.


Jullie zullen begrijpen dat het aan- en afmelden een belangrijke zaak is. Dus wees hier alsjeblieft ook zorgvuldig in. Wanneer jij niet kunt en je vergeet het aan mij door te geven, zal je iemand anders zijn deelname misschien ontnemen en dat zou toch heel erg jammer zijn?! Let ook op dat er 24 uur voor aanvang van de les kosteloos geannuleerd kan worden. Mocht je natuurlijk onverwachts ziek worden of er is overmacht in het spel, laat het mij dan weten. Dan vinden we natuurlijk een oplossing 😉

 

Bijzondere groepslessen:

Ik noemde hierboven al even de Ashtanga Vinyasa yogales van afgelopen zondag 27 september. Dit was de tweede ‘bijzondere’ yogales in vd Valk.

En bijzonder was het!!! Wat een kunst- en vliegwerk was het weer 😊 SUPER om vooral deelnemers zonder volledige Ashtanga ervaring in de les te hebben!

 

Voor de komende periode staan er nog meer ‘bijzondere’ yogalessen op zondagochtend gepland.

25 oktober: Detox Yoga (in- & ont-spanning) met detox-pakketje voor thuis.

22 november: Yin & Restorative Yoga (ont-spannend, ondersteunend & herstellend)

20 december: Yoga Nidra (‘slaapyoga’)

De uitnodiging voor de Detox yogales zullen jullie binnenkort ontvangen. Door hierop te reageren kun jij je direct inschrijven.

 

Verkoop materialen:

Wij als yogi’s & yogini’s zijn ons natuurlijk altijd al bewust van een goede hygiëne en algehele gezondheid 😉 En nu de coronamaatregelen ‘in de wereld’ zijn gebracht worden er steeds strengere eisen gesteld aan deze onderwerpen. Nu is er bij Hotel vd Valk ook geen opslagruimte voor mijn spullen beschikbaar en is het voor mij niet haalbaar om voor iedere les al mijn yogamaterialen mee te nemen. Zoals ik al in het NOMI Nieuws van september schreef ik al dat ik mijn yogamaterialen te koop aanbied.

 

Er zijn helaas geen paarse dikkere matten voor de ontspannende yoga meer beschikbaar, maar er zijn nog 2 bruine eco-friendly yogamatten voor actieve yoga over. Deze kosten €22,50 p.s.

Er zijn nog voldoende fleece-dekens beschikbaar. De grote kosten €12,50 p.s. en de kleine €5,- p.s.

Ik heb weer een aantal oogkussentjes gemaakt. 2 van 150 gram en 5 van 200 gram. Wil jij er één aanschaffen, dan kan dat. De kosten hiervan zijn €7,50 p.s.

 

Het is dus gewenst om eigen materialen te gebruiken/aan te schaffen. Mocht je eerst wat info willen inwinnen of willen uitproberen, dan neem ik graag wat materialen voor je mee. Geef dit dan wel van tevoren aan, zodat ik voorbereid ben. Na 5x deelnemen in een les is het ‘verplicht’ om eigen materialen te gebruiken. Ik wil je natuurlijk altijd adviseren welk materiaal bij jou zal passen, dus vraag het gerust aan me 😉

 

Praktijk Nieuw- en Sint Joosland:

Naast de groepslessen is er ook weer meer vraag naar privélessen & meditatie sessies (Yoga Nidra en iRest)

Privélessen zijn voor iedereen, die persoonlijke begeleiding wenst.

In een privéles stem ik me helemaal af op jouw lichaam, brein en energie en kunnen we dus gericht aan de slag. Mensen met klachten/blessures/ziektebeelden kunnen zo effectief behandeld worden.

 

Naar eigen behoefte kunnen we houdingen aanleren & verdiepen en leren jezelf te ont-moeten. Met behulp van Mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen en yogahoudingen ontdek jij jezelf en maak je (weer) verbinding tussen jouw lichaam, gedachten en gevoel.

Acces Bars® ont-spanningsbehandeling

In september ben ik begonnen met het geven van Access Bars® kennismakingsbehandelingen. En wat liep het storm!!!

Binnen een week zat heel september volgeboekt en heb ik dus nu al heel veel mensen kunnen laten kennismaken en mogen helpen met deze fantastische behandeling.

Omdat er nog steeds mensen om een kennismakingsbehandeling vragen en ik zeker nog meer mensen de gelegenheid wil geven om de Access Bars® te ontdekken heb ik besloten dat iedereen, die voor de eerste keer deze behandeling bij mij ontvangt, een welkomsttarief krijgt.

Volwassenen betalen €45,- ipv €60,- voor 75 min. en kinderen betalen €20,- ipv €30,- voor 45 min.

 

Ook is er een speciaal ‘Total reset traject’ als mooie start en basis om jezelf even helemaal te ontladen.

Dit traject bestaat uit 3 Access Bars® behandelingen om de 3 weken. Zo worden al jouw energiepunten van overtollige activiteit ontdaan en kun je helder en met vernieuwde energie verder. Je zult het misschien ervaren als een heerlijke reeks massages, maar het kan ook aanvoelen als uitermate helend en is soms zelfs ‘life-changing’! 😊

 

Wat houdt deze bijzondere ontspanningsbehandeling nu eigenlijk precies in?

Deze behandeling kalmeert je energetisch, brengt ruimte in je hoofd en ontspanning in je lichaam. Het is een manier om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties te veranderen.

Alle ervaringen, gedachten en gevoelens sla je op in je brein en in je lichaam. Dit kan zorgen voor blokkades waardoor er klachten ontstaan, zoals slecht slapen, overprikkeld zijn, hoofdpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk enz.

Door de energiebanen en drukpunten in en om het hoofd in verschillende combinaties licht aan te raken wordt de energie in het lichaam op gang en in balans gebracht. Dit ontlaadt het te veel aan hersenactiviteit, die gebruikt wordt voor al je gedachten, overtuigingen, ideeën en emoties.

Het is als het defragmenteren van de harde schijf van je computer. Wanneer die vol raakt schonen we hem op om zo meer ruimte te creëren. Dit is exact wat de Acces Bars behandeling ook doet.

Er ontstaat meer rust in het brein en de energie kan weer vrij stromen, zo komt er meer ruimte en ontspanning in het lijf.

 

Heb jij interesse of wil je een behandeling boeken? Neem dan contact met me op. 

Yoga-opleiding:

Misschien weet je ervan en misschien heb je het gemist, maar…..IK BEN GESLAAGD!!!! Ik heb er weer een papiertje bij 😊

En natuurlijk heel veel kennis, ervaring en vrienden voor het leven.

 

Folders:

Om al mijn yoga-, meditatie- en behandelpraktijken eens mooi en duidelijk op een rijtje te zetten in een klein, maar fijn overzichtje heb ik folders gemaakt. Deze zal ik her en der verspreiden in Middelburg, Vlissingen, Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland.

 

Heb jij of ken jij een toepasselijke plek om mijn folders neer te leggen? Laat het mij dan alsjeblieft weten. Het is de bedoeling dat ik door meer bekendheid te verkrijgen zo lichamelijke, geestelijke en energetische klachten uit een taboe zal halen. Hierdoor hoop ik mensen gemakkelijker te kunnen bereiken en te doen inzien/besluiten zichzelf te helpen met behulp van yoga, meditatie of een Access Bars® behandeling.

En dan geloof ik dat alles de revue gepasseerd is.

 

Mocht jij zelf nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En hopelijk ont-moet ik je dan snel!

Op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

 

Naomi