NOMI Nieuws augustus 2022

 

“Remember to take care of yourself.

You can’t pour from an empty cup.”

 

 

De vakantieperiode is nu echt aangebroken….

De tijd van bezinning, rust, stilte, maar ook van avontuur, ontdekken en groeien. Soms gebeurt dit zonder dat je er erg in hebt en soms maak je het heel bewust mee.

 

Verandering; het enige wat constant is in het leven.

En zo ook binnen NOMI!

 

Terugkieken:

De eerste Mindfulness & Breathwork groepssessie van NOMI was een succes!

Met een mooie groep dames ben ik de diepte ingedoken. We hebben onszelf beter leren kennen door 'simpelweg' te ademen en te 'zijn'.

 

 

Met behulp van mindfulness oefeningen, ademhalingstechnieken en door onszelf open te durven stellen (ja, hier is lef voor nodig!) hebben wij onszelf toegestaan om te ontspannen, te rusten en op te laden.

En ook de afsluitende Yoga Nidra groepsles was heeeerlijk!

Zo hebben we het seizoen fijn afgesloten en kunnen we terugkijken op en nagenieten van schitterende yogalessen buiten 😊

 

Vooruitblik:

In de laatste yogaweek heb ik jullie al verteld, dat de groepslessen (weer) gaan verhuizen.

Ik heb een schitterende ‘body & mind’ ruimte gevonden, waar wij onszelf heerlijk verder kunnen verdiepen, uitdagen en uitrusten. Deze fantastische binnen locatie is bij ‘Puur & Intens’ in Vlissingen.

 

Vanaf september zal ik daar nieuwe yogalessen én Breathwork sessies gaan geven.

Hieronder een overzicht van wat ik daar zal aanbieden:

 

 

Stress relief

Maandagochtend: 9.30-10.45 uur

 

Mindfulness, Yin Yoga & Ademwerk

Dit zijn de perfecte ingrediënten om stress te lijf te gaan en alle spanningen van het leven los te laten.

 

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. 

Yoga staat voor verbinding en gaat ervan uit dat het lichaam, het brein en je gevoel niet los staan van elkaar.

Ademwerk zorgt voor het oplossen van blokkades en het doorbreken van patronen.  

 

In deze les zullen we het lichaam en het brein wakker maken en met elkaar verbinden. We zullen energie door jouw nadi's (energiebanen) laten stromen en bewust voelen wat dat doet. 

Zo leer je sensaties te herkennen én hoe jij hiermee om kunt gaan.

 

 

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

Je leert door 'Mindful' aanwezig te zijn beter naar jezelf te luisteren. En je aan te passen aan het moment.

Dit alles in combinatie met het bewust sturen/loslaten van de adem zal jou helpen jouw Zelf beter te begrijpen en te laten ont-spannen. 

 

Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

 

Je zit lekkerder in je vel.

En dat voelt goed!            

 

Functionele Yoga (Ashtanga based)

Maandagochtend: 11.00-12.15 uur

Woensdagavond: 19.00-20.15 uur

 

Terug naar de basis: Het acht (Ash) voudige pad. 

 

Door het beoefenen van yogahoudingen (Asana), ademhalingsoefeningen (Pranayama) en te focussen (Pratyahara, Dharana, Dhyana) op jouw Zelf zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen.

Door jouw universele waarden (Yama) en idealen (Niyama) te ontdekken/bepalen is het als-het-ware een reis door & in jezelf, waardoor je erachter komt wat jouw aandachtspunten en mogelijkheden zijn.

Zodat jij uiteindelijk een staat van vrede en geluk zal ervaren (Samadhi)

 

In deze les versterken en verlengen we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Deze zullen we verbinden met een dynamische beweging & ademhaling (vinyasa). Het zet 'dingen' in de juiste volgorde, wat helderheid brengt.

Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen in de diepere lagen van ons lichaam en kunnen zo gifstoffen afvoeren en blokkades doorbreken.

 

De vaste opbouw in de les biedt structuur en geeft rust. Het laat jou ervaren, dat ieder moment anders is en anders beleefd mag worden. Door de vele opties, die aangeboden zullen worden, is deze les voor iedereen toegankelijk en voor ieder moment toepasselijk. Je hebt namelijk altijd een keuze; terug gaan, blijven waar je bent of verder gaan.

 

Voel wat jij kan, nodig hebt en zin in hebt en pas jouw houding daaraan aan. 

Zo zal jij jezelf uitdagen, verwonderen en vertragen, wat jou zal laten groeien en bloeien.  

Breathwork

Woensdagavond: 20.30-21.30 uur

 

Adem is leven.

Maar hoe adem jij? Hoe leef jij?

Bewust ademen als remedie tegen stress en spanning, ademen als anker bij moeilijke momenten, ademen voor een betere gezondheid.

Weet jij hoe belangrijk en waardevol goed ademen is?

 

In deze les gaan wij ontdekken hoe en welke ademhaling jouw fysieke en mentale gezondheid stimuleert, je leert je kalmte te (her)vinden, je controle laat krijgen over stress, je meer (positieve) energie geeft, je helder doet nadenken, jouw nachtrust en sportprestaties verbetert en nog veel meer. En dat alleen maar door te ademen?!

 

Jazeker! Ademen heeft nml invloed op je zenuwstelsel, bloeddruk, hartpulsatie, lichaamstemperatuur, gemoedstoestand, immuniteit, spiritualiteit en kan zelfs allerlei stoornissen/ziekten behandelen.

We zullen in deze les werken op 3 niveaus van bewustzijn: lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Door tijdens het ademwerk bewust, gecontroleerd en verbonden te ademen breng je extra of juist minder energie in je lichaam, waardoor er patronen doorbroken zullen worden. De uitwisseling van gassen in jouw lichaam zal veranderen en je flexibiliteit en kracht zullen toenemen. Door te oefenen (discipline) zal jij snel resultaat opmerken en je misschien wel als herboren voelen.

 

Ademen doet iedereen en iedereen kan ook ademhalingstechnieken aanleren, dus deze les is geschikt voor iedereen, maar…. Voordat je aan ‘Breathwork’ begint ontvang ik graag een kleine (schriftelijke) check om persoonlijke aandachtspunten en contra-indicaties duidelijk te krijgen. Zo is het voor iedereen veilig en comfortabel.

Je ademt én leeft!

 

Nieuwe aanpak:

Zoals je ziet zullen er 4 lessen gegeven worden i.p.v. 2 lessen.

De ‘Body & Mind’ ruimte is kleiner dan wij gewend zijn en hierdoor zijn er dus ook minder plaatsen beschikbaar per les.

En ik heb besloten om de lessen in trajecten te gaan geven.

 

*In september zullen alle lessen door iedereen vrij te reserveren zijn als oriëntatie/kennismaking/aftasten van de nieuwe inhoud. Hierin zijn maximaal 15 plekjes.

 

*Hierna, in oktober, november & december, zal er per les een traject van 10 weken/lessen gegeven worden. Hierin starten we vanaf de basis en gaan we verder bouwen, ontwikkelen en groeien. Deze lessen zullen in ‘small group’ gegeven worden (8-10 p.) Zo kan er meer verbinding, persoonlijke aandacht en veiligheid geboden worden.

Ik kies dus voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Ik hoop jij ook?!

 

Wil jij je al inschrijven voor een speciale datum/les? Geef dit dan meteen door via nomiyoga@outlook.com of www.nomiyoga.nl, Wahatsapp of telefonisch.

 

 

*Let op! Voordat je een traject gaat volgen raad ik je aan om eerst een desbetreffende les bij te wonen in september, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Nieuwe BINNEN locatie:

‘Puur & Intens’

Mercuriusweg 26

4382 NC Vlissingen

 

Stress Relief:

9.30-10.45 u

Functionele Yoga:

11.00-12.15 u

Functionele Yoga:

19.00-20.15 u

Breathwork:

20.30-21.30 u

5 sept

5 sept

7 sept

7 sept

12 sept

12 sept

14 sept

14 sept

19 sept

19 sept

21 sept

21 sept

26 sept

26 sept

28 sept

28 sept

 

Ik kijk ernaar uit jullie hier te mogen ont-moeten en hopelijk gaan we hier ook weer heel veel mooie momenten beleven! 😊

 

Holistische praktijk in Nieuwland:

In de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland is er de mogelijkheid om privélessen yoga, energetische behandelingen (Access Bars & Energetic Facelift), meditatie sessies (Yoga Nidra & iRest), Bodyprocessen (Reiki & Access Consciousness) en vanaf september ook Breathwork sessies te ontvangen. Met de methodes en technieken, die ik heb geleerd, door ervaringen, die ik heb opgedaan en door te werken met mijn intuïtie kan ik ook jou meer gemak, vreugde en geluk laten vinden! Je verder helpen naar een gezonde en gelukkige jij. De beste versie van jouw Zelf?!

 

Hoe wordt het nog beter dan dit??? 😉

 

Heb je even een dipje of zit je echt in een crisis-periode, zit je momenteel niet lekker in je vel? Ben je moe, lusteloos, vergeetachtig, hormonaal uit balans of heb je stress gerelateerde klachten? Heb je last van (faal)angst, beperkende (dwang)gedachten of ben je somber? Dan kun jij wel wat extra hulp gebruiken.

 

Prijsstijging:

Omdat alles van inflatie onderhevig is zal ik vanaf oktober de prijzen van mijn diensten iets moeten verhogen. Sinds juli heb ik dit al in de praktijk aangekondigd d.m.v. een aangepaste zichtbaar aan de muur.

 

Ook op de website onder www.nomiyoga.nl/reserveren kun je alle prijzen van nu en vanaf oktober vinden.

 

Wil jij mijn persoonlijke begeleiding of even ECHT een moment voor jouw Zelf? Wil jij je verdiepen, extra ontspannen of helen? Maak dan gerust een afspraak en reserveer jouw momentje ‘ME-time’ via www.nomiyoga.nl/contact of nomiyoga@outlook.com

Op Facebook en Instagram komen vaak de beschikbare plekjes langs om jouw afspraak te plannen, dus hou ook de social-media in de gaten 😊

 

 

Vakantie:

 

En dan nu echt even niks!

En dan zal ik later deze maand beginnen met het maken van de komende trajecten, voorbereidingen treffen voor de nieuwe lessen, behandelingen en sessies.

 

Ik hoop je dan heel graag weer te zien op de mat en/of de behandeltafel!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse