NOMI Nieuws Juli & Augustus 2024

“Zomer,

Als je enige zorg dat wolkje voor de zon is”

- Loesje -

 

De zomer is het seizoen waarbij je hart zich steeds meer kan openen. Een tijd om jouw Zelf te voeden met alles waar jij een glimlach van krijgt! Deze periode is het meest Yang van alle seizoenen, een periode van actief naar buiten treden.

Dussss… ga er lekker op uit in de natuur op avontuur!

 

 

Maar…. Geen Yang zonder Yin (it’s all about balance)

 

Ervaar jij juist extra drukte in de laatste weken voor de zomervakantie? Op je werk moeten nog opeens ‘dingen’ af, er is uitval van collega’s, de kinderen gaan het schooljaar afsluiten, de sportvereniging heeft extra activiteiten om alles af te ronden enz….

Zorg dan voor extra rust en neem bewust ontspanning.

 

Holistische praktijk

Verdiepen, ontdekken, laagje voor laagje ontleden, loslaten en helen….

 

Dat gebeurt allemaal in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland. En hoe fantastisch is het om te zien, dat er steeds meer mensen hun weg via de behandelmethodes die ik aanbied, vinden. Superblij ben ik, dat ik al zo veel mensen heb mogen begeleiden en sinds kort ook heb mogen helpen opleiden 😊

 

Helaas zijn er momenteel geen mogelijkheden meer voor een energetische behandeling/sessie, voordat de zomervakantie begint. Maar er komen soms ook plots plekjes vrij (vanwege vakantie, onverwachte gebeurtenissen, ziekte enz.)

 

Op Facebook & Instagram plaats ik regelmatig de beschikbare plekjes om jouw afspraak te reserveren. Ook de last-minute plaatsen door uitval. Hou dus de ‘socials’ (instagram: holistische_praktijk_nomi & facebook: Naomi Goozen-Geertse) in de gaten of neem voor het boeken van een behandeling/sessie contact met mij op.

 

Wees welkom in de Holistische praktijk in Nieuw en Sint Joosland! Ben jij nieuwsgierig wat een behandeling/sessie/privéles jou kan brengen? Bekijk dan gerust de mogelijkheden op de website: www.nomiyoga.nl

 

Voor vragen, reserveren of andere ‘dingen’ mag je altijd contact met me opnemen via de website: www.nomiyoga.nl/contact, Email: nomiyoga@outlook.com of Whatsapp: 06-10075796

 

Eigen ontwikkeling/Opleiding:

Je bent nooit te oud om te leren. En eens een leraar, altijd een leerling….

Door obstakels te overwinnen, waardoor je verder gaat in je persoonlijke ontwikkeling komen er vaak nieuwe dingen/kansen op je pad. Zo ook bij mij.

 

* Morgen, op 29 juni, zal ik mijzelf nog verder gaan verdiepen in de Kosmische TTC energie. Op die dag zal ik nog meer hands-on ‘skills’ en coachings-technieken leren. En ook zelf weer een heerlijke TTC sessie ontvangen! Ik kijk er naar uit 😊

* In de zomervakantie (begin juli & eind augustus) ga ik de nieuwe (vervolg)opleiding doen aan de Pepita-academy tot Interoceptieve Trauma Bewustzijn therapeut (ITB).

 

Wat is Interocptieve Trauma Bewustzijn (ITB)

Heel veel ‘ziektebeelden’ hebben een label gekregen, waaronder: depressie, PTSS, burn-out, zenuwpijn, eczeem, rugpijn, pijn in spieren en gewrichten enz. Klachten waarmee we doorgaans worden opgezadeld als zijnde “leer er maar mee leven”, zijn vaak emoties die niet zijn doorvoeld. Deze zijn als trauma opgeslagen in het lijf.

De emoties die vast zijn komen te liggen in het lijf zijn dus voelbaar. Het gevoel van bijvoorbeeld ‘beklemming’ of een gevoel van ‘angst’, maar er niet je vinger op kunnen leggen, waar het vandaan komt. Wat de kern is. Het brein wil niet naar deze gevoelens toe. Die wil de pijn, die bij de gevoelens en gebeurtenissen (dus trauma) hoort, niet meer voelen. Ze blijven dus zitten en zijn er verantwoordelijk voor hoe jij je voelt en hoe jij je leven ervaart.

Dus als praten niet meer helpt, gaan we deze gevoelens/trauma’s lichaamsgericht aanpakken. Het brein wilt namelijk altijd pijn vermijden. Maar de energie, die eraan gekoppeld zit, moet eruit. Dat is ook wat die emotie wilt. Emotie wilt aangekeken en gevoeld worden. Zie het ook als een discommunicatie tussen je brein en je hart. Je hart wilt gelukkig zijn. Maar je hoofd wilt er niet meer naartoe of kán er soms niet naartoe, omdat het niet meer herinnerd wordt. Dit noem je een transparante herinnering.

Alle trauma ligt opgeslagen in ons fascia/bindweefsel, wat alles in ons lichaam omsluit. Je zou dus kunnen stellen dat ons fascia een reservoir is van onze emoties. Als we de energie die opgeslagen ligt kunnen doorbreken en doorvoelen dan komt er heling. En dát is wat we doen met Interoceptieve Trauma Bewustzijn.

 

Deze behandelmethode ligt in het verlengde van de TTC sessies. Het gaat weer nét een stapje verder/dieper en is een heel effectieve manier om trauma uit het lijf los te laten.

* Er zal gewerkt worden op organen, spieren, gewrichten, pezen en bindweefsel

* Trauma zal ontrafelt worden vanuit het netwerk van fascia & het emotionele geheugen ( op 3 verschillende lagen)

* Er zullen triggerpoints geraakt worden (Chinese & Westerse geneeskunde ontmoeten elkaar)

* Er zullen, waar nodig, spiertesten uitgevoerd worden (onderdeel van Kinesiologie)

* Er wordt gebruik gemaakt van helende ademhalingstechnieken voor het reguleren van het brein naar het hart

* Je zal gedurende jouw sessie/traject persoonlijk gecoacht worden

 

Voor wie is ITB geschikt?

* Mensen die trauma vast hebben zitten in het lijf o.a. PTSS, trauma zonder herinnering, seksueel misbruik

* Volwassen/kinderen met woede aanvallen en angstvallen (die niet weten waar het vandaan komt)

* Cliënten met o.a. tinnitus, kaakklemmen, nek- rugklachten, migraine, gewrichtspijnen

* Emotionele klachten (waaronder overgevoeligheid, diep verdriet, pesten)

* Burn-out

* Stress gerelateerde klachten

 

Vanaf september (week 36) zal ik deze fantastische behandelmethode aanbieden in de Holistische praktijk. De precieze inhoud van een sessie/traject, de tijdsduur & kosten zal ik later met jullie delen.

 

Energie uitwisseling/Waarde/Kosten

Na al mijn studies, opleidingen, bijscholingen, verdiepingen, inspanningen, ontwikkelingen, ervaringen, inzet, tijd, energie en lasten zullen een aantal van mijn aangeboden sessies, behandelingen & lessen een andere ‘prijs’ krijgen. Vanaf september zal deze prijswijziging doorgevoerd worden. Kijk voor het gehele aanbod, reserveren en kosten op www.nomiyoga.nl/reserveren

 

 

 

Groepslessen ‘Stress Relief’ Yoga

Als het goed is, is het goed.

 

Je hoeft niet altijd te zoeken naar verbetering. Het hoeft niet altijd meer of verder. Soms is het gewoon goed, zoals het is en dan mag je daar tevreden mee zijn en van genieten. Zo ook met de ‘Stress Relief’ yogalessen op maandagavond van 19.30-20.45 uur. Ook in de zomer zullen deze ‘gewoon’ binnen gegeven worden bij ‘Labeur Lifestyle & Training.

 

Voorgaande jaren gaf ik de groepslessen in juni & juli altijd buiten, maar….. dit jaar doen we het een beetje anders. In de Body & mind zaal hebben we een mooi climate control-systeem en zitten we heerlijk droog en is de temperatuur prima 😉

 

Er zullen t/m 8 juli groepslessen gegeven worden. Daarna is er een zomerstop.

 

De wekelijkse lessen zullen weer starten op 2 september.


 

Special classes

Maar…. Omdat ik en meerdere mensen met mij het zo heeeerlijk vinden, hoop ik (bij goed weer) wel een aantal ‘Special classes’ te kunnen geven in ‘the backyard’ (mijn achtertuin) of ‘de buurtuun’ (tuin van mijn buren onder de mooie eikenboom)

 

Wanneer er een ‘Special class’ gegeven zal worden dan zal ik je hiervoor een aparte uitnodiging sturen. Zo blijft het lekker overzichtelijk en kun je meteen reageren en evt. inschrijven 😊

 

 

Zomervakantie

Van 15 juli t/m 9 augustus zal de Holistische praktijk dicht zijn.

 

De wekelijkse ‘Stress Relief’ groepslessen zullen pauzeren van 15 juli t/m 26 augustus. Ze starten dus weer op 2 september.

 

 

En dan was dit het weer voor nu.

 

Mochten er nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ zijn, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En dan zie ik je hopelijk snel weer op de mat… of behandeltafel!!!

Mocht ik jou niet meer zien voor de vakantie, dan wens ik je hierbij een fantastische zomer toe met mooie reizen, fijne momenten en heerlijk weer (dan hebben wij dat hopelijk ook 😉)

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse