NOMI Nieuws Januari 2023

'Balans is niet iets wat je vindt,

het is wat jij creëert.'

 

✨💗 Gelukkig & gezond nieuwjaar! 💗✨

 

Dat is mijn wens voor jullie, dusss....

Daar gaan we dan wat aan doen! 😜💪🤩

 

Balans…. Daar draait het altijd om, dus ook nu weer…

Hopelijk heb jij een mooie kerstperiode achter de rug en kijk je ernaar uit om een heel nieuw jaar te gaan beginnen. Heb jij goede voornemens? Een intentie of sankalpa geplaatst?

 

Terwijl ik heerlijk heb genoten van de donkere dagen in mijn ‘bubbel’ heb ik daarnaast (natuurlijk) ook niet stil gezeten. In stilte komt alles tot je wat ECHT belangrijk is. Nieuwe inspiratie is opgedaan, ideeën zijn hun vorm gaan aannemen en plannen zijn uitgewerkt. Mijn website is weer ‘up-to-date’, want er is informatie over mijn nieuwe groepslessen, die begin 2023 aangeboden zullen gaan worden op de nieuwe groepsles-locatie bij ‘Labeur Lifestyle & training’.

 

 

Want jaaa… we gaan (weer) verhuizen!!!


Het hele verhaal kun je vinden op www.labeurlifestyle.nl

 

Groepslessen

De reguliere groepslessen van maandagochtend en woensdagavond zullen ook in 2023 doorgezet worden.

Én er komen, op het moment dat we de overstap maken (eind januari/begin februari) naar de nieuwe ‘Body & Mind’ zaal, nog 3 groepslessen bij! 😊

 

Het rooster zal dan als volgt zijn:

Maandagochtend:   9.30-10.45u: Stress Relief (Yin yoga, Mindfulness & Breathwork)

11.00-12.00u: Breathwork (Pranayama, modern ademwerk, yoga

& Mindfulness)

Woensdagavond:    19.00-20.15u: Functionele yoga (Ashtanga based)

20.30-21.30u: Breathwork (Pranayama, modern ademwerk, yoga

& Mindfulness)

Vrijdagochtend:      9.30-10.45u: Yin Yang Yoga (in- & ontspanning)

                              11.00-12.00u: Yoga Nidra (liggende begeleide meditatie)

 

 

Er komen dus 2 nieuwe groepslessen bij:

Yin Yang Yoga (in- & ontspanning)

Vrijdagochtend: 9.30-10.45 uur

 

“Balance is not something you find, it’s something you create”

 

Door het beoefenen van yogahoudingen, asanas, zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen. Het afwisselen van in- en ontspannende houdingen (yang & yin) zorgt voor het evenwicht binnen in jezelf.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen.

 

Tijdens de houdingen concentreren we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

 

Elke les is anders. Er zit soms een lichte flow in, wat pittigere houdingen tussen, extra ademhalingsoefeningen of meditaties met een wisselend thema of reflectie. Tijdens de les worden er verschillende opties gegeven voor wie wat meer of juist wat minder uitdaging zoekt. Dat maakt deze les toegankelijk voor iedereen.

De les wordt altijd beëindigd met een liggende ontspanning om de verschillende oefeningen die je hebt gedaan in je lichaam te laten integreren. Een nieuwe balans ontstaat.

 

 

Het brengt nieuwe energie en gezondheid, innerlijke rust en harmonie.

Yoga Nidra (begeleide meditatie)

Vrijdagochtend: 11.00-12.00 uur

 

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

 

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust. Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw gedachten is even naast je neer kunt leggen. Je geeft jouw Zelf ‘a brake’.

 

Yoga Nidra brengt je een ongelooflijke kalmte, rust en duidelijkheid. Het is een methode, waarin je bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid.

 

Door o.a. het gewaarzijn te activeren, een intentie te plaatsen, een bodyscan, ademhalingsoefeningen en visualisaties, kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je wordt naar een staat van opperste stilte en inzicht gebracht. Zo zuiver jij jezelf en maak je ruimte van-binnen-uit.

 

Wanneer je Yoga Nidra beoefent, nodig je jouw aandacht uit om dieper in de stilte te gaan, binnenin de ruimte van de borstkas; jouw hartruimte. Als je daar naartoe beweegt ga je ‘body, mind & soul’ (lichaam, gedachten en gevoel) los en leeg maken. Door alles wat je tegenkomt achter je te laten voel je je letterlijk lichter.

 

Het brengt je diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid, het vergroot je concentratie, je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

Eén Yoga Nidra sessie staat gelijk aan ongeveer 4 uur diepe slaap.

 

 

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer opnieuw opstart. Alles wordt opgeruimd, ballast gaat overboord. Overzicht, inzicht en rust blijven over. 

De aanmeldingsprocedure en kosten zullen helemaal hetzelfde blijven (dus gewoon via mij 😉). De nieuwe ‘Body & Mind’ zaal is een stuk ruimer, dus hebben we meer plek, maar kunnen er ook iets meer deelnemers in de les. Zo kan ik nóg meer mensen blij en gezonder maken!!!

 

Zegt het dus voort en neem gerust iemand mee, die ook baat bij de lessen kan/zal hebben.

 

Als kers op de taart zullen er straks gloednieuwe yogamaterialen aanwezig zijn (yogamatten, meditatiekussens, yogablokken & bolsters), die wij mogen gebruiken!

 

 

We houden dus alles wat we gewend zijn en waar we blij van worden én voegen er nog wat extra moois aan toe! Hoe tof is dat?! 😊

 

 

Alleen de datum van de overstap is nu nog niet helemaal duidelijk, maar ik hou je natuurlijk volledig op de hoogte. 

Voordat het zo ver is starten we het jaar 2023 met een fijne Detox-avond:

 

Woensdag 4 januari 2023

Start het nieuwe jaar gezond & fris met de Detox-avond van NOMI!

 

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt.

Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker.

 

Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

 

De houdingen, waarbij de organen worden gemasseerd en omgekeerd, stimuleren het afvoeren van gifstoffen en geven ruimte.

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

 

De Detox Breathwork sessie zal boordevol reinigende ademhalingsoefeningen zitten. Door aandachtig te ademen kunnen je je bewust worden van hoe de ademhaling bij jou gaat. Hierdoor kunnen we patronen ontdekken en doorbreken. Onszelf van binnenuit opschonen en vastzittende gifstoffen losmaken & afvoeren.

We zullen Mindful, Biochemisch en Biomechanisch werken op fysiek, mentaal, energetisch, emotioneel en spiritueel vlak.

 

 

Een nieuw jaar ligt voor jou, een nieuw begin met nieuwe uitdagingen.

Ga er bewust van genieten, ieder moment…. ademhaling voor ademhaling!

 

Momenteel zijn er nog een paar plekjes vrij in de Detox Breathwork sessie, dus geef je hier nog snel voor op! De Detox yogales is nu volgeboekt, maar je kunt altijd op de reservelijst gezet worden. Mocht er een plekje vrijkomen dan neem ik gelijk contact met je op; zo kun jij misschien toch nog deelnemen aan deze verfrissende en reinigende yogales!

 

De reguliere yogalessen starten weer op 9 & 11 januari bij ‘Puur & Intens’.

Heb jij je nog niet ingeschreven? Stuur me dan een berichtje via www.nomiyoga.nl/contact of nomiyoga@outlook.com

 

 

Holistische praktijk

Omdat de groepslessen zullen uitbreiden zijn er vanaf februari geen behandelingen te reserveren op vrijdagochtend. De nieuwe mogelijkheden voor een energetische behandeling, bodyprocess, Reiki sessie, privé meditatie, breathwork sessie of privéles yoga zijn op: maandagmiddag & -avond, dinsdagochtend, -middag & -avond en woensdagochtend. Mocht er geen geschikt moment voor jou bij zitten dan mag je contact met mij opnemen om te kijken of er andere mogelijkheden voor jou gecreëerd kunnen worden. Iedereen is namelijk welkom bij mij en we zullen vast een passende oplossing/behandelwijze vinden 😉

 

Er is weer ruimte in de praktijk vanaf dinsdag 17 januari 2023.

Reserveer gerust van tevoren jouw momentje ‘Me-time’. Ik begeleid je graag naar een gezondere en gelukkigere toekomst!

 

Mocht jij nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

Maak er een mooie en fijne kersttijd van!

 

En dan zie ik je hopelijk snel op de mat… of behandeltafel!!!

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse