NOMI Nieuws Mei 2023

“Sometimes sitting still is the best move you can make.

And be a warrior, not a worrier.

But….

 

Don’t take life too seriously. You will never get out it alive”

 


 

Hopelijk geniet je al van het zachte zonnetje en de warmte, die ze ons al brengt. De zomer laat nog even op zich wachten, maar de geuren en kleuren, planten en beestjes zijn ontwaakt en gaan groeien. Ze en we zoeken het licht op!

Na een heerlijke vakantie in Kreta ben ik weer terug hier….

Langzaam aan start NOMI ook weer op.

 

‘Flash back’

Het lijkt en is al weer een poosje geleden, maar wat hebben we afgelopen tijd genoten.

In o.a. de wekelijkse reguliere groepslessen:

 

* Maandag 9.30-10.45 uur: ‘Stress Relief’ yogales = Ontspannend & Rustgevend door het gebruik van Mindfulness technieken, beoefenen van Yin yogahoudingen en ademhalingsoefeningen.

 

* Woensdag 19.00-20.15 uur: Functionele yogales (Ashtanga based) = Actief & Dynamisch met krachtige en flexibele houdingen, waardoor de balans opnieuw gecreëerd wordt in lichaam, brein & energie.

 

* Woensdag 20.30-21.30 uur: Breathwork = Bevorderd de algehele gezondheid en welzijn middels lichaamshoudingen, meditatie & mindfulness technieken en ademhalingsoefeningen.

 

De lessen zijn voor iedereen geschikt en toegankelijk. Wanneer je klachten, ongemakken, aandachtspunten, doelen, wensen of nog meer hebt… geef dit dan van tevoren aan. Je zal persoonlijk begeleid worden en binnen de groep jouw ruimte krijgen om te groeien. En ook jij bent van harte welkom! 😊

 

En wat genieten we toch onwijs in de… Special Classes

 

In april zijn er 2 ‘bijzondere’ groepslessen gegeven op zaterdagochtend. 

 

 

Transformational Breathwork is een hele krachtige ademmethode, waarbij je zonder pauzes volgens een bepaalt ritme ademt. Zoals de naam al zegt zorgt deze manier van ademhalen voor verandering; verandering in het lichaam, het brein en de energie. De cellen krijgen door de grote hoeveelheid aan zuurstof en energie, die het lichaam binnen komt, het signaal om zichzelf te reinigen, waardoor (spier)spanningen en blokkades in het lichaam afnemen en zelfs kunnen verdwijnen.

Je ademt letterlijk alle spanningen weg uit je lichaam.

 

Het ritme van de ademhalingstechniek heeft een kalmerende werking, waardoor het mogelijk is om in een meditatieve staat van ‘zijn’ terecht te komen. Dit kan je helpen om in een diepere laag van je bewustzijn te komen, waardoor er meer verbinding met jouw Zelf ontstaat.

 

We hebben het lichaam wakker gemaakt en ‘ge-boost’. Dit stimuleert het zelfvertrouwen en gevoel van vrijheid. Het reduceert spanningen, stress, vermoeidheidsklachten en zorgt voor verandering en groei. Je reinigt en kalmeert lichaam en geest. Het zorgt voor een hoger bewustzijn en verbetert de algehele gezondheid van jouw Zelf.

 

Deze les is in een kleine groep gegeven, zodat er een comfortabele en veilige sfeer is. Voorafgaand is er een korte checklist ingevuld om klachten/aandachtspunten helder te krijgen, zodat iedere deelnemer gepast begeleid kon worden.

 

 

De ochtend zijn we gestart met een uitgebreide uitleg en warming-up, hierna hebben we onszelf comfortabel neergelegd en zijn we goed voorbereid de ademsessie ingegaan. Deze duurde ongeveer een uur.

Tijdens de sessie werd iedereen persoonlijk begeleid en extra lichaamswerk uitgeoefend (hands-on adjustments & energiewerk)

De ademsessie ging over in een moment van ontladen, ontspannen, integreren, reflecteren en opnieuw activeren.

Na de les hebben we heerlijk genoten en bijkomen met een kop thee en kom zelfgemaakte, voedende biologische soep.


 

Op zaterdag 3 juni & 15 juli zullen er weer Transformational Breathwork sessies gegeven worden.

 

Dusss… wil jij deze sessie weer of ook meemaken? Schrijf je dan nu al in!

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ sessies zijn €45,- 


En als vanouds was de Yin-Yang Yoga & ‘Soundbath’ een enorm succes!

Met een mooie groep dames en de extra begeleiding van Tamara van der Hooft hebben we een fijne yogales met daarna een heerlijk relaxte Shavasana ontvangen.

 

 

Vooruitblik

 

Op zaterdag 13 mei van 9.30-11.30 uur zal er een unieke combi-les & samenwerking zijn. Nog nooit eerder heb ik een iRest sessie in groepsverband gegeven, maar…. de tijd is er rijp voor. 

Yin & iRest is een perfecte combinatie tot helen vanuit jezelf in zachtheid. Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Na het verzachten van het lichaam, het verdiepen van de ademhaling en het vertragen van je hele ‘wezen’ gaan we de diepte in. iRest (integrave restoration) betekent innerlijk herstellen. Net als bij Yoga Nidra gaan we naar de staat tussen waken en slapen in, waar er herstel plaatsvindt van lichaam en geest. Door in gedachten ‘opdrachten’ uit te voeren en emoties op te roepen en te voelen in het lichaam heel jij jouw Zelf van binnen uit.

 

Het is alsof je jouw harde schijf her-programmeert. Oude waarden, aannames, overtuigingen, die jou niet meer dienen worden omgezet in waarden, aannames en overtuigingen, die jou voeden en sterker maken. Het is jezelf transformeren en accepteren.

 

Het iRest protocol is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op gezondheid, heelheid en welzijn. iRest is het resultaat van meer dan 40 jaar observatie, onderzoek en ontwikkeling in de praktijk van Dr. Richard Miller (klinisch psycholoog, onderzoeker & yogawetenschapper) Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert. Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!     

 

 


Deze ochtend zullen Karin van Iersel (Gezondheids- en Body Confidence coach & Yin Yogadocente) en Naomi Goozen-Geertse (Holistisch Practitioner, Energetisch therapeute, Meditatie begeleidster, Breathwork- & Yogadocente) je begeleiden.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €27,50. Kosteloos annuleren kan uiterlijk 24 uur voor aanvang van de les.

Er zijn momenteel nog slechts 5 plekjes beschikbaar!

 

Het volledige ‘Special Class’ rooster vind je op www.nomiyoga.nl/special-classes/

Wil jij deelnemen aan een reguliere of ‘speciale’ les? Schrijf je dan in via www.nomiyoga.nl/contact, nomiyoga@outlook.com of stuur me een WhatsApp berichtje (06-10075796)

 

 

Buiten Yoga (vooruitblik)

Jaaaa…. Het komt steeds dichterbij!

Afgelopen tijd krijg ik steeds meer de vraag: “ga je ook weer buiten yogalessen geven?”

Het antwoord is “JA!”

 

 

Het plan is om in juni & juli (bij goed weer) de maandagochtend ‘Stress Relief’ yogales buiten te gaan geven en op dinsdagavond van 19.30-20.45 uur een EXTRA (Yin-Yang) yogales, zoals wij al jaaaaaaren gewend zijn 😉

Hierover later meer info….

 

Holistische praktijk

Verdiepen, ontdekken, laagje voor laagje ontleden, loslaten en helen….

 

Dat gebeurd allemaal in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland. En of jouw ‘ingang’ nu via jouw lichaam is (dmv Yoga) of via jouw brein (dmv Access Bars/iRest/Yoga Nidra) of via jouw energie (dmv Reiki/Bodyprocess/Breathwork)

Er is altijd een manier om verder te gaan! Voorbij jouw beperkingen is er nog zo veel meer!

 

Bij alle behandelingen, sessies & lessen, die ik geef staat helen, leegmaken of LICHT maken centraal. We duiken diep in jouw systeem om jou te laten transformeren, zodat jij meer gemak, geluk en vrijheid gaat ervaren!

Wil jij hiervoor een afspraak met mij maken?

 

 

Stuur me dan een berichtje voor data & mogelijkheden naar www.nomiyoga.nl/contact of nomiyoga@outlook.com

 

 

Vakantie & vrije dagen

Maandag 29 mei is het 2e Pinksteren. Er zal dan geen ‘Stress Relief’ yogales gegeven worden bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ Bij goed weer kunnen we misschien al voor het eerst dit seizoen naar buiten??? Ik hou je natuurlijk op de hoogte 😉

 

Mochten er nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ zijn, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En dan zie ik je hopelijk snel weer op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse