meditatie sessies

Yoga Nidra:

Yoga Nidra betekent yogische slaap. Het is een staat van bewuste diepe slaap.

Wanneer je mediteert verblijf je in de waakstaat van het bewustzijn. Je observeert liefdevol je gedachtenpatronen, emoties, sensaties en beelden, die opkomen en weer weggaan. In Yoga Nidra verlaat je de waakstaat, ga je door de droomstaat heen, om naar de diepe slaapstaat te gaan. Terwijl je wakker blijft!

Yoga Nidra brengt je een ongelooflijke kalmte, rust en duidelijkheid. Het is een methode, waarin je bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid. Door o.a. het gewaarzijn te activeren, een intentie te plaatsen, een bodyscan, ademhalingsoefeningen en visualisaties, word je naar een staat van opperste stilte en inzicht gebracht.

Wanneer je Yoga Nidra beoefent, nodig je je aandacht uit om dieper in de stilte te gaan, binnenin de ruimte van de borstkas. Als je daar naartoe beweegt ga je de ‘mind’ (brein/gedachten) leeg maken. En door alles wat je tegenkomt achter je te laten, kun je verder leeg maken en naar binnen gaan. Wanneer alles leeg gemaakt is kom je in Yoga Nidra. Door de aanhoudende beoefening van deze vorm van yoga ervaar je de echte vreugde en ont-spanning binnenin jezelf.

Het is alsof je de stekker uit het stopcontact haalt en je computer opnieuw opstart. Alles wordt opgeruimd, ballast gaat overboord. Overzicht, inzicht en rust blijven over.

Door jezelf over te geven en te (laten) ondersteunen lig je comfortabel op de vloer, op een mat en dekens. Zo hoef je niets meer.... zelfs niet meer te ontspannen. 

In een sfeervolle, veilige ruimte kun jij ongestoord genieten en bij je-zelf komen.

Je Zelf ont-dekken en ont-plooien.

Sporadisch geef ik deze sessies in groepsverband.

Privé zijn ze op afspraak te reserveren in mijn praktijkruimte of op locatie.


iRest:

iRest betekent ‘integrave restoration’ (innerlijk herstellen)

iRest is, net als Yoga Nidra, een liggende meditatie die zorgt voor een diepe ontspanning, zo diep als in de diepe slaap. In deze fase vindt herstel plaats van lichaam en geest. Verder ontdek je bij deze vorm van meditatie een plek in jezelf waar je je altijd veilig en op je gemak kunt voelen.

Vanuit deze plek leer je alles te verwelkomen wat het leven je brengt en daar op een voor jou goede manier mee om te gaan.

In iRest wordt er eerst een solide basis gelegd, zodat je alles op een veilige manier kunt verwelkomen. Deze basis bestaat uit:

·         Het bepalen van je intentie/doel voor meditatie

·         Het ontdekken van een veilige plek in jezelf

·         Het ontdekken van je diepste hartenwens

 

Na het leggen van deze basis wordt er tijdens de sessies aandacht besteed aan het voelen van het lichaam, de adem, gevoelens/emoties, gedachten/overtuigingen, vreugde en het ervaren van het bewustzijn zelf.

Het is alsof je niet alleen de stekker uit het stopcontact haalt en je computer opnieuw opstart. Maar ook nog eens herprogrammeert. Oude waarden, aannames en overtuigingen, die jou niet meer dienen worden omgezet in waarden, aannames en overtuigingen, die jou voeden en sterken. Jezelf transformeren en accepteren.

Wat levert iRest je op:

·         Diepe ontspanning

·         Verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid

·         Veerkracht

·         Beter om kunnen gaan met emoties en (terugkerende) gedachten

·         Beter slapen

·         Een veilige plek in jezelf waar je altijd naartoe kunt gaan

 

Het iRest protocol is wetenschappelijk bewezen effectief en richt zich op gezondheid, heelheid en welzijn. iRest is het resultaat van meer dan 40 jaar observatie, onderzoek en ontwikkeling in de praktijk door Dr. Richard Miller en zijn partners. Hij is klinisch psycholoog, onderzoeker, yogawetenschapper en oprichter van het Integrative Restoration Institute (IRI) in Amerika

 

Onderzoek wijst uit dat iRest PTSS, stress, slapeloosheid, angst, chronische pijn, depressie en afhankelijkheid van medicatie vermindert.

Deze sessies zijn privé en op afspraak te reserveren in mijn praktijkruimte of op locatie