NOMI Nieuws Februari 2023

“Remember that the only constant in life is change”

- Buddha –

 

Er is weer heel wat in gang gezet en er zal dus ook weer heel wat veranderen.

Of toch niet?

Hoe ga jij met veranderingen om? Buiten jou in de ‘grote boze’ wereld of juist ‘small world afterall’? En hoe is dat binnen in jouw Zelf?

Wij oefenen dit steeds weer op onze matjes, want dát is de kern van yoga; het omgaan met alles wat zich aandient. Rust vinden in de fluctuaties van het leven.

“YOGAS CHITTA VRITTI NIRODHA”

 

Binnen NOMI zijn er ook weer flinke veranderingen gaande:

Vanaf week 5 (maandag 30 januari) zullen de groepslessen verhuizen naar de nieuwe groepsles locatie:

‘Labeur Lifestyle & Training’

 

Gildeweg 20a in Vlissingen

 

Groepslessen

De reguliere groepslessen van maandagochtend en woensdagavond zullen gewoon doorgezet worden.

Én er komen nieuwe groepslessen bij! 😊

 

Het groepslesrooster zal vanaf 30-01 2023 als volgt zijn:

Maandagochtend:   9.30-10.45u: Stress Relief (Yin yoga, Mindfulness & Breathwork)

11.00-12.00u: Breathwork (Pranayama, modern ademwerk, yoga

& Mindfulness)

Woensdagavond:    19.00-20.15u: Functionele yoga (Ashtanga based)

20.30-21.30u: Breathwork (Pranayama, modern ademwerk, yoga

& Mindfulness)

Vrijdagochtend:      9.30-10.45u: Yin Yang Yoga (in- & ontspanning)

 

                              11.00-12.00u: Yoga Nidra (liggende begeleide meditatie)

 

Er komen dus 3 nieuwe groepslessen bij...........

Breathwork

Maandagochtend: 11.00-12.00 uur

 

Adem is leven.

Maar hoe adem jij? Hoe leef jij?

Bewust ademen als remedie tegen stress en spanning, ademen als anker bij moeilijke momenten, ademen voor een betere gezondheid.

Weet jij hoe belangrijk en waardevol goed ademen is?

 

In deze les gaan wij ontdekken hoe en welke ademhaling jouw fysieke en mentale gezondheid stimuleert. Je leert manieren die je in staat stelt kalmte te (her)vinden, je controle laat krijgen over stress, je meer (positieve) energie geeft, je helder doet nadenken, jouw nachtrust en sportprestaties verbetert en nog veel meer. En dat alleen maar door te ademen?!

 

Jazeker! Ademen heeft nml invloed op je zenuwstelsel, bloeddruk, hartpulsatie, lichaamstemperatuur, gemoedstoestand, immuniteit, spiritualiteit en kan zelfs allerlei stoornissen/ziekten behandelen.

 

We zullen in deze les werken op 5 niveaus van bewustzijn: lichamelijk, geestelijk, emotioneel, energetisch en spiritueel. Door tijdens het ademwerk bewust, gecontroleerd en verbonden te ademen breng je extra of juist minder energie in je lichaam, waardoor er patronen doorbroken zullen worden. De uitwisseling van gassen in jouw lichaam zal veranderen en je flexibiliteit en kracht zullen toenemen. Door het lichaam fysiek te laten werken; openen, flexibeler en krachtiger te maken, zal je meer ruimte creëren, waardoor de longcapaciteit zal groeien, jouw ademhaling beter en gemakkelijker zal gaan. Door te oefenen (discipline) zal jij snel resultaat opmerken en je misschien wel als herboren voelen.

 

Ademen doet iedereen en iedereen kan ook ademhalingstechnieken aanleren, dus deze les is geschikt voor iedereen, maar…. Voordat je aan ‘Breathwork’ begint ontvang ik graag een kleine (schriftelijke) check om persoonlijke aandachtspunten en contra-indicaties duidelijk te krijgen. Zo is en blijft het voor iedereen veilig en comfortabel.

 

Je ademt én leeft!

Yin Yang Yoga (in- & ontspanning)

Vrijdagochtend: 9.30-10.45 uur

 

“Balance is not something you find, it’s something you create”

 

Door het beoefenen van yogahoudingen, asanas, zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen. Het afwisselen van in- en ontspannende houdingen (yang & yin) zorgt voor het evenwicht binnen in jezelf.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen.

 

Tijdens de houdingen concentreren we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

 

Elke les is anders. Er zit soms een lichte flow in, wat pittigere houdingen tussen, extra ademhalingsoefeningen of meditaties met een wisselend thema of reflectie. Tijdens de les worden er verschillende opties gegeven voor wie wat meer of juist wat minder uitdaging zoekt. Dat maakt deze les toegankelijk voor iedereen.

De les wordt altijd beëindigd met een liggende ontspanning om de verschillende oefeningen die je hebt gedaan in je lichaam te laten integreren. Een nieuwe balans ontstaat.

 

 

Het brengt nieuwe energie en gezondheid, innerlijke rust en harmonie.

Yoga Nidra (begeleide meditatie)

Vrijdagochtend: 11.00-12.00 uur

 

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

 

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust. Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw gedachten is even naast je neer kunt leggen. Je geeft jouw Zelf ‘a brake’.

 

Yoga Nidra brengt je een ongelooflijke kalmte, rust en duidelijkheid. Het is een methode, waarin je bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid.

 

Door o.a. het gewaarzijn te activeren, een intentie te plaatsen, een bodyscan, ademhalingsoefeningen en visualisaties, kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je wordt naar een staat van opperste stilte en inzicht gebracht. Zo zuiver jij jezelf en maak je ruimte van-binnen-uit.

 

Wanneer je Yoga Nidra beoefent, nodig je jouw aandacht uit om dieper in de stilte te gaan, binnenin de ruimte van de borstkas; jouw hartruimte. Als je daar naartoe beweegt ga je ‘body, mind & soul’ (lichaam, gedachten en gevoel) los en leeg maken. Door alles wat je tegenkomt achter je te laten voel je je letterlijk lichter.

 

Het brengt je diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid, het vergroot je concentratie, je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

 

Eén Yoga Nidra sessie staat gelijk aan ongeveer 4 uur diepe slaap.

 

 

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer opnieuw opstart. Alles wordt opgeruimd, ballast gaat overboord. Overzicht, inzicht en rust blijven over. 

 

De aanmeldingsprocedure en kosten zullen helemaal hetzelfde blijven (dus gewoon via mij 😉). De nieuwe ‘Body & Mind’ zaal is een stuk ruimer, dus hebben we meer plek en kunnen er ook iets meer deelnemers in de les. Zo kunnen er nóg meer mensen blij en gezonder gemaakt worden!!!

 

Zegt het dus voort en neem gerust iemand mee, die ook baat bij de lessen kan/zal hebben.

 

En schrijf jezelf natuurlijk alvast in voor jouw favoriete groepslessen! 😊

Stuur me een berichtje via nomiyoga@outlook.com www.nomiyoga.nl/contact, whatsapp of schrijf je naam op de deelnemerslijsten in de map.

 

 

Kennismakings-ochtend

Op zondag 29 januari zal er een kennismakings-ochtend bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ georganiseerd worden. Op deze ochtend is iedereen welkom om kennis te maken met de nieuwe lessen, ruimte, sfeer en docenten. Er zullen korte (samengestelde) Yoga, Breathwork, Yoga Nidra én Essentrics lessen gegeven worden. Samen met Sabrina de Pré, die de Essenrics lessen zal verzorgen, gaan we er een heerlijke en enerverende ochtend van maken.

 

 

Programma Kennismakings-ochtend 29-01-2023 bij Labeur Lifestyle & Training:

 

9.15 uur:            Zaal open….WELKOM!!!

9.30-9.55 uur:       Yoga: ‘Stress Relief’, Yin-Yang & Functionele yoga’

10.05-10.30 uur:     Essentrics: ‘Stretch & Tone’

10.40-11.05 uur:     Breathwork & Yoga Nidra

11.15-11.40 uur:      Essentrics: ‘Release, Rebalance, Restore’

12.00 uur:           Zaal sluit…..TOT SNEL!!!

 

De lessen zijn GRATIS en voor iedereen toegankelijk!

 

 

Inschrijven voor een lesje (of meerdere) is noodzakelijk ivm de ruimte.

Dit kan je doen via info@labeurlifestyle.nl of www.labeurlifestyle.nl/contact.

 

Vermeld hierbij duidelijk je naam en welke les(sen) je wilt volgen.

 

 

Holistische praktijk

Omdat de groepslessen zullen uitbreiden zijn er vanaf februari geen behandelingen te reserveren op vrijdagochtend.

De nieuwe mogelijkheden voor een energetische behandeling, bodyprocess, Reiki sessie, privé meditatie, breathwork sessie of privéles yoga zijn op: maandagmiddag & -avond, dinsdagochtend, -middag & -avond, woensdagochtend & vrijdagmiddag.

Mocht er geen geschikt moment voor jou bij zitten dan mag je contact met mij opnemen om te kijken of er andere mogelijkheden voor jou gecreëerd kunnen worden. Iedereen is namelijk welkom bij mij en we zullen vast een passende oplossing/behandelwijze vinden 😉

 

 

Reserveer gerust van tevoren jouw momentje ‘Me-time’. Ik begeleid je graag naar een gezondere en gelukkigere toekomst!


 

Mocht jij nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En dan zie ik je hopelijk snel op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse