NOMI Nieuws Juli 2022

“Zomer,

Als je enige zorg dat wolkje voor de zon is”

- Loesje -

 

De zomer is het seizoen waarbij je hart zich steeds meer kan openen. Een tijd om jouw Zelf te voeden met alles waar jij een glimlach van krijgt! Deze periode is het meest Yang van alle seizoenen, een periode van actief naar buiten treden.

 

En dat is ook wat wij doen! De yoga groeps- & privélessen worden (zo veel mogelijk) buiten gegeven en ontvangen. In het zonnetje, onder een helder blauwe lucht, op een bedje van klaver, met een heerlijk briesje op de huid en vogelgefluit op de achtergrond.

Wat is de natuur toch mooi en wat fantastisch dat wij mogen genieten van alles wat er is 😊

 

 

Op Internationale yogadag (21-6, het begin van de zomer, de dag van het licht) hebben wij gevierd met een bijzondere Yoga Nidra groepsles.

 

Een mooie groep dames heeft zich die avond verdiept in zichzelf. Het was weer een schitterende ervaring om te merken hoe we tussen waken en slapen in diep kunnen ontspannen, rusten en herstellen.


Omdat het zo’n succes was heb ik besloten om het yogaseizoen ook met een Yoga Nidra groepsles af te sluiten. Dusss…..

 

Op dinsdag 26 juli van 19.30-20.30 uur zal er (bij goed weer) wederom een bijzondere Yoga Nidra groepsles gegeven worden in ‘de Buurtuun’ in Nieuw- en Sint Joosland.

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust. Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw ‘mind’ is achter je kunt laten en kunt legen. Terwijl je lichaam stil ligt en je weg doezelt, blijf je tóch wakker.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit. Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer (brein) opnieuw opstart. Er wordt ruimte gemaakt, ballast gaat overboord en het brengt overzicht, inzicht en rust.

 

Het brengt je diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid, je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

 

Één Yoga Nidra sessie van ongeveer 45 min. Staat gelijk aan 4 uur diepe slaap.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €12,50

Wil jij deze ‘bijzondere’ yogavorm eens ont-dekken? Of weet jij al zeker, dat je (weer) wilt deelnemen aan deze heerlijke les? Schrijf je dan snel in door me een berichtje te sturen via nomiyoga@outlook.com, www.nomiyoga.nl/contact , Whatsapp of via de inschrijflijsten bij de groepslessen.

 

Reguliere Yoga groepslessen:

De laatste maand, voor de vakantie, is ingegaan…

En hopelijk kunnen wij nog heerlijk verder genieten van verschillende yogalessen in de buitenlucht, op het gras, onder de boom en hemel, achter de dijk en volledig in het leven. Ze geven komende tijd perfect yogaweer af, dus kom vooral ervaren wat yoga in vrijheid met jou kan doen!

 

Overzicht NOMI YOGA groepsles data juli 2022

Buitenlocatie: Walravenstraat 9, 4339 AG Nieuw- en Sint Joosland

Binnenlocatie: Gerrit van Veenstraat 1a, 4333 AR Middelburg

 

Maandag: 9.30-10.45 uur

Rust & Ontspanning

Dinsdag: 19.30-20.45 uur

Yin-Yang

4 juli

5 juli

11 juli

12 juli of binnen om 20.00 uur

18 juli

19 juli

25 juli

26 juli Yoga Nidra

 

Wil jij deelnemen aan één of meerdere groepslessen? Dat kan! Schrijf je in via de website www.nomiyoga.nl/contact, email nomiyoga@outlook.com of stuur me een whatsapp berichtje tel. 06-10075796 

 

NOMI Yoga & healTea Treat(ment):

 

Afgelopen 25 juni zou er een samenwerking plaatsvinden met Theetuin ’t Lokkertje. Helaas waren er niet genoeg inschrijvingen en zat het weer op het laatste moment ook niet mee. Dit evenement is helaas geannuleerd, maar…. Alles en iedereen verdient een 2e kans 😉

 

 

Samen met Heleen Lokker heb ik dus een nieuwe datum geprikt voor dit leuke en lekkere evenement. 

Verras en verwen jezelf met yoga en gezonde lekkernijen!

Wat is het toppunt van jezelf (laten) verzorgen?

Juist! Een heerlijke yogales in de buitenlucht met aansluitend een gezonde traktatie. 

 

Goed nieuws!

NOMI en Theetuin ’t Lokkertje hebben een sublieme samenwerking gecreëerd en organiseren samen jouw perfecte relax-ochtend.

 

Op zaterdag 23 juli van 10.00-12.30/13.00 zal er een Yin-Yang Yoga groepsles BUITEN gegeven worden met daarna onbeperkt thee & gezonde + hartige + zoete hapjes met als afsluiter een heerlijke soep met stokbrood & smeersels.

Wie wil dit nu niet???

 

Iedereen is van harte welkom vanaf 9.45 uur op het puntje gras achter de dijk en tussen de boompjes links aan de Zaagmolendijk 14 te Nieuw en Sint Joosland. De NOMI yogales zal om 10.00 uur starten.

 

Door het beoefenen van inspannende en ontspannende yogahoudingen zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen. Het is als het ware een ontdekkingsreis in jezelf, waardoor je erachter komt wat jouw aandachtspunten en mogelijkheden zijn. En hoe jij jouw Zelf het beste kunt verzorgen. Wat heb jij nodig om gezond en gelukkig te zijn/worden?

 

Na de yogales (rond 11.30 uur) steken we het straatje over en wordt je ontvangen door Heleen Lokker in de Theetuin voor een heerlijke ‘healthy Tea Treat’. Deze gezonde traktatie kan je beschouwen als lunch. Het zal jouw honger stillen en je voeden. In een gezellige sfeer met onbeperkt theeleuten, smikkelen en smullen zal jij bijkomen, herstellen en je weer helemaal als nieuw voelen.

 

Deze mooie ochtend kost €26,50 per persoon

 

Kortom een heeeeeerlijk relaxte ochtend, start van het weekend en nieuw begin van…..?!?

 

Heleen en Naomi wensen je alvast heel veel voorpret en vrijheid en zien je graag binnenkort op de mat, in het gras en aan de thee!

 

 

Wil jij deelnemen aan dit unieke evenement? Schrijf je dan snel in door me een berichtje te sturen via nomiyoga@outlook.com, www.nomiyoga.nl/contact , Whatsapp of via de inschrijflijsten bij de groepslessen.

 

 

Eigen opleiding/workshop & verdieping:

 

Jaaaaa, EINDELIJK is het zover!

Mijn Pranayama & Breathwork Teacher training is afgerond en…

ik ben geslaagd!!! 😊

Mijn diploma is onderweg, maar mooier dan dat;

Wat heb ik veel geleerd, ervaren en ontdekt, zeg! Na bijna een jaar studeren en oefenen mag ik mij Ademcaoch noemen.

Omdat ik alles goed tot mij wil nemen en wil voorbereiden zal ik na de zomervakantie (vanaf september) ook ademsessies gaan geven.

 

Voor wie, wat is het precies, waar doe je dat en wanneer dan? Hierover later veel meer 😊

 

Omdat je nooit uitgeleerd bent heb ik meteen weer nieuwe uitdagingen gepland.

 

Zo ga ik in september de ware ‘Wim Hof Experience’ ondervinden (Breathwork, mindset & ijsbad) & een workshop volgen bij één van ’s werelds ‘grootste’ Yogini’s: Kino McGregor (Ashtanga yoga).

 

 

LEUK< LEUK< LEUK!!!


 

Holistische praktijk in Nieuwland:

 

In de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland is er de mogelijkheid om privélessen yoga, energetische behandelingen (Access Bars & Energetic Facelift), meditatie sessies (Yoga Nidra & iRest) en Bodyprocessen (Reiki & Access Consciousness) te ontvangen.

Met de methodes en technieken, die ik heb geleerd, door ervaringen, die ik heb opgedaan en door te werken met mijn intuïtie kan ik ook jou meer gemak, vreugde en geluk laten vinden!

 

 

Hoe wordt het nog beter dan dit??? 😉

 

Heb je even een dipje of zit je echt in een crisis-periode, zit je momenteel niet lekker in je vel? Ben je moe, lusteloos, vergeetachtig, hormonaal uit balans of heb je stress gerelateerde klachten? Heb je last van (faal)angst, beperkende (dwang)gedachten of ben je somber? Dan kun jij wel wat extra hulp gebruiken.

Wil jij ook mijn persoonlijke begeleiding of even ECHT een moment voor jouw Zelf? Wil jij je verdiepen, extra ontspannen of helen? Maak dan gerust een afspraak en reserveer jouw momentje ‘ME-time’ via www.nomiyoga.nl/contact of nomiyoga@outlook.com

Op Facebook en Instagram komen vaak de beschikbare plekjes langs om jouw afspraak te plannen, dus hou ook de social-media in de gaten 😊

 

 

Vakantie:

 

Heel augustus geef ik mezelf vakantie! Ja, dat is lang. Maar ook heeeeeeeerlijk!!!

Of ik dat vol hou? Geen idee 😊

 

Mocht ik spontaan een lesje organiseren, dan laat ik je dat natuuuuurlijk weten. En je ziet het dan vast voorbij komen op ‘social media’.

Ook voor mensen, die ECHT hulp/begeleiding nodig hebben blijf ik bereikbaar. Er is in mijn vakantie vast een mogelijkheid om af en toe een energetische behandeling, meditatie sessie of privéles yoga te geven. Maar ik plan niks, we zien het op dat moment wel. Het komt, zoals het komt.

 

Afgelopen periode is er zo veel gebeurd, veranderd, geschakeld, aangepast en toegepast. En heb ik zo veel geleerd, uitgedragen, afgegeven en ontvangen. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor en ik geniet er volop van, maar het is ook vermoeiend en soms onzeker. Lastig en zoeken naar balans.

 

Doseren is nog steeds uitdagend voor mij.

Doceren zit mij in het bloed.

 

Voor komend seizoen (vanaf september) zal ik vast weer nieuwe keuzes, ideeën en ‘dingen’ hebben, maar dat is voor later.

 

Ik leef, samen met jullie nog even in het NU en hoop je snel weer te zien op de mat of de behandeltafel. En mocht dat niet zo zijn….

Dan wens ik je een heerlijke vakantie toe en ont-moet ik je vast daarna weer.

En zo eindig ik het NOMI Nieuws voor nu.

Mocht jij vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse