NOMI Nieuwsflits 2022

 


"Een goed begin is het halve werk”

 

En wat zijn wij goed begonnen!

De tweede week van de nieuwe groepslessen zit er al op in onze nieuwe ruimte bij ‘Puur & Intens’ in Vlissingen.

Het begin is altijd wat ongemakkelijk, aanpassen en zoeken, maar nu we al een beetje gewend zijn voelt het goed en smaakt het naar meer 😊

 

Onrust

In de afgelopen NOMI nieuwsbrieven (Augustus & September) vertelde ik over mijn voornemen om de groepslessen in trajecten te gaan geven. Sommigen van jullie waren gelijk erg enthousiast, maar velen vonden dit toch een lastig verhaal.

 

Afgelopen 2 weken heb ik dus alles goed in mij opgenomen en naar iedereen geluisterd. En ik weet; zo veel mensen, zo veel wensen. Maar… ik heb gemerkt, dat het (nog) niet de tijd is om deze trajecten te introduceren. Yoga en Breathwork is voor iedereen en het zou zo jammer zijn, wanneer door het veranderen van aanpak, niet iedereen meer kan komen. Ook door de ervaring van de onvoorspelbaarheid van afgelopen jaren (corona) is het waarschijnlijk voor iedereen prettiger, wanneer de reserveringen per les gemaakt kunnen blijven worden.

 

Mijn flexibiliteit en kracht zijn dus ook weer flink op de proef gesteld en het is mij duidelijk geworden dat ook ik beter kan meebewegen met hoe de energie en sfeer nu is ipv stug vol te houden en mijn aanpak koste-wat-kost door te zetten. Ik heb dus de kracht gevonden om op mijn besluit terug te komen en alles los te laten. We blijven op dezelfde wijze doorgaan als waarmee we zijn begonnen.

 

Enneh… de lessen zullen toch op elkaar afgestemd zijn en elkaar opvolgen, dus eigenlijk geef ik toch een traject 😉 Alleen zullen de groepen niet verkleind worden en zal de samenstelling van de groepen af en toe wisselen.

Hopelijk heb ik jullie met deze beslissing/uitleg weer rust & helderheid gebracht 😊

 

Inschrijven

De zaal is zoals iedereen heeft gemerkt kleiner dan dat we gewend zijn. Eerst wilde ik het aantal plaatsen op 15 p. houden, maar zelfs dat is te veel. 13 matjes passen goed in de ruimte, dus zal ik de inschrijflijsten hierop aanpassen. Er zal van jullie wel wat passen en meten gevraagd worden, zodat iedereen zijn/haar ruimte ook echt kan pakken. Maar met onze capaciteit van tolerantie en verbinden zal dit vast helemaal goed komen. En anders is dit alvast een goede oefening 😉

 

Dit betekent dat ik, net zoals in Hotel vd Valk & het oude schoolgebouw in Middelburg, ook nu weer met een reservelijst gaan werken. De eerste 13 deelnemers zijn verzekert van een plekje in de les. Degenen, die hierna inschrijven komen op de reservelijst en worden benadert wanneer er een afmelding is. Je krijgt het dan zsm van mij te horen (via whatsapp of email), als je tóch deel kunt nemen aan de yogales.

 

Ook de kosten zullen vanaf oktober weer teruggaan naar het ‘oude’ tarief van €12,50 per persoon per les. Het scheelt misschien niet veel, maar voor mij kan dit nét het verschil maken in mijn huurprijs, salaris of het door laten gaan van een les.

Reserveer jouw plekje dus op tijd en hou ook de afmeldingsprocedure in de gaten! (kosteloos 24 uur voor aanvang vd les… zie algemene voorwaarden)  

 

Wil jij je al opgeven voor één of meerdere groepslessen? Stuur me dan gerust een berichtje via email: nomiyoga@outlook.com de website: www.nomiyoga.nl/contact of Whatsapp: 06-10075796 met de aangegeven data & tijden.

Ik schrijf je graag in 😊

 

 

Stress relief

Maandagochtend: 9.30-10.45 uur

 

Mindfulness, Yin Yoga & Ademwerk

Dit zijn de perfecte ingrediënten om stress te lijf te gaan en alle spanningen van het leven los te laten.

 

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. 

Yoga staat voor verbinding en gaat ervan uit dat het lichaam, het brein en je gevoel niet los staan van elkaar.

Ademwerk zorgt voor het oplossen van blokkades en het doorbreken van patronen.  

 

In deze les zullen we het lichaam en het brein wakker maken en met elkaar verbinden. We zullen energie door jouw nadi's (energiebanen) laten stromen en bewust voelen wat dat doet. 

Zo leer je sensaties te herkennen én hoe jij hiermee om kunt gaan.

 

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Je leert door 'Mindful' aanwezig te zijn beter naar jezelf te luisteren. En je aan te passen aan het moment.

Dit alles in combinatie met het bewust sturen/loslaten van de adem zal jou helpen jouw Zelf beter te begrijpen en te laten ont-spannen. 

 

Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel.

En dat voelt goed!            

        

 

Functionele Yoga (Ashtanga based)

Maandagochtend: 11.00-12.15 uur

Woensdagavond: 19.00-20.15 uur

 

Terug naar de basis: Het acht (Ash) voudige pad. 

 

Door het beoefenen van yogahoudingen (Asana), ademhalingsoefeningen (Pranayama) en te focussen (Pratyahara, Dharana, Dhyana) op jouw Zelf zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen.

Door jouw universele waarden (Yama) en idealen (Niyama) te ontdekken/bepalen is het als-het-ware een reis door & in jezelf, waardoor je erachter komt wat jouw aandachtspunten en mogelijkheden zijn.

Zodat jij uiteindelijk een staat van vrede en geluk zal ervaren (Samadhi)

 

In deze les versterken en verlengen we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Deze zullen we verbinden met een dynamische beweging & ademhaling (vinyasa). Het zet 'dingen' in de juiste volgorde, wat helderheid brengt.

Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen in de diepere lagen van ons lichaam en kunnen zo gifstoffen afvoeren en blokkades doorbreken.

 

De vaste opbouw in de les biedt structuur en geeft rust. Het laat jou ervaren, dat ieder moment anders is en anders beleefd mag worden. Door de vele opties, die aangeboden zullen worden, is deze les voor iedereen toegankelijk en voor ieder moment toepasselijk. Je hebt namelijk altijd een keuze; terug gaan, blijven waar je bent of verder gaan.

 

Voel wat jij kan, nodig hebt en zin in hebt en pas jouw houding daaraan aan. 

Zo zal jij jezelf uitdagen, verwonderen en vertragen, wat jou zal laten groeien en bloeien. 

 

Breathwork

Woensdagavond: 20.30-21.30 uur

 

Adem is leven.

Maar hoe adem jij? Hoe leef jij?

 

Bewust ademen als remedie tegen stress en spanning, ademen als anker bij moeilijke momenten, ademen voor een betere gezondheid.

Weet jij hoe belangrijk en waardevol goed ademen is?

 

In deze les gaan wij ontdekken hoe en welke ademhaling jouw fysieke en mentale gezondheid stimuleert, je leert je kalmte te (her)vinden, je controle laat krijgen over stress, je meer (positieve) energie geeft, je helder doet nadenken, jouw nachtrust en sportprestaties verbetert en nog veel meer. En dat alleen maar door te ademen?!

 

Jazeker! Ademen heeft nml invloed op je zenuwstelsel, bloeddruk, hartpulsatie, lichaamstemperatuur, gemoedstoestand, immuniteit, spiritualiteit en kan zelfs allerlei stoornissen/ziekten behandelen.

 

We zullen in deze les werken op 3 niveaus van bewustzijn: lichamelijk, emotioneel en spiritueel. Door tijdens het ademwerk bewust, gecontroleerd en verbonden te ademen breng je extra of juist minder energie in je lichaam, waardoor er patronen doorbroken zullen worden. De uitwisseling van gassen in jouw lichaam zal veranderen en je flexibiliteit en kracht zullen toenemen. Door te oefenen (discipline) zal jij snel resultaat opmerken en je misschien wel als herboren voelen.

 

Ademen doet iedereen en iedereen kan ook ademhalingstechnieken aanleren, dus deze les is geschikt voor iedereen, maar….

Voordat je aan ‘Breathwork’ begint ontvang ik graag een kleine (schriftelijke) check om persoonlijke aandachtspunten en contra-indicaties duidelijk te krijgen. Zo is het voor iedereen veilig en comfortabel.

Je ademt én leeft!

 

En zo beëindig ik deze nieuwsflits.

Heb jij nog vragen, ideeën of andere ‘dingen’ die je mij wilt laten weten? Dan hoor ik het graag.

En anders zie ik jou hopelijk binnenkort weer op de mat of de behandeltafel.

 

Namasté,

Naomi Goozen-Geertse