NOMI Nieuwsflits December 2022

Extra ‘bijzondere’ groepslessen

Heb jij dat ook… dat je tussen Kerst en Oud & Nieuw de dagen niet meer goed weet? De tijd helemaal vergeet en jezelf even terugtrekt van de buitenwereld?

Die donkere dagen van de kerstvakantie zijn er om extra van te genieten voor familie, vrienden, maar ook voor jouw Zelf!

Daarom heb ik tóch besloten om nog wat EXTRA ‘bijzondere’ groepslessen te organiseren, die geschikt zijn voor iedereen. Dussss… waar iedereen naartoe mag/kan komen!

 

Woensdag 28 december:

19.00-20.15 uur: Yin Yang Yoga (inspannen & ontspannen)

20.30-21.30 uur: Yoga Nidra (slaapyoga = diep ontspannende liggende meditatie)

Woensdag 4 januari:

19.00-20.15 uur: Detox yogales (Afvoeren van gifstoffen, zodat je schoon & fris 2023 in gaat)

20.30-21.30 uur: Detox Breathwork sessie (Nóg meer gifstoffen afvoeren…. Zeg maar DAAAAG! Kerstbanket, oliebollen, gourmet enz.)

 

Deze EXTRA ‘bijzondere’ lessen zullen per stuk €12,50 kosten, maar… volg jij allebei de lessen op één avond? Dan kost je dat slechts €10,- per les! (Special price!!! 😉)

 

Let op! Voor deze lessen zal ik jou bij reservering meteen een betaalverzoek sturen. Wanneer deze voldaan is ben jij verzekerd van een plekje in de les/sessie. Afmelden kan nog steeds 24 uur van tevoren kosteloos. Ik hoop hierdoor de afmeldingen te beperken en zo mooie volle lessen aan te kunnen bieden 😉

 

Schrijf jezelf, je moeder/vader, dochter/zoon, vriend/-in, zus/schoonzus, buurman/-vrouw alvast in en maak er een kerstvakantie van om nooit te vergeten!

 

Reserveer via: www.nomiyoga.nl/contact, nomiyoga@outlook.com, via de inschrijflijsten op de leslocatie of stuur me een Whatsapp berichtje.

 

Ik kijk ernaar uit jullie allemaal te mogen blijven ont-moeten!

 

 

 

Woensdag 28 december 2022

Balans creëren tussen Kerst en Oud & Nieuw met Yin Yang Yoga & Yoga Nidra.

 

Door het beoefenen van Yin & Yang yogahoudingen zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen. Het afwisselen van in- en ontspannende houdingen zorgt voor het evenwicht binnen in jezelf.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. Dit maakt je krachtiger en geconcentreerd. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen. Dit maakt je flexibeler en vrij.

 

Tijdens de houdingen focussen we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam, gedachten en gevoel gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

Het brengt energie en gezondheid, innerlijke rust en harmonie.

 

Yoga Nidra betekent yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap. Tijdens deze liggende begeleide meditatie zullen we ervaren dat één yoga nidra sessie evenredig is aan vier uur diepe slaap. Je rust extreem diep, terwijl je wakker bent!

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) is een oefening in ontspanning. Het werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn en zal rust & ruimte creëren.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

 

Het werkt uitstekend als reflectiemoment bijvoorbeeld aan het einde van het jaar!

 

 

 

Woensdag 4 januari 2023

Start het nieuwe jaar gezond & fris met de Detox-avond van NOMI!

 

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt.

Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker.

Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

De houdingen, waarbij de organen worden gemasseerd en omgekeerd, stimuleren het afvoeren van gifstoffen en geven ruimte.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

 

De Detox Breathwork sessie zal boordevol reinigende ademhalingsoefeningen zitten. Door aandachtig te ademen kunnen je je bewust worden van hoe de ademhaling bij jou gaat. Hierdoor kunnen we patronen ontdekken en doorbreken. Onszelf van binnenuit opschonen en vastzittende gifstoffen losmaken & afvoeren.

 

We zullen Mindful, Biochemisch en Biomechanisch werken op fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel vlak.

 

 

 

Een nieuw jaar ligt voor jou, een nieuw begin met nieuwe uitdagingen.

Ga er bewust van genieten, ieder moment…. ademhaling voor ademhaling!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse