NOMI Nieuws November 2023

‘Autumn shows us how beautiful it is to let things go’

 

De herfst is in volle gang. Misschien vier jij momenteel zelfs herfstvakantie?

 

Nu er steeds iets minder daglicht is, de temperaturen dalen en het vochtiger wordt  merk je vast dat je niet alleen behoefte hebt aan activiteiten binnen met warmte en gezelligheid. Maar ook dat je naar binnen in jouw Zelf kruipt.

Het is de tijd van het jaar om te reflecteren en ‘dingen’ los te laten. Fysiek, mentaal en energetisch.

 

Zoals ‘the circle of life’, de wisseling van de seizoenen, de maancycli en ga zo maar door… is alles altijd in beweging.

Ook jij en ik!

 

En wij zullen ons iedere keer weer ‘moeten’ aanpassen aan wat er zich aandient; aan wat er NU is, op dit moment in deze situatie. En ik help jou graag om hiermee om te gaan. Hoe deze veranderingen en fluctuaties van het leven aan te gaan en te doorstaan.

Er zijn gelukkig steeds meer mensen die het belang van yoga, meditatie, ademhaling & zelfzorg en dus algehele gezondheid inzien.

 

 

Wat een mooie ontwikkeling is dat!

Rust, Regelmaat & Reinheid

Dit waren vroeger de pijlers van het opvoeden. Maar ze gelden NU nog steeds. En niet alleen voor kinderen. Voor volwassenen, dus ook voor jou, zijn ze minstens zo belangrijk.

 

We weten het allemaal….. Wie voldoende rust pakt, gezonde voeding tot zich neemt (denk hierbij niet alleen aan eten, maar ook aan waar jij je verder allemaal aan blootstelt), voldoende beweegt en een ritme aanhoudt dat bij jouw Zelf past…. Die zal zich beter voelen, beter presteren en dus gezonder en gelukkiger zijn. Wanneer jouw biologische klok ontregeld is stijgt de kans op klachten zoals slapeloosheid, migraine, stress, hart- & vaatziekten enz.

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om goed voor jezelf te zorgen. De uitdaging is echter om het ook te DOEN! De eerste stap is altijd het moeilijkst en daarna is herhaling een ‘must’. Met één keer naar de sportschool gaan krijg je nog geen ‘six-pack’ en één pianoles maakt jou nog geen pianist 😉

 

Het doorbreken van patronen, nieuwe keuzes maken en deze volhouden is lastig. Maar uiteindelijk wordt dát jouw nieuwe patroon. Oefening baart kunst en duurzame veranderingen worden vastgehouden. En het mooie hiervan is, dat je het niet alleen hoeft te doen!

Ik begeleid en help je graag op gang en verder 😊

 

Holistische praktijk

In de Holistische praktijk in Nieuw- en Sint Joosland kun je terecht voor:

* Privé yogalessen (Yin, Hatha & Ashtanga)

* Energetische behandelingen (Access Bars® & Access Energetic Facelift®)

* Bodyprocessen (Reiki Healing & Access Consciousness®)

* Meditatie sessies (Irest & Yoga Nidra)

* Privé Breathwork sessies (Functioneel & Transformational)

* Kundalini Energy sessies

 

 

Het wordt steeds drukker in de praktijk. Mensen vinden de weg naar de holistische/alternatieve geneeswijzen en ervaren hoe deze de reguliere/medische gezondheidszorg ondersteunen, aanvullen en versterken. Heel fijn, dat er steeds meer bekend wordt over wat er allemaal mogelijk is zonder meteen medicatie of ingrepen toe te passen. De behandelingen/sessies/lessen, die ik aanbied zijn heel toegankelijk en voor (bijna) iedereen geschikt.

 

 

Ben jij nieuwsgierig wat een behandeling/sessie/les voor jou kan betekenen? Vraag gerust om meer informatie of maak een afspraak.

 


Deze mooie ontwikkeling vraagt om uitbreiding....

 

“Energy goes where attention flows!”

Nu mijn opstartjaren en Corona ‘struggles’ echt wel voorbij zijn en de praktijk goed draait. Nu de Kundalini Energy sessies en privélessen yoga & Breathwork wat meer ruimte (letterlijk) nodig hebben en ik me ook al heb aangemeld voor weer een volgende behandelmethode… is de tijd gekomen om ook ECHT uit te breiden. Mijn praktijkruimte wordt verplaatst en vergroot!!! 😊

 

Nee, ik ga niet verder op een andere locatie, want ik hou van mijn plekje hier, maar ik verhuis naar mijn achtertuin. De mensen, die in de zomer mee hebben gedaan aan de yogalessen in mijn tuin weten misschien nog hoe het er daar uitziet? Achter in de tuin, achter de dijk en naast het grote grasveld met de mooie eikenboom staat een kantoor-unit. Deze wordt ‘as-we-speak’ omgebouwd tot praktijkruimte.

 

In de volgende nieuwsbrief zal ik wat foto’s toevoegen van voor, tijdens en na de verbouwing, want… het streven is dat ik vanaf januari 2024 van daaruit mijn praktijk verder zal runnen. Er zullen dan ook weer duo en zelfs trio sessies gegeven kunnen worden!!

 

Hoe mooi is dat? Wordt dus vervolgt!

 

 

Wekelijkse groepslessen

Merkbaar is het dat er een andere energie stroomt. Mensen hebben steeds meer behoefte aan ontspanning, rust, herstel en zachtheid. Dit is ook duidelijk te zien in de groepslessen van afgelopen periode. De groepslessen op woensdagavond zijn al meerdere keren geannuleerd, doordat er te weinig inschrijvingen waren. En dat is heel vervelend. Niet alleen voor jullie, dat de les op het laatste moment geannuleerd wordt. Maar ook voor mij, die jou steeds moet teleurstellen. Er kunnen zo geen duidelijke afspraken gemaakt en beloftes nagekomen worden  op woensdagavond en dat voelt niet goed.

 

Zoals eerder in de nieuwsbrief genoemd; Zoals ‘the circle of life’, de wisseling van de seizoenen, de maancycli en ga zo maar door… is alles altijd in beweging. Ook jij en ik!  

 

“De enige constante in het leven is verandering” (dat zei de Griekse filosoof Heraclitus al zo’n 2.500 jaar geleden) En ook wij/ik moeten hiermee ‘dealen’

 

Dusss… daar ga ik dan…’Go with the flow’

Ik heb dan ook besloten dat ik de Functionele yogales en Breathwork sessie zal laten vervallen. En omdat er behoefte is aan ruimte in de Holistische praktijk heb ik besloten dit al per direct, dus vanaf 1 november te doen.

Helaas….

 

 

Maar de groepslessen op maandag blijven en zijn ook heel mooi te volgen. Voor iedereen! De extra ‘Stress Relief’ groepsles op maandagavond , die in oktober gestart is, is al gelijk stabiel. Dat zegt voor mij genoeg. Hier is dus behoefte aan! Deze lessen zijn functioneel en er wordt heel wat aandacht besteed aan de ademhaling, dus voor degene, die eerder deelnamen aan de lessen op woensdagavond: “laat je vooral niet weerhouden deze lessen uit te komen proberen!”

Iedereen is van harte welkom 😊

 

 Stress Relief

Maandagochtend: 9.30-10.45 uur

Maandagavond: 19.30-20.45 uur

 

Mindfulness, Yin Yoga & Ademwerk

Dit zijn de perfecte ingrediënten om stress te lijf te gaan en alle spanningen van het leven los te laten.

 

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. 

Yoga staat voor verbinding en gaat ervan uit dat het lichaam, het brein en je gevoel niet los staan van elkaar.

Ademwerk zorgt voor het oplossen van blokkades en het doorbreken van patronen.  

 

In deze les zullen we het lichaam en het brein wakker maken en met elkaar verbinden. We zullen energie door jouw nadi's (energiebanen) laten stromen en bewust voelen wat dat doet. 

Zo leer je sensaties te herkennen én hoe jij hiermee om kunt gaan.

 

 

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Je leert door 'Mindful' aanwezig te zijn beter naar jezelf te luisteren. En je aan te passen aan het moment.

Dit alles in combinatie met het bewust sturen of juist loslaten van de adem zal jou helpen jouw Zelf beter te begrijpen en te laten ont-spannen. 

 

Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

 

Je zit lekkerder in je vel.

 

En dat voelt goed!            

Reserveer jouw plekje aub op tijd en hou ook de afmeldingsprocedure in de gaten! 

(kosteloos 24 uur voor aanvang vd les… zie algemene voorwaarden)  

Het minimum aantal deelnemers voor een groepsles is 5 personen. Mochten er niet genoeg aanmeldingen zijn, dan breng ik jou uiterlijk 3 uur van tevoren hiervan op de hoogte via Whatsapp/email.

 

Wil jij je al opgeven voor één of meerdere groepslessen? Dan kan dat natuurlijk! Stuur me gerust een berichtje via email: nomiyoga@outlook.com de website: www.nomiyoga.nl/contact of Whatsapp: 06-10075796 met de aangegeven data & tijden.

Ik schrijf je graag in😊

 

Empower Yourself Retreat (10 t/m 12 november 2023)

JOEPIE!!!! Het is bijna zover!

 

Over 15 nachtjes slapen geef ik ‘mijn’ eerste Retreat!! In samenwerking met Karin van Iersel & Suzan Peutz-Lindhout wordt deze gegeven van 10-12 november in ‘Finca Vrij’ te Scharendijke.

 

Na de magische Yin & iRest ‘special classes’, die Karin en ik samen gegeven hebben afgelopen tijd, smaakte het naar meer. Veeeeeeel meer! We kregen ontzettend veel positieve vragen/wensen/reacties na de lessen van jullie, dat we besloten om er echt ‘werk’ van te maken, want ook wij genieten optimaal van onze tijd en energie samen 😉

 

Zo gezegd, zo gedaan…. Nou, jaaaa… Het had wel wat voeten in de aarde; we hebben heel wat geïnvesteerd in de zomervakantie om de juiste locatie, een mooi programma en passende kok te regelen. Maar er was ‘toevallig’ een weekend vrij in een schitterend Retraite complex, wat wonderlijk genoeg precies bij onze eisen/wensen paste. Het universum hielp duidelijk een handje mee 😊

Dusss… Karin en ik hebben de sprong gewaagd. Puur op ons gevoel zijn we erin gedoken en hebben afgelopen week de puntjes op de i gezet.

 

Tijdens dit het Empower Yoursel Retreat is er alle aandacht voor jou! Een heel weekend lang hoef je niets en mag je deelnemen aan alle (of een paar) activiteiten/lessen/sessies, die wij aanbieden. Hiernaast is er gelegenheid om ook privé een behandeling/coaching te ontvangen. Zo heb jij alle tijd voor jouw Zelf en kun je reflecteren, verdiepen, ontspannen, nieuwe inzichten, inspiratie & energie opdoen.

Hoe mooi is dat???

 

Wil jij meer informatie of je gelijk aanmelden voor dit fantastische weekend? Lees dan meer via deze link: https://viavani.nl/yin-retreat/

 

Er zijn momenteel nog 2 plekjes vrij, dusss…. Wacht niet te lang! De inschrijfperiode sluit op 8 november (dus over precies 2 weken) We ont-moeten en verzorgen je heel graag!!!

 

 

‘Special classes’

* 25 november van 9.30-12.00u: Transformational Breathwork

(6-8 deelnemers) Kosten: €45,- incl. voedende soep & thee

* 9 december van 11.00-12.15u: Yoga Nidra Let op! Tijd is aangepast.

(8-12 deelnemers) Kosten: €17,50 incl. thee

* 23 december van 9.30-11.30u: Yin Yoga & iRest

(12-18 deelnemers) Kosten: €27,50 In samenwerking met Karin van Iersel, incl. herstellend hapje & thee

Meer uitleg over deze ‘special’ classes vind je op mijn website via: https://www.nomiyoga.nl/special-classes/

Mocht je nog meer info willen of vragen hebben neem dan gerust contact met me op.

 

En zo eindig ik het NOMI Nieuws voor nu.

Mocht jij verder nog vragen, opmerkingen of ‘dingen’ hebben, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

Tot snel op de mat… of behandeltafel!!!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse