NOMI Nieuws April 2023

“It’s not about being good at something,

It’s about being good to yourself.”

“Where there is yoga, there is prosperity, success, freedom and bliss”

- B.K.S. Iyengar –

 

De lente is in volle gang en alles wat we geplant hebben komt langzaamaan tot bloei.

Jaaaa…. Ook jij!

In de lente keert de energie naar buiten en ontwaakt de groeikracht in de natuur. Het licht neemt toe, de dagen worden langer en er komt steeds meer energie vrij. De zomertijd (klok) is ‘aan’ gezet en dit is de tijd om te ontwaken, te openen en je levensenergie te activeren. Je weer vrij te bewegen en te voelen.

Er komen ook heel wat vrije dagen aan… Pasen, meivakantie en bevrijdingsdag… Extra tijd om stil te staan bij vrijheid en deze vrijheid te vieren!

Yoga is voor mij vrijheid:

Het verbinden van lichaam, gedachten en gevoel, waardoor je vrijheid creëert en (uiteindelijk) ervaart.

 

*Vrij van lichamelijke pijn/klachten, bewegingsvrijheid

*Vrij van chaos in je hoofd & repeterende gedachtes/piekeren

*Vrij van (ver/voor)oordelen, verwachtingen

*Vrij van angst en… Vol van liefde, dankbaarheid & geluk! 😊

 

Geniet van alles wat het leven nu te bieden heeft. Op dit moment.

Doe het op jouw manier, zoals het werkt voor jou! En weet (zoals ook bij iedere yogahouding) je hebt ALTIJD een keuze! Je mag hier verblijven, terug of verder gaan...

 

Dat mogen wij ervaren. En dat doen we ook!

 

Want wat hebben we al weer genoten. SAMEN! In o.a. de reguliere groepslessen, maar ook in de eerste ‘special class’ van afgelopen zaterdag (Yoga Nidra)

 

Yoga is voor iedereen!

Yoga is meer dan lichamelijke oefeningen om gezond te blijven en het voorkomen van ziekte. Yoga vermindert geestelijke onrust en brengt innerlijke rust en harmonie tot stand.

 

Lichaamsoefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken zorgen voor een verbinding tussen lichaam en geest. Het pad van yoga is voor iedere yoga-beoefenaar een persoonlijke zoektocht naar een dieper bewustzijn. 

 

 

Heb jij nog niet deelgenomen aan één of meerdere groepslessen? Kom dan gerust een keertje meedoen om te ontdekken wat yoga, meditatie & breathwork voor jou kan betekenen!


Groepslesrooster

We zijn nu 2 maanden bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ en hebben hard geoefend, gewerkt en genoten 😊 Maar helaas ‘lopen’ niet alle groepslessen even goed. Ik heb dan ook besloten om per 1 april de lessen, die op maandag- en vrijdagochtend van 11.00-12.00 gepland stonden van het rooster af te halen. Er is momenteel niet genoeg animo om deze groepslessen voort te zetten. Dit is natuurlijk heel jammer, maar het is wat het is.

Ook de Yin Yang Yogales op vrijdagochtend van 9.30-10.45 uur is nog niet stabiel, maar…. Ik geef deze les nog even de kans. Mocht er komende maand geen verandering in het aantal deelnemers komen, dan ben ik genoodzaakt om ook deze te annuleren.

Dussss…. Kom vooral ontdekken wat deze fijne les jou kan brengen!

 

Herinnering

Zoals eerder aangegeven (NOMI Nieuws maart & in de groepslessen verteld) zal per 1 april een prijsstijging doorgevoerd worden.

Een groepsles zal dan €14,- kosten. Deze kosten mag je contant of per ‘Tikkie’ voldoen.

 

Let op! Na inschrijving kan je kosteloos annuleren 24 uur, voordat de les start. Gebeurt dit niet, dan zal ik jouw gereserveerde plekje moeten rekenen.

 

‘Special Classes’

Komende maand zullen er 2 ‘bijzondere’ groepslessen gegeven worden op zaterdagochtend.

8 april van 9.30-12.00 uur: Transformational Breathwork

 

Transformational Breathwork is een hele krachtige ademmethode, waarbij je zonder pauzes volgens een bepaalt ritme ademt. Zoals de naam al zegt zorgt deze manier van ademhalen voor verandering; verandering in het lichaam, het brein en de energie. De cellen krijgen door de grote hoeveelheid aan zuurstof en energie, die het lichaam binnen komt, het signaal om zichzelf te reinigen, waardoor (spier)spanningen en blokkades in het lichaam afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. Je ademt letterlijk alle spanningen weg uit je lichaam.

Het ritme van de ademhalingstechniek heeft een kalmerende werking, waardoor het mogelijk is om in een meditatieve staat van ‘zijn’ terecht te komen. Dit kan je helpen om in een diepere laag van je bewustzijn te komen, waardoor er meer verbinding met jouw Zelf ontstaat.

We zullen het lichaam wakker maken en ‘boosten’. Dit stimuleert jouw zelfvertrouwen en gevoel van vrijheid. Het reduceert spanningen, stress, vermoeidheidsklachten en zorgt voor verandering en groei. Je reinigt en kalmeert lichaam en geest. Het zorgt voor een hoger bewustzijn en verbetert de algehele gezondheid van jouw Zelf.

Deze les zal in een kleine groep gegeven worden, zodat er een comfortabele en veilige sfeer ontstaat. Voorafgaand zal er een korte checklist ingevuld worden om klachten/aandachtspunten helder te krijgen, zodat iedere deelnemer gepast begeleid kan worden.

De ochtend zal starten met een uitgebreide uitleg en warming-up, hierna zullen we onszelf comfortabel neerleggen en begint de ademsessie. Deze zal ongeveer een uur duren. Tijdens de sessie zal er extra lichaamswerk uitgeoefend worden (hands-on adjustments & energiewerk) De ademsessie zal overgaan in een moment van ontladen, ontspannen, integreren, reflecteren en opnieuw activeren.

Na de les kun je nagenieten en bijkomen met een kop thee en kom voedende soep.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €45,- 

 

Momenteel zijn er nog 3 plekjes beschikbaar voor deze mooie, transformerende ochtend.

22 april van 9.30-11.00 uur: Yin-Yang Yogales & ‘Soundbath’

Door het beoefenen van inspannende en ontspannende yogahoudingen zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen.

 

Tijdens de houdingen concentreren we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

 

De yogales zullen we afsluiten met een heerlijke Relaxation begeleid met klankschalen en andere natuurlijke muziekinstrumenten. Tamara van der Hooft zal je meenemen in een ‘soundbath’ van geluiden en vibraties, die je nog dieper in staat stellen jezelf te laten rusten. Dit geeft jou het vermogen jouw ultieme harmonie te vinden.

 

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €20,- 

Het volledige ‘Special Class’ rooster vind je op www.nomiyoga.nl/special-classes/

Wil jij deelnemen aan een reguliere of ‘speciale’ les? Schrijf je dan in via www.nomiyoga.nl/contact, nomiyoga@outlook.com of stuur me een WhatsApp berichtje (06-10075796)

 

Buiten Yoga (vooruitblik)

Jaaaa…. Het komt steeds dichterbij!

Afgelopen tijd krijg ik steeds meer de vraag: “ga je ook weer buiten yogalessen geven?”

 

Het antwoord is “JA!”

 

 

Het plan is om in juni & juli (bij goed weer) de maandagochtend ‘Stress Relief’ yogales buiten te gaan geven en op dinsdagavond van 19.30-20.45 uur een EXTRA (Yin-Yang) yogales, zoals wij al jaaaaaaren gewend zijn 😉 Hierover later meer info….

 

Holistische praktijk

Verdiepen, ontdekken, laagje voor laagje ontleden, loslaten en helen….

Dat gebeurd allemaal in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland. En of jouw ‘ingang’ nu via jouw lichaam is (dmv Yoga) of via jouw brein (dmv Access Bars/iRest/Yoga Nidra) of via jouw energie (dmv Reiki/Bodyprocess/Breathwork)

Er is altijd een manier om verder te gaan! Voorbij jouw beperkingen is er nog zo veel meer!

 

Bij alle behandelingen, sessies & lessen, die ik geef staat helen, leegmaken of LICHT maken centraal. We duiken diep in jouw systeem om jou te laten transformeren, zodat jij meer gemak, geluk en vrijheid gaat ervaren!

 

Wil jij hiervoor een afspraak met mij maken?

 

Stuur me dan een berichtje voor data & mogelijkheden naar www.nomiyoga.nl/contact of nomiyoga@outlook.com

 

Vakantie & vrije dagen

Goede vrijdag: 7 april zal de Yin-Yang yogales niet doorgaan. Omdat dit dan mijn vrije dag is geworden, zal ik op donderdag 6 april extra behandelingen in de Holistische Praktijk geven. Wil jij op deze dag een plekje reserveren? Laat het mij dan zsm weten 😉

2e Paasdag: maandag 10 april zal de ‘Stress Relief’ yogales niet doorgaan.

Meivakantie: 24 april t/m 5 mei zullen er geen groepslessen gegeven worden. En ook de Holistische praktijk zal dicht zijn.

 

 

Ook ik heb af en toe tijd, rust en ruimte nodig om vrij te ‘zijn’, mezelf op te laden en terug te trekken. Deze periode zal ik gebruiken om mezelf te verzorgen, ontladen, ontdekken en op avontuur te gaan. Nieuwe ervaringen op te doen en zo weer vol vernieuwde energie terug te komen 😊

Zooooo, dit is het wel voor NU.

Veel nieuws, ouds en bekends…..

 

Mochten er nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ zijn, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

En dan zie ik je hopelijk snel weer op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

Naomi Goozen-Geertse