yoga

Privélessen yoga:

Yoga: Yuj: Juk = verbinden.

Yoga bestaat uit lichamelijke en geestelijke oefeningen, beheersing ervan! Niet om zijn kennis of kunnen.

Het is het bewust worden van jezelf en het blijven bij jezelf. Het is geen geloof, maar een leefwijze; een manier van omgaan met…

 

Wanneer je de meditatietechnieken, lichamelijke- en geestelijke oefeningen doet, ervaar je zelf wat het doet voor je organen & zenuwstelsel: het lichaam wordt gezond en er komt evenwicht, dat doorwerkt op de geest (brein/gedachten).

Een ontspannen geest heeft omgekeerd weer een positieve werking op het lichaam.

 

Het is dus GEEN competitie, je hoeft hierbij je best NIET te doen!

Geef alles ruimte.

 

“Practice, and all is coming”

 

Flexibiliteit:

Wanneer mensen aan yoga denken, denken ze vaak dat ze heel flexibel moeten zijn. Het tegendeel is waar.  

Door de oefeningen goed uit te voeren, word je vanzelf flexibeler en neemt de bewegingsruimte toe in zowel je spieren als je gewrichten. Je bent nooit te oud om je flexibiliteit te verbeteren.

 

Kracht:

Yoga zorgt ook voor sterkere spieren. De staande houdingen versterken o.a. je grote bovenbeenspieren en buikspieren. Bij de zittende houdingen wordt de wervelkolom versterkt. Liggende houdingen zijn goed voor de buik- en rugspieren.

 

Houding:

Wanneer je flexibiliteit en kracht toenemen, verbeter je vanzelf ook je houding.

 

Adembeheersing/Breathwork:

Yogahoudingen gaan gepaard met ademhalingsoefeningen. Door deze ademhalingsoefeningen verbetert de longcapaciteit, waardoor sportprestaties en uithoudingsvermogen verbeteren. Je komt in een diepere concentratie, waardoor je je volledig op jezelf en op het huidige moment kunt richten. Je leert andere manieren van ademen toe te passen, zodat je jouw 'aangeleerde' ademritme doorbreekt. Hiermee doorbreek je een patroon, waardoor er zich nieuwe mogelijkheden aandienen. Je kunt door verschillende technieken toe te passen op verschillende lagen van bewustzijn werken; fysiologisch (biomechanisch & biochemisch) emotioneel en spiritueel.

 

Effecten:

Veel mensen die aan yoga doen, zeggen kalmer en minder gespannen te zijn. Er zijn aanwijzingen dat er biochemische reacties optreden in het lichaam, die zorgen voor minder stress. Stresshormonen worden minder aangemaakt, waardoor een gevoel van rust en kalmte ontstaat.

Het brengt energie en gezondheid, innerlijke rust en harmonie.Privélessen zijn voor iedereen, die persoonlijke begeleiding wenst.

 

In een privéles is voor persoonlijke begeleiding.

Ik stem me hierin helemaal af op jouw lichaam, brein en energie en zo kunnen we dus gericht aan de slag. Mensen met klachten/blessures/ziektebeelden kunnen zo effectief behandeld worden.

 

Naar eigen behoefte kunnen we houdingen aanleren & verdiepen en leren jezelf te ont-moeten.

 

Met behulp van Mindfulness- en meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen en yogahoudingen ontdek jij jezelf en maak je (weer) verbinding tussen jouw lichaam, gedachten en gevoel. 

 

De privélessen zijn op afspraak. Voor extra info en reserveren neem contact met mij op.