NOMI Nieuws December 2023

 

“Remember….

The light deep within your Self can energize and warm you.

Even on the darkest, coldest winter day.”

- Naomi -

 

Het einde van het jaar 2023 is in zicht….

De winter is de donkerste periode van het jaar. Energetisch loopt de winter van 6 november tot 6 februari en bereikt op 21 december haar hoogtepunt. De aarde lijkt te slapen. Energetisch lijkt alles in totale rust. De natuur trekt zich terug om klaar te maken voor vernieuwing.

 

Voor een gezond leven zijn zowel yin als yang (ontspanning & inspanning) belangrijk. Er is een tijd van groei en naar buiten treden en er zijn momenten nodig van reflectie en het geleerde te laten integreren in ons leven. Schaduwkanten aan te pakken, opgedane kennis om te zetten in wijsheid en jouw koers te bepalen.

 

Met vallen en opstaan, rennen en stilstaan, samen en alleen zijn wij afgelopen tijd gegroeid! In december kijken we vaak terug; we reflecteren. Maar maken ook weer plannen voor de toekomst; goede voornemens?

Een moment om alles even toe te laten en je te realiseren waar jij bent op dit moment. Hoe je hier bent gekomen en hoe jij verder wilt gaan….

 

En verder gaan we!😊

 

Holistische praktijk

We zijn er bijna……!

Afgelopen weken is er achter de schermen heel hard gewerkt aan een nieuwe, schitterende praktijkruimte. En deze is bijna klaar. JOEPIE!!!! Ik ben heeeeeel enthousiast, trots en blij dat het bijna zover is. De planning was dat ik in januari zou kunnen starten, maar (wie mij een beetje kent weet, dat als ik mijn zinnen ergens op gezet heb ik er voor de volle 100% voor ga) met een beetje geluk kan ik begin december al ‘verhuizen’. Ik neem jullie graag mee naar een nóg prettigere omgeving, grotere ruimte, sfeervol en van alle gemakken voorzien. Alleen de buitenkant is nog niet klaar. Dat is voor nu niet erg. Wij weten inmiddels dat het niet gaat om de buitenkant 😉

 

“If you get the inside right, the outside will automatically fall into place”

 

Wanneer het weer warmer en droger wordt zal de buitenkant aangepakt worden en zo het totaal kloppend maken.

Om jullie niet langer in spanning te houden (eerder heb ik nog geen beelden gedeeld) zal ik hierbij een tipje van de sluier oplichten en al wat sfeerbeelden met jullie delen.

 

Ontwikkelingen

Na de KES (Kundalini Energy System) opleiding van afgelopen september ben ik mij verder gaan verdiepen. De sessies hebben mij zo geraakt en de effecten hebben mij zo versteld laten staan, dat ik alleen nog maar meer wil geven (en ontvangen 😉).

Op 9 december zal ik een extra verdiepingsdag volgen om jullie nóg beter te kunnen begeleiden door de KES sessies heen. Ik zal leren hoe ik jullie het beste kan coachen. Wat jouw systeem (bewegingen) jou wilt vertellen en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

 

 

Lees meer over de KES sessies via www.nomiyoga.nl/kundalini

 

Nog meer….

De KES academy biedt nóg een energetische behandeling aan, die mijn aandacht heeft getrokken. Dus heb ik op 2 november jl. deze behandeling ondergaan. Ja, ondergaan… zo voelde het. Ik hoefde zelf namelijk niets te doen 😊 Heel fijn! Tijdens de behandeling begon o.a. spontaan mijn arm te bewegen, mijn pols te draaien en mijn ogen te tranen. Reacties van het lichaam om vastzittende spanning af te voeren. Nu heb ik al heel wat meegemaakt, maar dit was zo magisch! Het voelde fijn en bevrijdend. Ik moest zelfs lachen om mijzelf, mijn lijf dat zo ‘gek’ deed. Heerlijk verrassend. Het luchtte in alle opzichten op.

 

Je snapt het al… Dit wil ik ook kunnen doorgeven, zodat ook jullie dit kunnen beleven! Dus in januari zal ik deze nieuwe behandelmethode gaan leren én aanbieden. Ik ben heeeeel enthousiast hierover en zal hieronder delen wat deze behandeling precies inhoudt:

  

TTC behandeling = Talking to the Chakra's

Een TTC behandeling helpt je om de verbinding te ervaren met je lichaam.
Opgeslagen trauma wordt afgevoerd en jij neemt de controle zelf weer!

‘Talking to the Chakra's’ is een gechannelde kosmische energie die de liefdevolle energie van het zelfhelend vermogen van het lichaam activeert door middel van fysieke en energetische aanrakingen.

Wanneer de chakra's niet in balans zijn ontstaan er symptomen die zich uiten in fysieke klachten, mentale klachten en emotionele klachten. De reden voor een trauma wordt doorgaans veroorzaakt door chemische, fysieke of emotionele oorzaken. Dit zorgt voor stagnatie.

Al onze chakra's staan in verbinding met onze hormonen, die er verantwoordelijk voor zijn hoe we ons voelen. Als een hormoon niet in balans is kan dit voor een depressie, lichamelijk ongemak of slaapstoornis leiden. Door de chakra te balanceren gaan we de hormonen weer in balans brengen.

Elke wervel is verbonden met een lichaamsdeel (orgaan, spier, gewricht) en met een emotie.

Onze gedachten zijn elektrisch geladen en ons hart magnetisch geladen. Als deze twee weer in balans zijn, ervaren we minder moeheid en meer geluk.

Wat gebeurt er tijdens een TTC behandeling?

Door het lichaam op bepaalde punten aan te raken, zowel fysiek als in het energetische veld, wordt er een seintje aan het brein gegeven. Jouw hersenen zullen een seintje terug sturen naar de blokkade, wat zorgt dat het zelfherstellende vermogen wordt aangesproken om de blokkade op te heffen.

Je lichaam kan gaan ontladen in de vorm van bewegingen, die het wil maken of emoties, die geuit willen worden.

Zonder het herbeleven van het trauma zelf!

Het zenuwstel is in staat om te ontspannen en spanningspatronen los te laten die al jaren zijn opgeslagen. Wanneer de energie weer vrij kan stromen, ontstaat er ruimte en rust. Dit zorgt niet alleen voor rust in het lijf maar ook in het hoofd en jouw hele systeem.

Een TTC behandeling haalt stress, trauma's en spanning uit het hele systeem.

We realiseren ons niet hoeveel energie het kost om spanning vast te houden in ons systeem. 1,3 miljoen mensen in Nederland lijden aan een zware burn-out. En dan hebben we het niet eens over de mensen die ‘alleen’ trauma ervaren.

De meeste van onze pijnen hebben we verstopt. We willen ze niet binnen herbeleven. Dit is ook niet nodig tijdens een TTC behandeling. Je zenuwstelsel zal spanning loslaten wat al jaren ligt opgeslagen. Met een TTC behandeling hoeven we trauma niet te herbeleven.

TTC energie helpt de verborgen emoties los te laten. Pijn ontstaan door stress lost gemakkelijk op.

Als deze emoties bevrijd worden , hoeven we ons niet meer te beschermen en kunnen we ons hoogste potentieel leven. Alles voelt lichter, gemoedelijker en gemakkelijker.

We nemen afscheid van dat wat ons niet langer dient. Je komt zo dicht bij jezelf dat je gaat herkennen wat of wie er niet meer bij je past. Gevolgen/effecten kunnen zijn dat er nieuwe mensen in je leven komen en er zullen ook mensen verdwijnen. Er worden andere relaties aangegaan op werkgebied, privé en sociaal vlak. Deze nieuwe ontwikkelingen, keuzes en levensstijl zorgen voor jouw welzijn NU. Jouw nieuwe jij!

TTC voor kinderen

Ook voor kinderen is deze lichte, eenvoudige en fijne behandelmethode geschikt.

TTC is een zachte energie en daarom ook uitermate geschikt voor kinderen van alle leeftijden en is al toe te passen vanaf de geboorte. Denk aan een trauma bevalling, huilbaby's, reflux enz. Maar ook pubers die niet lekker in hun vel zitten hebben ontzettend veel baat bij deze behandelmethode.

De sessie levert kinderen veel meer rust op en zal hun makkelijker door hun processen laten gaan. Er zijn al veel positieve resultaten behaald met kinderen die extra gevoelig zijn en het lastig hebben en/of slecht slapen.


Geen herbeleving, alleen loslaten. Eindelijk weer rust in het lichaam en hoofdje.

Weer beter slapen en vanuit zachtheid herstellen. Weer spontaan en zorgeloos genieten.

 

Daar ga ik voor!

Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte wanneer de TTC behandeling bij mij te reserveren is. Wat de prijs en tijdsduur zal zijn. En wanneer er ruimte voor vrijkomt.

 

Prijs ‘update’

 

Al deze ontwikkelingen en veranderingen, ingebrachte tijd en energie, gemaakte kosten én de inflatie zorgen ervoor dat ik vanaf januari 2024 mijn prijzen wat zal verhogen. Op de website (www.nomiyoga.nl/reserveren) kun je het hele aanbod van behandelingen. sessies en lessen vinden met de waarde/investering/uitwisseling vermeld.

 

 

Wekelijkse groepslessen

De ‘Stress Relief’ yogalessen op maandagochtend (9.30-10.45u) & - avond (19.30-20.45u) bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ worden goed bezocht. Zeker nu er in deze drukke samenleving steeds meer behoefte is aan ontspanning, rust, herstel en zachtheid ben ik heel blij dat ik jullie deze mooie lessen kan geven. Heel fijn, dat jullie de weg naar de ‘body & mind’ zaal weten te vinden en jullie je prettig voelen bij mij op de mat 😊

 

Ben jij nog niet in een groepsles geweest, maar wil je dit wel een uitproberen? Weet dat je van harte welkom bent! Je hoeft mij alleen simpelweg een berichtje te sturen en je kunt aanhaken. De lessen zijn voor iedereen en elk niveau toegankelijk. Ik werk niet met abonnementen of strippenkaarten, dus je zit nergens aan vast. Je reserveert en betaald per keer (2023 = €14,-/2024 = €15,-)

Kosteloos annuleren kan 24 uur voor aanvang vd les.

 

 

‘Special classes’

Let op! Er is een wijziging… eerder in het NOMI Nieuws van november en in de map op locatie stond de Yoga Nidra ont-spannings groepsles gepland op zaterdag 9 december. Maar omdat mijn verdiepingsdag voor de Kundalini Energy sessies is verplaatst (naar 9-12) wordt deze bijzondere les uitgesteld.

 

Op woensdag 27 december van 11.00-12.15 uur zal ik nu de Yoga Nidra ont-spannings groepsles gaan geven!

Na de kerstdagen is het dé perfecte tijd om je even terug te trekken en goed voor jezelf te zorgen. Na al het feestgedruis weer terug bij en in jezelf te komen en rust te nemen.

Ben jij er ook bij de 27e?!

 

Schrijf je meteen in via www.nomiyoga.nl/contact of stuur me een berichtje via Whatsapp (tel.06-10075796) Op de groepsleslocatie is ook een inschrijflijst, waar jij je naam op kunt noteren. Zo ben jij meteen ingeschreven voor deze heerlijke meditatie sessie.

 

Op zaterdag 23 december van 9.30-11.30u zal er weer een Yin & iRest combi-groepsles gegeven worden in samenwerking met Karin van Iersel. Deze les is momenteel ‘fully booked’, maar je kunt jezelf natuurlijk wel op de wachtlijst zetten. Wanneer er een plekje vrijkomt zal ik jou contacten en wie weet kun je dan toch nog deelnemen aan deze magische ochtend.

 

Kun je dit jaar niet meer deelnemen? Niet getreurd. Voor 2024 staan er al weer nieuwe ‘special classes’ gepland. O.a. de Yin & iRest groepsles op zaterdag 3 februari van 9.30-11.30u. Dusssss… schrijf je snel in om jouw plekje te reserveren!

 

 

Terugblik: Empower Yourself Retreat

Een intense ervaring….

Dit weekend onderwierpen 15 vrouwen zich aan diverse yogavormen, Breathwork sessies en persoonlijke behandelingen. Extra activiteiten waren een stiltewandeling en vuurceremonie. Iedereen kon ervoor kiezen om deel te nemen aan het programma of lekker haar eigen ‘ding’ te doen. Iedereen kreeg de ruimte om datgene in zichzelf aan te raken, aan te wakkeren, te voelen te doorleven en te laten zijn of laten gaan.

 

Kortom; er werd gerust, ontspannen, ingespannen, gevoeld, beleefd, gehuild en veel gelachen. We hebben heerlijk gegeten en genoten van de plantaardige voedingskunstwerken van Suzan Peutz-Lindhout alias Suzan Plantaardig.

 

 

Het was een fantastische ervaring, waar veel mensen inzichten en/of bevestiging kregen. Maar vooral dicht bij zichzelf kwamen. De kunst is nu om deze opgedane kennis, (zelf)vertrouwen en helderheid te blijven aanspreken en hiernaar te blijven luisteren en handelen. Het was een mooi weekend van bezinning om van te leren en verder te ontwikkelen.

 

 

 

Cadeaubonnen

Speciaal voor Sinterklaas, Kerst & verjaardagen. Maar ook heel mooi om zomaar cadeau te geven (of zelf te houden) zijn er waardebonnen van NOMI.

 

Neem contact met mij op om een cadeaubon te reserveren/kopen.

 

Je kunt zelf de waarde van de bon bepalen, dus voor iedere portemonnee geschikt.

Kerstvakantie

Van 28 december t/m 5 januari hou ik kerstvakantie. Dussss…. Dan even geen groepslessen en geplande afspraken in de Holistische praktijk.

Ik weet als geen ander dat juist deze periode ook best een uitdaging kan zijn. Dat oude patronen en valkuilen weer de kop op kunnen steken en soms extra spanning geven. Mocht jij in de kersvakantie ECHT wat extra hulp nodig hebben… weet dan dat je altijd contact met me op mag nemen. We kunnen dan samen kijken of er tóch een behandelmoment afgesproken kan worden mocht dit noodzakelijk zijn 😉

 

 

Dankjewel!

En dan bedank ik jou bij deze voor je aanwezigheid, liefdevolle aandacht, vertrouwen en energie, die jij het afgelopen jaar hebt gegeven en hebt mogen ontvangen. 

 

Ik wens jou bij deze heel veel liefde en geluk met alles wat er is en wie jij bent! En ik hoop je straks in 2024 weer verder te mogen helpen, begeleiden, ont-moeten en ont-spannen.

 

 

Mocht jij nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

Maak er een mooie en fijne kersttijd van!

 

En dan zie ik je hopelijk snel op de mat… of behandeltafel!!!

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse