NOMI Nieuws Maart 2024

 

Lente

Als de vogels de plek van de wekker innemen

 

- Loesje -

 

 

Voel jij het ook al…? “Spring is in the air!”

Merk je het bij jezelf en aan alles om je heen? Maart is de maand dat het lente wordt en alles weer wat lichter en luchtiger is. Er komt letterlijk iedere dag wat meer licht bij, de lucht/atmosfeer wordt minder drukkend, de natuur begint ‘wakker’ te worden door nieuwe blaadjes, knoppen en bloemen te laten groeien en de eerste lammetjes worden geboren. Mens, dier en de hele natuur is eraan toe om weer naar buiten te gaan!

 

Na terug getrokken te zijn geweest in de winter, rust genomen te hebben en de stilte te hebben opgezocht merk je misschien dat je weer nieuwe ideeën, plannen en doelen voor jezelf hebt gemaakt? Maak gebruik van de vitale lente-energie en zet een visie/intentie/sankalpa voor jouw toekomst!

 

Zet ook jouw persoonlijke energie (prana) in beweging door meer strekkende (yin) yoga houdingen te beoefenen en diepgaande ademhalingsoefeningen te doen. Uit je gevoelens en laat alles vrij stromen, zodat er nieuwe ‘dingen’ voor in de plaats kunnen komen. Transformeer! Laat jezelf inspireren en geruststellen dat alles een cyclus heeft; de maan, de seizoenen, maar ook jij! Jij bent een deel van dit alles.

En……

 

“You are not alone!”

 

 

 

Holistische praktijk

Verdiepen, ontdekken, laagje voor laagje ontleden, loslaten en helen….

 

Dat gebeurd allemaal in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland. En of jouw ‘ingang’ nu via jouw lichaam is (dmv Yoga) of via jouw brein (dmv Access Bars/iRest/Yoga Nidra) of via jouw energie (dmv TTC/KES/Reiki/Breathwork) Er is altijd een manier om verder te gaan! Voorbij jouw beperkingen is er nog zo veel meer!

 

Wees welkom in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland!

Ben jij nieuwsgierig wat een behandeling/sessie/privéles jou kan brengen? Bekijk dan gerust de mogelijkheden op de website: www.nomiyoga.nl

Voor vragen, reserveren of andere ‘dingen’ mag je altijd contact met me opnemen via de website: www.nomiyoga.nl/contact, Email: nomiyoga@outlook.com of Whatsapp: 06-10075796 

 

 

Wekelijkse groepslessen

De ‘Stress Relief’ yogalessen op maandagochtend zijn afgelopen maand helaas flink in deelnemersaantal gedaald. Jammer genoeg zijn deze groepslessen al meerdere keren geannuleerd, doordat er te weinig inschrijvingen waren. En dat is heel vervelend. Niet alleen voor jullie, dat de les op het laatste moment geannuleerd wordt. Maar ook voor mij, die jou steeds moet teleurstellen.

 

Nu er juist heel veel animo is voor de behandelingen/sessies in de Holistische praktijk merk ik dat er dus (weer) een verschuiving/verandering plaatsvindt. En ik keuzes moet maken.

 

“De enige constante in het leven is verandering” (dat zei de Griekse filosoof Heraclitus al zo’n 2.500 jaar geleden) En ook wij/ik moeten hiermee ‘dealen’

 

Dusss… daar ga ik dan weer…’Go with the flow’

 

Ik heb dan ook besloten dat ik de ‘Stress Relief’ yogales op maandagochtend zal laten vervallen/samenvoegen met de yogales op maandagavond (19.30u) Afgelopen week is dat al heel goed gelukt! We passen, met een andere opstelling, prima in de ‘body & mind’ zaal 😊

Iedereen is hier van harte welkom om deel te nemen!

 

Zo is er vanaf maart dus wat extra ruimte gecreëerd in de Holistische praktijk op maandagochtend. Mocht je dus op korte termijn een behandeling/sessie willen reserveren….

Momenteel zijn de eerste beschikbare plaatsen op: 11-3 om 9.00u, 18-3 om 9.00u & 25-3 om 9.00u 😉

 

 

‘Special classes’

Afgelopen zaterdag 24-2 is er weer een Transformational Breathwork sessie gegeven. Een fantastische en heel bijzondere les, vind ik zelf. Heel fijn, dat ik dit ook terug hoor van jullie! JA! Deze ‘special class’ zal zeker nog vaker voorbij komen.

 

Nu de TTC (‘Talking tot he chakra’s’) sessies zo ontzettend goed ontvangen worden in de Holistische praktijk heb ik een ‘special class’ gemaakt, waarin er meer uitgelegd zal worden over de chakra’s. Door deze uitleg zullen er inzichten/herkenningspunten komen, die op jouw lichaam/systeem van toepassing zijn. Zo zal jij jouw zelf als geheel beter kunnen gaan begrijpen. En dat is altijd fijn!

We zullen yogahoudingen beoefenen, die de chakra’s activeren en een meditatie/visualisatie om de chakra’s te leren voelen/plaatsen.

 

Zaterdag 16 maart van 10.30-12.00 uur: Chakra’s

Chakra betekent in het Sanskriet wiel. Ze worden in de Indiase filosofie gezien als de poorten van het bewustzijn, waardoor de ziel de mogelijkheid heeft een deel van zichzelf, via een fysiek lichaam, in de ruimte te manifesteren.

Chakra’s zien eruit als draaiende energiekolken. Het zijn magnetische energievelden die aantrekken en afstoten. Het zijn energiepunten in je lichaam waar je levensenergie ontvangt, verwerkt en overdraagt.

 

Je ademhaling (Prana) gaat door een heel netwerk van subtiele kanalen (nadis) en energiepunten. Volgens de Indiase traditie zijn er 72.000 energiekanalen, waarvan er echter 14 als belangrijkste worden beschouwd. Daarvan zijn er weer 3 de het meest belangrijke en verbonden met de spirituele evolutie van de mens: Ida, Pingala en Shushumna.

Shushumna vormt het centrale kanaal dat vanuit het perineum door het midden van het lichaam naar de kruin loopt.

Pingala is verbonden met de rechterkant van het lichaam en vervoert actieve, extroverte, fysieke, solaire, mannelijke, naar buiten gerichte energie.

Ida is verbonden met de linkerkant van het lichaam en vervoert de passieve, introverte, mentale, vrouwelijke, lunaire, naar binnen gerichte energie.

Ida en Pingala ontspringen net als Shushumna bij het perineum en kronkelen langs de middellijn omhoog, waarbij ze elkaar meerdere malen kruisen. Op de kruispunten, waarvan er 7 zijn, formeren zich energiepunten of chakra’s. Dit zijn de belangrijkste chakra’s, hoewel er net als in het geval van de energiekanalen er veel meer zijn.

 

Elk van deze chakra’s staat voor een bepaald bewustzijnsniveau of levensgebied. Alles wat je in je leven hebt beleefd, je ervaringen, overtuigingen, gedachten is in je energie terug te zien. Elke chakra kun je zien als een harde schijf waar jouw programmering op staat.

 

Door aandacht te geven aan de chakra’s kunnen we contact maken met ons fysieke lichaam, onze gevoelens/emoties en ons verstand.

 

Kosten voor deze bijzondere les zijn: €20,- inclusief thee & hapje.

 

Wil jij deelnemen aan deze speciale ochtend? Schrijf je dan in door een berichtje te sturen of je naam op de deelnemerslijst te zetten in de map op de groepsles-locatie.

 

 

 

1e chakra = Stuitchakra/ wortelchakra (muladhara) 

2e chakra = Sacralchakra (svadisthana)

3e chakra = Zonnevlecht/navelchakra (manipura)

4e chakra = Hartchakra (anahata)

5e chakra = Keelchakra (vishuddha)

6e chakra = Voorhoofdschakra (derde oog: ajna)

7e chakra = Kruinchakra (sahasrara)

Vakantie en vrije dagen

Op vrijdag 29 maart is het ‘Goede vrijdag’. Dan zal de Holistische praktijk gesloten zijn. Maar op donderdag (normaal gesproken mijn vrije dag) 28 maart zullen er wel behandelingen/sessies gegeven worden. Deze dag is reeds volgeboekt.

 

En dan was dit het voor nu.

Mochten er nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ zijn, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

En dan zie ik je hopelijk snel weer op de mat… of behandeltafel!!!

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse