Special Classes

Sinds 30 januari zijn er wekelijks yoga- & breathwork lessen te volgen in de mooie ‘body & mind’ zaal bij 'Labeur Lifestyle & Training' te Vlissingen:

Maandag 9.30-10.45u: Stress Relief yoga = ontspannend & rustgevend

Dinsdag 19.30-20.45 u: Yin- Yang yoga = In- & Ontspanning

Woensdag 19.00-20.15u: Functionele yoga = actief & dynamisch

Woensdag 20.30-21.30u: Breathwork = fysiek & mentaal

Vrijdag 9.30-10.45u: Yin-Yang yoga = mobiliteit & balans

 

In juni & juli zullen de lessen op maandag & dinsdag BUITEN gegeven worden (als het weer het toelaat) in Nieuw en Sint Joosland, Walravenstraat 9

 

Omdat niet iedereen wekelijks de mogelijkheid heeft om deel te nemen aan de lessen zullen er op diverse zaterdagen ‘special classes’ yoga en breathwork aangeboden worden. Zo kan ook jij komen kennismaken en ontdekken wat deze specialiteiten voor jou kunnen betekenen.

De lessen zijn voor iedereen en alle niveaus geschikt, dus kom en doe mee!

 

Programma: ‘Special’ classes op zaterdagochtend

 

25 maart van 10.00-11.15u: Yoga Nidra (Bihar school of Yoga)

(6-12 deelnemers) Kosten: €17,50 incl. thee

 

8 april van 9.30-12.00u: Transformational Breathwork

(5-8 deelnemers) Kosten: €45,- incl. voedende soep & thee

 

22 april van 9.30-11.00u: Yin Yang Yoga met Klankschalen Relaxation

(6-16 deelnemers) Kosten: €20,- In samenwerking met Tamara van der Hooft

 

13 mei van 9.30-11.30u: Yin Yoga & iRest ……Moederdagtip!

(6-12 deelnemers) Kosten: €27,50 In samenwerking met Karin van Iersel

 

29 mei van 9.30-10.45 uur: 'Stress Relief' yogales (BUITEN! 2e Pinksteren)

(8-16 deelnemers) Kosten: €12,50

 

3 juni van 10.00-11.30u: Mindfulness & Breathwork (volle maan) sessie (BUITEN?) 

(8-16 deelnemers) Kosten: €17,50

 

17 juni van 9.30-11.00u: Detox Yoga ……..Vaderdagtip!

(8-16 deelnemers) Kosten: €18,- incl. detox-hapje & drankje

 

1 juli van 10.00-11.15u: Yoga Nidra (Himalaya Traditie)

(6-12 deelnemers) Kosten: €17,50 incl. thee

  

29 juli van 9.30-11.30u: Yin Yoga & iRest ……Relaxxx op zomervakantie!

 

(6-12 deelnemers) Kosten: €27,50 In samenwerking met Karin van Iersel

 

Wil jij deelnemen aan één of meerdere lessen/sessies? Schrijf je dan snel in via nomiyoga@outlook.com, www.nomiyoga.nl/contact, whatsapp (06-10075796)

 

Mocht je meer informatie willen, heb je nog vragen, opmerkingen of andere ‘dingen’, waarvan je mij op de hoogte wilt brengen?

Weet dan dat je mij altijd mag mailen, appen, bellen enz.

En hopelijk zie ik je dan snel op de mat!

 

Namasté,

 

Naomi Goozen-Geertse

Uitleg 'Special classes'

Yoga Nidra, ook wel bekent als de ‘slaap van de yoga’, is een staat van zijn.

Het is een vorm van meditatie, waardoor het brein (af)geleid wordt en het lichaam rust. Je verblijft tussen waken en slapen in, waardoor je alles wat er in jouw ‘mind’ is achter je kunt laten en kunt legen. Terwijl je lichaam stil ligt en je weg doezelt, blijf je tóch wakker.

 

Met o.a. een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs. Door ademhalings-, aandachts- en visualisatieoefeningen kom je dieper in je eigen energie en kunnen blokkades opgeheven worden. Je zuivert jezelf en maakt ruimte van-binnen-uit. Na afloop bruis je weer van de energie! Het werkt ook uitstekend als reflectiemoment aan het begin of einde van de dag.

 

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer (brein) opnieuw opstart. Er wordt ruimte gemaakt, ballast gaat overboord en het brengt overzicht, inzicht en rust.

 

Het brengt je diepe ontspanning, verbetert fysieke en mentale gezondheid, je wordt veerkrachtiger en kunt beter omgaan met emoties en (terugkerende) gedachten. Je gaat beter slapen en je rust ook weldegelijk uit.

 

Één Yoga Nidra sessie van ongeveer 45 min. Staat gelijk aan 4 uur diepe slaap.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €17,50 

Transformational Breathwork is een hele krachtige ademmethode, waarbij je zonder pauzes volgens een bepaalt ritme ademt.

Zoals de naam al zegt zorgt deze manier van ademhalen voor verandering; verandering in het lichaam, het brein en de energie. De cellen krijgen door de grote hoeveelheid aan zuurstof en energie, die het lichaam binnen komt, het signaal om zichzelf te reinigen, waardoor (spier)spanningen en blokkades in het lichaam afnemen en zelfs kunnen verdwijnen. Je ademt letterlijk alle spanningen weg uit je lichaam.

 

Het ritme van de ademhalingstechniek heeft een kalmerende werking, waardoor het mogelijk is om in een meditatieve staat van ‘zijn’ terecht te komen. Dit kan je helpen om in een diepere laag van je bewustzijn te komen, waardoor er meer verbinding met jouw Zelf ontstaat.

 

We zullen het lichaam wakker maken en ‘boosten’. Dit stimuleert jouw zelfvertrouwen en gevoel van vrijheid. Het reduceert spanningen, stress, vermoeidheidsklachten en zorgt voor verandering en groei. Je reinigt en kalmeert lichaam en geest. Het zorgt voor een hoger bewustzijn en verbetert de algehele gezondheid van jouw Zelf.

 

Deze les zal in een kleine groep gegeven worden, zodat er een comfortabele en veilige sfeer ontstaat. Voorafgaand zal er een korte checklist ingevuld worden om klachten/aandachtspunten helder te krijgen, zodat iedere deelnemer gepast begeleid kan worden.

 

De ochtend zal starten met een uitgebreide uitleg en warming-up, hierna zullen we onszelf comfortabel neerleggen en begint de ademsessie. Deze zal ongeveer een uur duren. Tijdens de sessie zal er extra lichaamswerk uitgeoefend worden (hands-on adjustments & energiewerk) De ademsessie zal overgaan in een moment van ontladen, ontspannen, integreren, reflecteren en opnieuw activeren.

Na de les kun je nagenieten en bijkomen met een kop thee en kom voedende soep.

 

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €45,- 

Yin Yang Yoga met Klankschalen Relaxation

Door het beoefenen van inspannende en ontspannende yogahoudingen zullen we de balans in ons lichaam, geest en energie (terug)brengen.

 

In deze les versterken we de spieren door statische houdingen aan te nemen. Door warmte te creëren wordt heel het lichaam voorzien van een goede doorbloeding, nieuwe energiestroom en verse zuurstof. We komen ook in de diepere lagen van ons lichaam (het bindweefsel rondom gewrichten en organen) door spanning los te laten en te stretchen.

 

Tijdens de houdingen concentreren we ons op de ademhaling en voelen we bewust wat er in het lichaam gebeurt. Je zult jezelf uitdagen en vertragen, wat een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest.

 

De yogales zullen we afsluiten met een heerlijke Relaxation begeleid met klankschalen en andere natuurlijke muziekinstrumenten. Tamara van der Hooft zal je meenemen in een ‘soundbath’ van geluiden en vibraties, die je nog dieper in staat stellen jezelf te laten rusten. Dit geeft jou het vermogen jouw ultieme harmonie te vinden.

 

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €20,- 

Yin & iRest is een perfecte combinatie tot helen vanuit jezelf in zachtheid.

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

 

Na het verzachten van het lichaam, het verdiepen van de ademhaling en het vertragen van je hele ‘wezen’ gaan we de diepte in. iRest (integrave restoration) betekent innerlijk herstellen. Net als bij Yoga Nidra gaan we naar de staat tussen waken en slapen in, waar er herstel plaatsvindt van lichaam en geest. Door in gedachten ‘opdrachten’ uit te voeren en emoties op te roepen en te voelen in het lichaam heel jij jouw Zelf van binnen uit.

 

Het is alsof je jouw harde schijf her-programmeert. Oude waarden, aannames, overtuigingen, die jou niet meer dienen worden omgezet in waarden, aannames en overtuigingen, die jou voeden en sterker maken. Het is jezelf transformeren en accepteren.

 

Het iRest protocol is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op gezondheid, heelheid en welzijn. iRest is het resultaat van meer dan 40 jaar observatie, onderzoek en ontwikkeling in de praktijk van Dr. Richard Miller (klinisch psycholoog, onderzoeker & yogawetenschapper) Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert. Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!     

 

Deze ochtend zullen Karin van Iersel (Gezondheids- en Body Confidence coach & Yin Yogadocente) en Naomi Goozen-Geertse (Holistisch Practitioner, Energetisch therapeute, Meditatie begeleidster, Breathwork- & Yogadocente) je begeleiden.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €27,50.

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt. Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen vaak de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

 

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt. Hierdoor voel je je fitter en energieker. Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoog vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

 

In de speciale Detox yogales zullen we o.a. de zonnegroet doen. Dit is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door de aaneenschakeling van houdingen in de zonnegroet op jouw eigen ademritme uit te voeren, zal de hartslag omhooggaan. Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd. Met als voordeel, dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

We zullen veel torsi-bewegingen doen. Deze draaibewegingen zorgen er letterlijk voor dat je je lijf uitwringt, waardoor o.a. de darmen weer op de juiste manier hun werk zullen gaan doen.

 

Niet alleen inspanning, maar ook voldoende ontspanning is nodig om alles in balans te brengen en houden. Tijdens de les zal er een moment van ontspanning en herstel zijn. En tot slot zullen met een heerlijke relaxation afsluiten.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €18,- 

Mindfulness, Yin Yoga & Ademwerk

Dit zijn de perfecte ingrediënten om stress te lijf te gaan en alle spanningen van het leven los te laten.

 

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. 

Yoga staat voor verbinding en gaat ervan uit dat het lichaam, het brein en je gevoel niet los staan van elkaar.

Ademwerk zorgt voor het oplossen van blokkades en het doorbreken van patronen.  

 

In deze les zullen we het lichaam en het brein wakker maken en met elkaar verbinden. We zullen nieuwe energie door de nadi's (energiebanen) laten stromen en bewust voelen wat dat doet. 

Zo leer je sensaties te herkennen én hoe jij hiermee om kunt gaan.

 

Tijdens de zachte yogahoudingen gaat het om het loslaten van verwachtingen, oordelen, aannames, overtuigingen en emoties. Je ontspant het lichaam, waardoor lengte en soepelheid ontstaat. Niet alleen in de spieren, maar ook rondom de gewrichten, kapsels en in het bindweefsel. Er ontstaat ruimte in het hele lichaam en in de geest. Daarbij wordt stress verminderd en ontstaat er meer (bewegings)vrijheid.

Je leert door 'Mindful' aanwezig te zijn beter naar jezelf te luisteren. En je aan te passen aan het moment.

Dit alles in combinatie met het bewust sturen/loslaten van de adem zal jou helpen jouw Zelf beter te begrijpen en te laten ont-spannen. 

 

Het brengt jou heling op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Dit heeft rust tot gevolg, maar ook een betere stemming.

Je zit lekkerder in je vel. En dat voelt goed!     

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ les zijn €12,50     

Mindfulness & Breathwork groepssessie (volle maan-dag)

 

Het is volle maan; een nieuw begin. Symbool van alle cycli....

 

Op zaterdag 3 juni van 10.00-11.30 uur neem ik je mee met de energie van de volle maan in een Mindfulness & Breathwork groepssessie.

 

Mindfulness = het bewust aandacht geven aan het huidige moment, zonder hierover te oordelen. 

Breathwork = ademhalingsoefeningen die jou heling brengen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

In deze ‘Special class’ zullen wij bewust worden van waar we zijn (lichamelijk, maar ook op welk punt in het leven) en hoe we verder kunnen gaan. 

Wat kies jij???

 

Middels een wonderbaarlijke bodyscan, ademhalingsoefeningen, het loslaten van 'dingen' die jou niet meer dienen en het vinden/ontdekken van jouw 'bliss' (persoonlijke geluk) gaan wij een magische ochtend ervaren.

 

Deze sessie is voor iedereen toegankelijk en voor ieder niveau te volgen. Wanneer je nooit eerder Mindfulness & Breathwork beoefend hebt is dit een mooie manier om hiermee kennis te maken.

 

De les zal buiten gehouden worden in ‘de Buurtuun’ (de tuin van mijn lieve buurtje). Het adres is Walravenstraat 7, te Nieuw- en Sint Joosland. Bij slecht weer zal de sessie verplaatst worden naar de ‘Body & mind’ zaal bij ‘Labeur Lifestyle & Training’ in Vlissingen.

 

De kosten voor deze ‘bijzondere’ (volle maan) sessie zijn €17,50.

Dit bedrag mag je voor aanvang van de les contant of via ‘Tikkie’ voldoen.

Kosteloos annuleren kan tot 24 uur voor aanvang van de sessie.

 

 

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in! 😊

 

Bij alle lessen/sessies zijn de algemene voorwaarden van NOMI YOGA van kracht.

Deze kun je vinden onder 'RESERVEREN & KOSTEN'