Special Classes

Er zijn wekelijks yoga- & breathwork groepslessen te volgen in de mooie ‘body & mind’ zaal bij 'Labeur Lifestyle & Training' te Vlissingen:

 

Maandag 19.30-20.45u: Stress Relief yoga = ontspannend & rustgevend

  

Omdat niet iedereen wekelijks de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de lessen zullen er op diverse zaterdagen ‘special classes’ yoga en breathwork aangeboden worden. Zo kan ook jij komen kennismaken en ontdekken wat deze specialiteiten voor jou kunnen betekenen.

De lessen zijn voor iedereen en alle niveaus geschikt, dus kom en doe mee!

 

Programma: ‘Special’ classes

 

* 6 januari van 10.30-12.00u: Yin & Restorative yoga

(8-16 deelnemers) Kosten: €20,- incl. thee

 

* 12 februari van 9.30-10.45u: Yoga Nidra

(8-16 deelnemers) Kosten: €17,50

 

* 24 februari van 9.30-12.00u: Transformational Breathwork

(6-10 deelnemers) Kosten: €50,- incl. herstellende biologische soep & drank

 

* 16 maart van 10.30-12.00u: Chakra's

(8-16 deelnemers) Kosten: €20,- incl. hapje & drankje na

 

* 13 april van 10.30-12.00u: Detox yoga & breathwork

(8-16 deelnemers) Kosten: €20,- incl. hapje & drankje na

 

 

Wil jij deelnemen aan één of meerdere lessen/sessies? Schrijf je dan snel in via nomiyoga@outlook.com, www.nomiyoga.nl/contact, whatsapp (06-10075796)

 

Mocht je meer informatie willen, heb je nog vragen, opmerkingen of andere ‘dingen’, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

 

En hopelijk zie ik je dan snel op de mat!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse

Uitleg 'Special classes'

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust. Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw ‘mind’ is achter je kunt laten en kunt legen. Terwijl je lichaam stil ligt en je weg doezelt, blijf je tóch wakker.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit. Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

 

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer (brein) opnieuw opstart. Er wordt ruimte gemaakt, ballast gaat overboord en het brengt overzicht, inzicht en rust.

 

Het brengt je diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid, je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

 

Één Yoga Nidra sessie van ongeveer 45 min. Staat gelijk aan 4 uur diepe slaap.

 

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga, waarbij je lang in de houdingen verblijft (3-5 min)

 

Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Er wordt ruimte gecreëerd in het bindweefsel, waardoor de organen beschermt blijven. Het optimaliseert de ondersteuning van onze botten en houdt de verbindingen met huid, spieren en pezen gezond.

 

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. En hiermee wordt bedoeld dat je met deze yoga het zelfherstellende vermogen van je lichaam aanspreekt. En dit kan hard nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je lichaam kan veel meer dan je denkt, alleen moet je het wel de rust en oefening geven die het nodig heeft. 

 

Op zaterdag 20 november van 10.00-11.30 uur zal NOMI een heerlijke Yin/Restorative Yogales verzorgen in Hotel vd Valk Middelburg.

 

Tijdens deze yogales ontspan je je volledig in de houdingen. Je laat de zwaartekracht het werk doen en laat de spieren dus los. Je bereikt zo meer door niets te doen!

Door je helemaal te ontspannen laat je niet alleen spanning los in het lichaam, maar ook in je 'mind'. Je gedachten laat je voorbijgaan en maakt contact met jezelf. Zo voel je hoe het is met jou op dat moment.

 

 

Het werkt stress verlagend en helpt je lichamelijk, geestelijk en energetisch te herstellen. Je slaapt hierdoor beter en voelt je stabieler en gelukkiger. 

Transformational Breathwork is een hele krachtige ademmethode, waarbij je zonder pauzes volgens een bepaalt ritme ademt.

Zoals de naam al zegt zorgt deze manier van ademhalen voor verandering; verandering in het lichaam, het brein en de energie. De cellen krijgen door de grote hoeveelheid aan zuurstof en energie, die het lichaam binnen komt, het signaal om zichzelf te reinigen, waardoor (spier)spanningen en blokkades in het lichaam afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. Je ademt letterlijk alle spanningen weg uit je lichaam.

 

Het ritme van de ademhalingstechniek heeft een kalmerende werking, waardoor het mogelijk is om in een meditatieve staat van ‘zijn’ terecht te komen. Dit kan je helpen om in een diepere laag van je bewustzijn te komen, waardoor er meer verbinding met jouw Zelf ontstaat.

 

We zullen het lichaam wakker maken en ‘boosten’. Dit stimuleert jouw zelfvertrouwen en gevoel van vrijheid. Het reduceert spanningen, stress, vermoeidheidsklachten en zorgt voor verandering en groei. Je reinigt en kalmeert lichaam en geest. Het zorgt voor een hoger bewustzijn en verbetert de algehele gezondheid van jouw Zelf.

 

Deze les zal in een kleine groep gegeven worden, zodat er een comfortabele en veilige sfeer ontstaat. Voorafgaand zal er een korte checklist ingevuld worden om klachten/aandachtspunten helder te krijgen, zodat iedere deelnemer gepast begeleid kan worden.

 

De ochtend zal starten met een uitgebreide uitleg en warming-up, hierna zullen we onszelf comfortabel neerleggen en begint de ademsessie. Deze zal ongeveer een uur duren. Tijdens de sessie zal er extra lichaamswerk uitgeoefend worden (hands-on adjustments & energiewerk) De ademsessie zal overgaan in een moment van ontladen, ontspannen, integreren, reflecteren en opnieuw activeren.

Na de les kun je nagenieten en bijkomen met een kop thee en kom voedende soep.

 

Yin Yang Yoga met Klankschalen Relaxation

Door het beoefenen van inspannende en ontspannende yogahoudingen zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen.

 

Tijdens de houdingen concentreren we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

 

De yogales zullen we afsluiten met een heerlijke Relaxation begeleid met klankschalen en andere natuurlijke muziekinstrumenten. Tamara van der Hooft zal je meenemen in een ‘soundbath’ van geluiden en vibraties, die je nog dieper in staat stellen jezelf te laten rusten. Dit geeft jou het vermogen jouw ultieme harmonie te vinden.

 

Yin & iRest is een perfecte combinatie tot helen vanuit jezelf in zachtheid.

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Na het verzachten van het lichaam, het verdiepen van de ademhaling en het vertragen van je hele ‘wezen’ gaan we de diepte in. iRest (integrave restoration) betekent innerlijk herstellen. Net als bij Yoga Nidra gaan we naar de staat tussen waken en slapen in, waar er herstel plaatsvindt van lichaam en geest. Door in gedachten ‘opdrachten’ uit te voeren en emoties op te roepen en te voelen in het lichaam heel jij jouw Zelf van binnen uit.

 

Het is alsof je jouw harde schijf her-programmeert. Oude waarden, aannames, overtuigingen, die jou niet meer dienen worden omgezet in waarden, aannames en overtuigingen, die jou voeden en sterker maken. Het is jezelf transformeren en accepteren.

 

Het iRest protocol is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op gezondheid, heelheid en welzijn. iRest is het resultaat van meer dan 40 jaar observatie, onderzoek en ontwikkeling in de praktijk van Dr. Richard Miller (klinisch psycholoog, onderzoeker & yogawetenschapper) Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert. Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!     

 

Deze ochtend zullen Karin van Iersel (Gezondheids- en Body Confidence coach & Yin Yogadocente) en Naomi Goozen-Geertse (Holistisch Practitioner, Energetisch therapeute, Meditatie begeleidster, Breathwork- & Yogadocente) je begeleiden.

 

Chakra betekent in het Sanskriet wiel. Ze worden in de Indiase filosofie gezien als de poorten van het bewustzijn, waardoor de ziel de mogelijkheid heeft een deel van zichzelf, via een fysiek lichaam, in de ruimte te manifesteren.

Chakra’s zien eruit als draaiende energiekolken. Het zijn magnetische energievelden die aantrekken en afstoten. Het zijn energiepunten in je lichaam waar je levensenergie ontvangt, verwerkt en overdraagt.

 

Je ademhaling (Prana) gaat door een heel netwerk van subtiele kanalen (nadis) en energiepunten. Volgens de Indiase traditie zijn er 72.000 energiekanalen, waarvan er echter 14 als belangrijkste worden beschouwd. Daarvan zijn er weer 3 de het meest belangrijke en verbonden met de spirituele evolutie van de mens: Ida, Pingala en Shushumna.

Shushumna vormt het centrale kanaal dat vanuit het perineum door het midden van het lichaam naar de kruin loopt.

Pingala is verbonden met de rechterkant van het lichaam en vervoert actieve, extroverte, fysieke, solaire, mannelijke, naar buiten gerichte energie.

Ida is verbonden met de linkerkant van het lichaam en vervoert de passieve, introverte, mentale, vrouwelijke, lunaire, naar binnen gerichte energie.

Ida en Pingala ontspringen net als Shushumna ij het perineum en kronkelen langs de middellijn omhoog, waarbij ze elkaar meerdere malen kruisen. Op de kruispunten, waarvan er 7 zijn, formeren zich energiepunten of chakra’s. Dit zijn de belangrijkste chakra’s, hoewel er net als in het geval van de energiekanalen er veel meer zijn.

 

Elk van deze chakra’s staat voor een bepaald bewustzijnsniveau of levensgebied. Alles wat je in je leven hebt beleefd, je ervaringen, overtuigingen, gedachten is in je energie terug te zien. Elke chakra kun je zien als een harde schijf waar jouw programmering op staat.

 

Door aandacht te geven aan de chakra’s kunnen we contact maken met ons fysieke lichaam en geest. Door het beoefenen van yogahoudingen kunnen we bepaalde chakra’s activeren, ontladen en de energie uitbalanceren. We gaan ons ‘zelf’ ontdekken, aanzetten, ontladen en in balans brengen in deze ‘bijzondere’ Chakra les.

 

 

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

 

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

 

Mindfulness, Yin Yoga & Ademwerk

Dit zijn de perfecte ingrediënten om stress te lijf te gaan en alle spanningen van het leven los te laten.

 

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. 

Yoga staat voor verbinding en gaat ervan uit dat het lichaam, het brein en je gevoel niet los staan van elkaar.

Ademwerk zorgt voor het oplossen van blokkades en het doorbreken van patronen.  

 

In deze les zullen we het lichaam en het brein wakker maken en met elkaar verbinden. We zullen nieuwe energie door de nadi's (energiebanen) laten stromen en bewust voelen wat dat doet. 

Zo leer je sensaties te herkennen én hoe jij hiermee om kunt gaan.

 

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

Je leert door 'Mindful' aanwezig te zijn beter naar jezelf te luisteren. En je aan te passen aan het moment.

Dit alles in combinatie met het bewust sturen/loslaten van de adem zal jou helpen jouw Zelf beter te begrijpen en te laten ont-spannen. 

 

Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!     

 

Bij alle lessen/sessies zijn de algemene voorwaarden van NOMI YOGA van kracht.

Deze kun je vinden onder 'RESERVEREN & KOSTEN'