NOMI Nieuws Juli 2023

“Zomer,

Als je enige zorg dat wolkje voor de zon is”

- Loesje -

 

De zomer is het seizoen waarbij je hart zich steeds meer kan openen. Een tijd om jouw Zelf te voeden met alles waar jij een glimlach van krijgt! Deze periode is het meest Yang van alle seizoenen, een periode van actief naar buiten treden.

 

En dat is ook wat wij doen! De yoga groeps- & privélessen worden (zo veel mogelijk) buiten gegeven en ontvangen. In het zonnetje of juist in de schaduw, onder een helder blauwe lucht, op een bedje van klaver, met een heerlijk briesje op de huid en vogelgefluit op de achtergrond. Heeeeeerlijk!!! 😊

 

Maar…. Geen Yang zonder Yin (because it’s all about balance)

 

Ervaar jij juist extra drukte in de laatste weken voor de zomervakantie? Op je werk moeten nog opeens ‘dingen’ af, er is uitval van collega’s, de kinderen gaan het schooljaar afsluiten, de sportvereniging heeft extra activiteiten om alles af te ronden enz….

Zorg dan voor extra rust en neem bewust ontspanning. Bijvoorbeeld met de aankomende….

 

‘special classes’:

 

Aanstaande zaterdag 1 juli van 10.00-11.15 uur zal er (bij goed weer) wederom een bijzondere Yoga Nidra groepsles gegeven worden in ‘de Buurtuun’ in Nieuw- en Sint Joosland. 


Wanneer de weersomstandigheden het niet toelaten zal deze ‘special class’ binnen gegeven worden bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ in Vlissingen.

 

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust. Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw ‘mind’ is achter je kunt laten en kunt legen. Terwijl je lichaam stil ligt en je weg doezelt, blijf je tóch wakker.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit. Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

 

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer (brein) opnieuw opstart. Er wordt ruimte gemaakt, ballast gaat overboord en het brengt overzicht, inzicht en rust.

 

Het brengt je diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid, je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

Één Yoga Nidra sessie van ongeveer 45 min. Staat gelijk aan 4 uur diepe slaap.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €17,50

 

Wil jij deze ‘bijzondere’ yogavorm eens ont-dekken? Of weet jij al zeker, dat je (weer) wilt deelnemen aan deze heerlijke les? Schrijf je dan snel in door me een berichtje te sturen via nomiyoga@outlook.com, www.nomiyoga.nl/contact , Whatsapp of via de inschrijflijsten bij de groepslessen.

 

 

Momenteel zijn er nog 4 plekjes vrij!

Op zaterdag 29 juli van 9.30-11.30 uur zal er een unieke combi-les & samenwerking zijn.

Na het grote succes van deze ‘special class’ en ons (Karin van Iersel en Naomi Goozen-Geertse) debuut afgelopen 13 mei is er meteen besloten om deze mooie samenwerking voort te zetten. De laatste ‘special class’ van dit seizoen zal dus wederom een Yin & iRest combi-les zijn.

 

Yin & iRest is een perfecte combinatie tot helen vanuit jezelf in zachtheid. Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Na het verzachten van het lichaam, het verdiepen van de ademhaling en het vertragen van je hele ‘wezen’ gaan we de diepte in. iRest (integrave restoration) betekent innerlijk herstellen. Net als bij Yoga Nidra gaan we naar de staat tussen waken en slapen in, waar er herstel plaatsvindt van lichaam en geest. Door in gedachten ‘opdrachten’ uit te voeren en emoties op te roepen en te voelen in het lichaam heel jij jouw Zelf van binnen uit.

 

Het is alsof je jouw harde schijf her-programmeert. Oude waarden, aannames, overtuigingen, die jou niet meer dienen worden omgezet in waarden, aannames en overtuigingen, die jou voeden en sterker maken. Het is jezelf transformeren en accepteren.

 

Het iRest protocol is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op gezondheid, heelheid en welzijn. iRest is het resultaat van meer dan 40 jaar observatie, onderzoek en ontwikkeling in de praktijk van Dr. Richard Miller (klinisch psycholoog, onderzoeker & yogawetenschapper) Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert. Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!     

 

 

Deze ochtend zullen Karin van Iersel (Gezondheids- en Body Confidence coach & Yin Yogadocente) en Naomi Goozen-Geertse (Holistisch Practitioner, Energetisch therapeute, Meditatie begeleidster, Breathwork- & Yogadocente) je begeleiden.


De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €27,50. Kosteloos annuleren kan uiterlijk 24 uur voor aanvang van de les.

Laat je Zelf ont-moeten, ont-spannen, ont-dekken.

 

Wil jij deelnemen aan één of meerdere groepslessen? Dat kan! Schrijf je in via de website www.nomiyoga.nl/contact, email nomiyoga@outlook.com of stuur me een whatsapp berichtje 06-10075796

 

Wekelijkse lessen:

 

De groepslessen ‘Stress Relief’ op maandagochtend van 9.30-10.45 uur en Yin-Yang yoga op dinsdagavond van 19.30-20.45 uur zullen ook in juli zo veel mogelijk BUITEN gegeven worden in Nieuw en Sint Joosland…. Mits het weer het toelaat, natuurlijk. Wanneer het weerbeeld er niet goed uitziet, dan kunnen deze lessen verplaatst worden naar BINNEN bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ in Vlissingen. 

Op woensdagavond zullen de lessen ‘Functionele’ yoga van 19.00-20.15 uur en Breathwork van 20.30-21.30 uur BINNEN blijven op onze vaste groepsleslocatie te Vlissingen.

 

Inschrijven:

LET OP! Schrijf je voor elke groepsles van tevoren in, zodat ik weet wie er komt en welke materialen er geregeld dienen te worden. Voor de lessen BINNEN geldt dat er een minimum aantal van 5 deelnemers nodig is om de les door te kunnen laten gaan (ivm huur e.a. kosten). Wacht dus aub niet tot het laatste moment met inschrijven. Een kort berichtje via WhatsApp, email of via de inschrijflijsten op de leslocatie is voldoende. De ochtend of avond voor de les neem ik de beslissing of de les gegeven kan worden of niet…. Ik hou jou hiervan natuurlijk stipt op de hoogte!

 

 

Eigen opleiding/workshop & verdieping:

Zoals iedere zomer is dit voor mij de periode om in alle rust extra bij te scholen, inspiratie op te doen en me verder te verdiepen.

 

Zoals je weet ben ik sinds vorig jaar niet alleen yogadocente, meditatie begeleidster en energetisch therapeute, maar ook ademcoach. Van 7-9 juli komt mijn yoga- & breathworkdocent naar Cadzand voor een weekend retreate. Hier hoop ik ook bij te kunnen zijn (aanvraag is onderweg) 😉 En ook jij kunt deelnemen, als je wilt! Wil je meer info of deelnemen aan deze mooie training en relax-weekend kijk dan voor meer info op www.seasideyogaretreats.be/cadzand-yoga-sup-weekend

Net als 6 jaar geleden zal ik ook dit jaar weer deelnemen aan een mooie Teacher Training van Manju Jois (zoon vd grondlegger, Pattabi Jois, van de Ashtanga Vinyasa Yoga uit India)

 

Hij brengt al heel zijn leven de traditionele yoga over de hele wereld. Dichter bij de bron kun je niet komen, dusssss… ben ik heel blij, dat ik ook dit jaar een verdiepingsdag mee kan doen.


En zo zijn er nog een aantal plannen en ideeën om mij Zelf én jullie te blijven ondersteunen, begeleiden en verder helpen 😊

Het wordt een moooooooie zomer!!!

 

Holistische praktijk:

In de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland is er de mogelijkheid om privélessen yoga, energetische behandelingen (Access Bars & Energetic Facelift), meditatie sessies (Yoga Nidra & iRest) en Bodyprocessen (Reiki & Access Consciousness) te ontvangen. Met de methodes en technieken, die ik heb geleerd, door ervaringen, die ik heb opgedaan en door te werken met mijn intuïtie kan ik ook jou meer gemak, vreugde en geluk laten vinden!

 

Hoe wordt het nog beter dan dit??? 😉

 

Heb je even een dipje of zit je echt in een crisis-periode, zit je momenteel niet lekker in je vel? Ben je moe, lusteloos, vergeetachtig, hormonaal uit balans of heb je stress gerelateerde klachten? Heb je last van (faal)angst, beperkende (dwang)gedachten of ben je somber? Dan kun jij wel wat extra hulp gebruiken?

 

Wil jij ook mijn persoonlijke begeleiding of even ECHT een moment voor jouw Zelf? Wil jij je verdiepen, extra ontspannen of helen? Maak dan gerust een afspraak en reserveer jouw momentje ‘ME-time’ via www.nomiyoga.nl/contact of nomiyoga@outlook.com


Op Facebook en Instagram komen vaak de beschikbare plekjes langs om jouw afspraak te plannen, dus hou ook de social-media in de gaten 😊

 

Momenteel zijn er nog maar een paar plekjes beschikbaar vóór mijn vakantie (Augustus), dus wil jij nog een behandeling, meditatie sessie, privéles of één-op-één breathwork sessie ontvangen, neem dan snel contact met me op.

 

Zomervakantie:

Heel augustus geef ik mezelf vakantie! Ja, dat is lang. Maar ook heeeeeeeerlijk!!!

Of ik dat vol hou? Geen idee 😊

 

Mocht ik spontaan een lesje organiseren, dan laat ik je dat natuuuuurlijk weten. En je ziet het dan vast voorbij komen op ‘social media’.

Ook voor mensen, die ECHT hulp/begeleiding nodig hebben blijf ik bereikbaar. Er is in mijn vakantie vast een mogelijkheid om af en toe een energetische behandeling, meditatie sessie of privéles yoga te geven. Maar ik plan niks van tevoren, we zien het op dat moment wel. Het komt, zoals het komt.

 

Afgelopen periode is er weer zo veel gebeurd, veranderd, geschakeld, aangepast en toegepast. En heb ik ook weer zo veel geleerd, uitgedragen, afgegeven en ontvangen. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor en ik geniet er volop van (ik hoop jij ook?!) Maar het is soms ook vermoeiend, onzeker en lastig. Het blijft altijd zoeken naar balans, zoals het hoort 😉

 

Doseren is nog steeds uitdagend voor mij (you know me… NOMI). Maar ik blijf mijn passie, kennis en ‘vibes’ graag met jou delen en verder verspreiden.   

 

Voor komend seizoen (vanaf september) zal ik vast weer nieuwe keuzes maken, ideeën en ‘dingen’ hebben, maar dat is voor later.

 

Ik leef, samen met jullie nog even in het NU en hoop je snel weer te zien op de mat of de behandeltafel.

 

En mocht dat niet zo zijn….

Dan wens ik je nu alvast een heerlijke vakantie toe en ont-moet ik je hopelijk later weer.

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse