NOMI Nieuwsflits Maart 2023

‘Special’ classes

 

Nu we gesetteld zijn bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ merk ik dat de rust terug gekomen is en daarbij de behoefte en enthousiasme om weer ‘speciale’ lessen te organiseren 😊

 

Het is door omstandigheden (Corona, verhuizingen, beschikbaarheid van ruimtes enz.) lang geleden, dat er ‘bijzondere’ lessen gegeven zijn. Maar in die tussentijd heb ik heel veel meer speciaals bijgeleerd en ervaren, wat ik nu mooi door kan geven aan jullie!

 

Ik heb dus besloten om komende tijd op verschillende zaterdagochtenden diverse lessen en sessies te verzorgen, die niet op het reguliere lesrooster staan.

 

Het zal voor sommige mensen een feest van herkenning zijn en voor anderen een heel nieuwe ervaring. Het zal bij sommige lessen/sessies voelen als thuiskomen en bij andere als een sprong in het diepe…

 

Speciaal zal het in ieder geval worden!!! 😉

 

Programma: ‘Special’ classes op zaterdagochtend

25 maart van 10.00-11.15u: Yoga Nidra (Bihar school of Yoga)

(6-12 deelnemers) Kosten: €17,50 incl. thee

8 april van 9.30-12.00u: Transformational Breathwork

(5-8 deelnemers) Kosten: €45,- incl. voedende soep & thee

22 april van 9.30-11.00u: Yin Yang Yoga met Klankschalen Relaxation

(6-16 deelnemers) Kosten: €20,- In samenwerking met Tamara van der Hooft

13 mei van 9.30-11.30u: Yin Yoga & iRest ……Moederdagtip!

(6-12 deelnemers) Kosten: €27,50 In samenwerking met……?

3 juni van 9.30-12.00u: Transformational Breathwork

(5-8 deelnemers) Kosten: €45,- incl. voedende soep & thee

17 juni van 9.30-11.00u: Detox Yoga ……..Vaderdagtip!

(6-16 deelnemers) Kosten: €18,- incl. detox-hapje & drankje

1 juli van 10.00-11.15u: Yoga Nidra (Himalaya Traditie)

(6-12 deelnemers) Kosten: €17,50 incl. thee

15 juli van 9.30-12.00u: Transformational Breathwork

(5-8 deelnemers) Kosten: €45,- incl. voedende soep & thee

 

 

Uitleg ‘special’ classes

 

Yoga Nidra betekent yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap. Tijdens deze liggende begeleide meditatie zullen we ervaren dat één yoga nidra sessie evenredig is aan vier uur diepe slaap. Je rust extreem diep, terwijl je wakker bent!

Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) is een oefening in ontspanning. Het werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn en zal rust & ruimte creëren.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit.

 

Transformational Breathwork is een hele krachtige ademmethode, waarbij je zonder pauzes volgens een bepaalt ritme ademt. Zoals de naam al zegt zorgt deze manier van ademhalen voor verandering; verandering in het lichaam, het brein en de energie. De cellen krijgen door de grote hoeveelheid aan zuurstof en energie, die het lichaam binnen komt, het signaal om zichzelf te reinigen, waardoor (spier)spanningen en blokkades in het lichaam afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. Je ademt letterlijk alle spanningen weg uit je lichaam.

 

Het ritme van de ademhalingstechniek heeft een kalmerende werking, waardoor het mogelijk is om in een meditatieve staat van ‘zijn’ terecht te komen. Dit kan je helpen om in een diepere laag van je bewustzijn te komen, waardoor er meer verbinding met jouw Zelf ontstaat.

 

We zullen het lichaam wakker maken en ‘boosten’. Dit stimuleert jouw zelfvertrouwen en gevoel van vrijheid. Het reduceert spanningen, stress, vermoeidheidsklachten en zorgt voor verandering en groei. Je reinigt en kalmeert lichaam en geest. Het zorgt voor een hoger bewustzijn en verbetert de algehele gezondheid van jouw Zelf.

 

Deze les zal in een kleine groep gegeven worden, zodat er een comfortabele en veilige sfeer ontstaat. Voorafgaand zal er een korte checklist ingevuld worden om klachten/aandachtspunten helder te krijgen, zodat iedere deelnemer gepast begeleid kan worden.

 

De ochtend zal starten met een uitgebreide uitleg en warming-up, hierna zullen we onszelf comfortabel neerleggen en begint de ademsessie. Deze zal ongeveer een uur duren. Tijdens de sessie zal er extra lichaamswerk uitgeoefend worden (hands-on adjustments & energiewerk) De ademsessie zal overgaan in een moment van ontladen, ontspannen, integreren, reflecteren en opnieuw activeren.

Na de les kun je nagenieten en bijkomen met een kop thee en kom voedende soep.

 

Yin Yang Yoga met Klankschalen Relaxation

Door het beoefenen van inspannende en ontspannende yogahoudingen zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen.

 

Tijdens de houdingen concentreren we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

 

De yogales zullen we afsluiten met een heerlijke Relaxation begeleid met klankschalen en andere natuurlijke muziekinstrumenten. Tamara van der Hooft zal je meenemen in een ‘soundbath’ van geluiden en vibraties, die je nog dieper in staat stellen jezelf te laten rusten. Dit geeft jou het vermogen jouw ultieme harmonie te vinden.

 

 

Yin & iRest is een perfecte combinatie tot helen vanuit jezelf in zachtheid. Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Na het verzachten van het lichaam, het verdiepen van de ademhaling en het vertragen van je hele ‘wezen’ gaan we de diepte in. iRest (integrave restoration) betekent innerlijk herstellen. Net als bij Yoga Nidra gaan we naar de staat tussen waken en slapen in, waar er herstel plaatsvindt van lichaam en geest. Door in gedachten ‘opdrachten’ uit te voeren en emoties op te roepen en te voelen in het lichaam heel jij jouw Zelf van binnen uit.

 

Het is alsof je jouw harde schijf her-programmeert. Oude waarden, aannames, overtuigingen, die jou niet meer dienen worden omgezet in waarden, aannames en overtuigingen, die jou voeden en sterker maken. Het is jezelf transformeren en accepteren.

 

Het iRest protocol is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op gezondheid, heelheid en welzijn. iRest is het resultaat van meer dan 40 jaar observatie, onderzoek en ontwikkeling in de praktijk van Dr. Richard Miller (klinisch psycholoog, onderzoeker & yogawetenschapper)

Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert.

 

Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!   

        

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

 

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

 

 

Tot zover de aankondiging, uitleg en uitnodiging.

Wil jij deelnemen aan één of meerdere lessen/sessies? Schrijf je dan snel in via nomiyoga@outlook.com, www.nomiyoga.nl/contact, whatsapp of via de inschrijflijsten in de map op de groepsleslocatie.

 

Vind je het spannend om deze lessen/sessies in groepsverband te ontvangen? Weet dat je ze ook 1 op 1 bij mij kunt volgen in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland. Je bent ook hier van harte welkom!

 

Mocht je meer informatie willen, heb je nog vragen, opmerkingen of andere ‘dingen’, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En hopelijk zie ik je dan snel op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse