NOMI Nieuws juni & juli 2024

 

“No rain, no flowers.

No mud, no lotus

 

En toen was het alweer juni!

 

De overgangsfase van lente naar zomer… wat een veranderingen, aanpassingen, onrust, maar ook helderheid, vertrouwen en schoonheid creëert deze fase.

 

 

Voel jij dat ook? En hoe ga jij hier mee om? 

 

 

 

Dit jaar ga ik er heel anders mee om. Onze vakantie op Bali was een mooie, intensieve en heftige reis met veel ‘ups’, maar jammer genoeg ook ‘downs’…

 

De laatste dagen van onze reis ben ik flink ziek geworden en heb ik niet alleen mooie herinneringen, ervaringen & momenten meegenomen naar huis, maar ook ziekte, vermoeidheid en onmacht.

 

Hierbij wil ik jullie nogmaals bedanken voor alle beterschapswensen, lieve berichtjes en medeleven. Het heeft mij ECHT goed gedaan! En het is dan ook superfijn om te kunnen zeggen, dat ik helemaal beter ben! 😊

 

De ‘Stress Relief’ yoga groepslessen van 15-4 & 27-5 (les voor en na mijn vakantie/verlof) behandelde ik de quote:

 

“Pull the wisdom from your wounds,

but leave the baggage behind.

Travel light”

 

Afgelopen periode zet alles weer mooi in perspectief. En ben ik heel dankbaar, dat ik op mijn yogamat heb geoefend hoe ik met lastige momenten als deze om kan gaan. Ben ik heel blij & trots, dat ik mijn eigen ‘issues’ aan heb gepakt, processen doorloop, schaduwwerk doe en geheeld ben. Dit brengt mij zo veel vertrouwen, duidelijkheid en moed om (op mijn manier) door te gaan 😉

Gelukkig zijn mijn lichaam, ‘mind’ en energie nu ook weer sterk genoeg en heb ik de eerste groepsles en behandelingen/sessies al weer kunnen geven. HEEEEERLIJK!

 

Maar….. nog steeds ben ik me extra bewust van mijn gezondheid en zal ik steeds weer moeten aanpassen en doseren (is eigenlijk niets nieuws). Toch ben ik nu alerter. Heb ik hierdoor geleerd om nóg beter voor mezelf te zorgen? “I practice what I preach”

 

Omdat mijn energie goed op peil moet zijn om mijn werk te kunnen doen, om mijzelf en jullie de begeleiding, zorg en energie te kunnen geven die nodig is en die we verdienen. Zal ik rustig de tijd nemen om alle afspraken, lessen, behandelingen & sessies voor te bereiden en te geven. Ik heb hier weer heeeeeel veel zin in en ontvang & ont-moet je graag weer!!

 

Holistische praktijk

Door wat aanpassingen in mijn agenda en omdat de plekjes in de Holistische praktijk erg gewild zijn is er nog beperkte ruimte voor een energetische behandeling/sessie, voordat de zomervakantie begint.

 

Op Facebook & Instagram plaats ik regelmatig de beschikbare plekjes om jouw afspraak te reserveren. Ook de last-minute plaatsen door uitval. Hou dus de ‘socials’ in de gaten of neem voor het boeken van een behandeling/sessie contact met mij op.

 

Wees welkom in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland! Ben jij nieuwsgierig wat een behandeling/sessie/privéles jou kan brengen? Bekijk dan gerust de mogelijkheden op de website: www.nomiyoga.nl

 

Voor vragen, reserveren of andere ‘dingen’ mag je altijd contact met me opnemen via de website: www.nomiyoga.nl/contact, Email: nomiyoga@outlook.com of Whatsapp: 06-10075796 

 

Eigen ontwikkeling/Opleiding:

Je bent nooit te oud om te leren. En eens een leraar, altijd een leerling….

Door obstakels te overwinnen, waardoor je verder gaat in je persoonlijke ontwikkeling komen er vaak nieuwe dingen/kansen op je pad. Zo ook bij mij.

* Vanuit de KES-academy ben ik gevraagd om te helpen bij de TTC trainingsweekenden. Dit kon ik natuurlijk niet weigeren! Op 14, 15 & 16 juni zal ik dus een mooie groep mensen begeleiden en leren te werken met kosmische energie & Chakra’s.

* Op 29 juni zal ik mijzelf nog verder gaan verdiepen in de TTC energie Op die dag zal ik nog meer hands-on ‘skills’ en coachingstechnieken leren. En ook zelf weer een heerlijke TTC sessie ontvangen! Ik kijk er naar uit 😊

* In de zomervakantie (begin juli & eind augustus) ga ik de nieuwe (vervolg)opleiding doen aan de KES-academy tot Interoceptieve Trauma Bewustzijn therapeut (ITB).

 

Wat is Interocptieve Trauma Bewustzijn (ITB)

Heel veel ‘ziektebeelden’ hebben een label gekregen, waaronder: depressie, PTSS, burn-out, zenuwpijn, eczeem, rugpijn, pijn in spieren en gewrichten enz. Klachten waarmee we doorgaans worden opgezadeld als zijnde “leer er maar mee leven”, zijn vaak emoties die niet zijn doorvoeld. Deze zijn als trauma opgeslagen in het lijf.

De emoties die vast zijn komen te liggen in het lijf zijn dus voelbaar. Het gevoel van bijvoorbeeld ‘beklemming’ of een gevoel van ‘angst’, maar er niet je vinger op kunnen leggen, waar het vandaan komt. Wat de kern is. Het brein wil niet naar deze gevoelens toe. Die wil de pijn, die bij de gevoelens en gebeurtenissen (dus trauma) hoort, niet meer voelen. Ze blijven dus zitten en zijn er verantwoordelijk voor hoe jij je voelt en hoe jij je leven ervaart.

Dus als praten niet meer helpt, gaan we deze gevoelens/trauma’s lichaamsgericht aanpakken. Het brein wilt namelijk altijd pijn vermijden. Maar de energie, die eraan gekoppeld zit, moet eruit. Dat is ook wat die emotie wilt. Emotie wilt aangekeken en gevoeld worden. Zie het ook als een discommunicatie tussen je brein en je hart. Je hart wilt gelukkig zijn. Maar je hoofd wilt er niet meer naartoe of kán er soms niet naartoe, omdat het niet meer herinnerd wordt. Dit noem je een transparante herinnering.

Alle trauma ligt opgeslagen in ons fascia/bindweefsel, wat alles in ons lichaam omsluit. Je zou dus kunnen stellen dat ons fascia een reservoir is van onze emoties. Als we de energie die opgeslagen ligt kunnen doorbreken en doorvoelen dan komt er heling. En dát is wat we doen met Interoceptieve Trauma Bewustzijn.

 

Deze behandelmethode ligt in het verlengde van de TTC sessies. Het gaat weer nét een stapje verder/dieper en is een heel effectieve manier om trauma uit het lijf los te laten.

* Er zal gewerkt worden op organen, spieren, gewrichten, pezen en bindweefsel

* Trauma zal ontrafelt worden vanuit het netwerk van fascia & het emotionele geheugen ( op 3 verschillende lagen)

* Er zullen triggerpoints geraakt worden (Chinese & Westerse geneeskunde ontmoeten elkaar)

* Er zullen, waar nodig, spiertesten uitgevoerd worden (onderdeel van Kinesiologie)

* Er wordt gebruik gemaakt van helende ademhalingstechnieken voor het reguleren van het brein naar het hart

* Je zal gedurende jouw sessie/traject persoonlijk gecoacht worden

 

Voor wie is ITB geschikt?

* Mensen die trauma vast hebben zitten in het lijf o.a. PTSS, trauma zonder herinnering, seksueel misbruik

* Volwassen/kinderen met woede aanvallen en angstvallen (die niet weten waar het vandaan komt)

* Cliënten met o.a. tinnitus, kaakklemmen, nek- rugklachten, migraine, gewrichtspijnen

* Emotionele klachten (waaronder overgevoeligheid, diep verdriet, pesten)

* Burn-out

* Stress gerelateerde klachten

 

 

Vanaf september (week 36) zal ik deze fantastische behandelmethode aanbieden in de Holistische praktijk. De precieze inhoud van een sessie/traject, de tijdsduur & kosten zal ik later met jullie delen.

 

 

Groepslessen ‘Stress Relief’ Yoga

Zoals ik afgelopen les aangaf en in het NOMI Nieuws van April & Mei is aangegeven, zullen de ‘Stress Relief’ yogalessen op maandagavond van 19.30-20.45 uur ook in de zomer ‘gewoon’ binnen gegeven worden bij ‘Labeur Lifestyle & Training.

 

Voorgaande jaren gaf ik de groepslessen in juni & juli altijd buiten, maar….. dit jaar doen we het een beetje anders.

 

Omdat het weer nog niet super is (de ondergrond/aarde is momenteel nog veel te nat en de temperatuur niet aangenaam) en om mijzelf wat minder stress te bezorgen in het weekend (niet voortdurend de weersverwachtingen in de gaten houden voor de maandagavond, keuzes maken of de les wel of niet door kan gaan & deelnemers informeren) Kies ik dit jaar voor gemak. In de Body & mind zaal hebben we een mooi climate control-systeem en zitten we heerlijk droog 😉


Maar…. Omdat ik en meerdere mensen met mij het zo heeeerlijk vinden, hoop ik (bij goed weer) wel een aantal ‘Special classes’ te kunnen geven in ‘de buurtuun’ (tuin van mijn buren, achter de dijk, in het gras, onder de mooie eikenboom)

 

 

Wanneer er een ‘Special class’ gegeven zal worden, dan zal ik je hiervoor een aparte uitnodiging sturen. Zo blijft het lekker overzichtelijk en kun je meteen reageren en evt. inschrijven 😊

 

Zomervakantie

Van 15 juli t/m 9 augustus zal de Holistische praktijk dicht zijn.

 

Vanaf 12 augustus kun je weer bij mij terecht voor een:

* Privéles yoga (geheel naar wens & behoefte)

* 1:1 meditatie sessie (iRest & Yoga Nidra)

* Breathwork sessie (Functional & transformational)

* Access Bars (ont-spannings behandeling)

* Energetic Facelift (re-vitaliserende behandeling)

* Reiki Healing (Verzachting dmv universele energie & activatie zelfhelend vermogen)

* Kundalini Energy System activatie sessie (KES=lichaamseigen geboorte-energie voor hoger bewustzijn & spirituele groei)

* Talking tot he Chakra’s sessie (TTC=kosmische energie voor trauma release)

 

De wekelijkse ‘Stress Relief’ groepslessen zullen pauzeren van 15 juli t/m 26 augustus.

Ze starten dus weer op 2 september.

 

 

En dan was dit het voor nu.

Mochten er nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ zijn, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

En dan zie ik je hopelijk snel weer op de mat… of behandeltafel!!!

 

Mocht ik jou niet meer zien voor de vakantie, dan wens ik je hierbij een fantastische zomer toe met mooie reizen, fijne momenten en heerlijk weer (dan hebben wij dat hopelijk ook 😉)

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse