recensies

Yogalessen:

Ik was altijd bevooroordeeld, maar sinds de lessen bij NOMI YOGA ben ik helemaal om. Is voor alle leeftijden en zeer professioneel.

-Judith-  

Met je volle aandacht de yogaoefeningen doen en daarbij alles om je heen vergeten, dat is heerlijk en doet zoveel goed voor je lichaam en geest.

Naomi maakt dat als docent mogelijk. Ze weet een fijne en rustige sfeer neer te zetten, geeft aanwijzingen en corrigeert als dat nodig is maar laat je, als je dat wilt, ook op een verantwoorde manier je grenzen verleggen.

Ik vond het eerst het belangrijkste dat ik een “moeilijke pose” kon maar het ademhalen en de mentale rust vind ik nu net zo als niet belangrijker dankzij de lessen van Naomi.

Ook legt ze je bij het relaxen aan het einde van de les als het nodig is in een goede houding en toen pas merkte ik hoe verkrampt ik eigenlijk lag.

Kortom zeker een les komen volgen voor de innerlijke rust, zelfvertrouwen, kracht en lenigheid.

-Esther-

Ik ben begonnen met yoga omdat ik naast het hardlopen ook mijn spieren wilde versterken. Ik ben bij Naomi terecht gekomen via Facebook. De lessen bevallen mij super! Ik heb er echt plezier in! Het is soms hard werken en zweten maar echt goed te doen, terwijl ik van te voren niet had gedacht dat ik het zou kunnen omdat ik totaal niet lenig ben. Naomi heeft persoonlijke aandacht voor je en geeft op een toegankelijke manier Yoga waarbij ze met beide benen op de grond staat. Ik ben een vol uur met mijn lijf bezig wat mij naast inspanning zeker ook ontspanning geeft. Ik zou yoga bij Naomi zeker aanraden bij anderen!

-Ingrid- 

Heb net een paar lessen gehad van Naomi, Een ieder lichaam zal dat als prettig ervaren, voor mij is het zeker al opgevallen. Ik ben er nog lang niet om alles los te laten om geestelijk en lichamelijk sterker te worden. Tijd heelt alle wonden, ga er de tijd voor nemen. De aanhouder zal er later profijt van hebben. Ik ga er voor. Ik vertrouw volkomen op Naomi, de lessen die ze geeft, en mezelf mag ontvangen geven al rust.

-Bep- 

Leuke gezellige les leerzaam voor iedereen haalbaar.

-Petra- 

Sinds 1 jaar volg ik de yogalessen bij Naomi en wat wordt ik daar blij van. Ik heb lang geroepen dat ik dacht dat het wel goed voor me zou zijn, maar dat het zo fijn is had ik niet verwacht. Door haar prettige manier van lesgeven, je vrij te laten je eigen grenzen op te zoeken, maar je ook te laten voelen dat meer kan maakt dat ik er elke week weer naar uitkijk. Ruim een uur alleen maar bezig zijn met je lichaam en ademhaling, waardoor ik meer ruimte in mijn hoofd krijg...heerlijk.

-Astrid-  

Helaas kan ik nu even niet meer naar de yogales bij Naomi omdat ik zwanger ben. Maar anders zou ik zeker elke week vd partij zijn.

Het zijn heerlijke uurtjes om even helemaal met je eigen lichaam én geest bezig te zijn.

Iedereen op zijn of haar niveau, niks moet.

Er heerst altijd een prima sfeer.

Vooral de afsluitende 10 minuten zijn heel fijn en dit komt vooral door Naomi haar stem. Deze is namelijk zeer rustgevend.

Verder is ze zelf ook nog constant aan het leren /trainen etc dmv cursussen. Je merkt dat ze kundig is, en heel lenig, jaloersmakend soms.

Ik genoot er iedere les weer van en het is zeker niet zweverig. Bij sommige oefeningen moet je echt wel aan de bak.

Na mijn zwangerschap ga ik zeker weer aan de slag!

-Nienke-

Naarmate ik ouder word, raak ik bewuster van mijn lichaam en gezondheid.

Elke dag mijn krachttraining, 2 avonden in de week het intensieve kickboksen en elke zondagochtend een lange wandeling.

Nu ook wekelijks mijn yoga, een heerlijke tegenhanger en zeer bevorderlijk voor de omgang van mijn N. A. H. Voor een goed resultaat van deze inspanningen is motivatie en doorzetting van belang.

Yoga vergt ook nog eens een zeer goede begeleiding.

Ik heb alleen maar lof voor de passie en

gedrevenheid van Naomi, en zij weet het op een zeer ontspannen sfeer over te brengen.

Naomi is Yoga...!!

-Wim-

Super fijne yoga les gehad. Rustige sfeer en persoonlijke aandacht. Een echte aanrader!! Vak vrouw!

-Andrea- 

Ik heb door Nomi Yoga kennis gemaakt met yoga en zou nu niet meer anders willen. Er heerst een goede sfeer en het is laagdrempelig. Naast de reguliere lessen organiseert Nomi yoga veel leuke workshops zodat je ook eens met andere vormen van yoga kan kennis maken. Daarnaast vind ik de begeleiding van Naomi erg goed en ze is heel erg betrokken bij haar leerlingen!

-Sabrina- 

Ik heb al weer een poosje les van Naomi

Ik vind het altijd een feestje om naar een les van jou te gaan

Ik heb nu net de wandel marathon gelopen had veel last van stijve benen en mijn rug

Na twee lessen yoga is dit bijna weer over

Kort om heerlijke lessen en een hele goede juf.

-Marjan-

Zeer gedreven lieve en vooral kundige vrouw. Heb van velen les gehad, maar Naomi is voor mij de meest professionele op haar vakgebied, met een 'clean body and mind' kan je er na haar les weer tegenaan, bepaalde blokkades in zowel lichaam als geest, worden weggenomen. Ze neemt de tijd voor je om al het goede uit je te halen . Je blijft door haar gemotiveerd om binnen jou kunnen steeds een stapje verder te gaan maar nooit je grens te overschrijden.

-Alina- 

Je hebt me met prive-lessen yoga door de heftigste periode van mijn burn-out geholpen! Daar ben ik je eeuwig dankbaar voor. En ik ben zo blij dat ik nu de yogalessen in het Dorpshuis elke maandag kan volgen.

Wat kan je dat toch goed om me weer in het 'hier en nu' te plaatsen. Even een uurtje met je lichaam bezig zijn. Het is wonderlijk! Hard werken en je toch ontspannen voelen. Ik kan het iedereen aanraden!

-Wilma-

Volg nu sinds een paar weken les bij Nomi Yoga.

Beetje met de gedachte als het te zweverig is dan stop ik.

niets is minder waar wat een vooroordeel van mezelf.

Ben begonnen met veel pijn en angst omdat het gebied van m'n bekken door bestraling zeer pijnlijk is geworden.

Na 3 lessen merkte ik al verandering en stond ik houdingen die ik nooit voor mogelijk meer had gehouden!

Maar vooral de zachte begeleiding die Naomi geeft, zorgt ervoor dat je geloof krijgt en je ziet resultaat....

Ik ben blij zowel innerlijk als uiterlijk.

-Lina-


Meditatie sessies:

Jaren geleden al eens psychologische begeleiding gehad wegens onzekerheid, te kritisch zijn naar mezelf en de lat hoog leggen. Deze begeleiding hielp een tijdje.

 

Na een moeilijke periode in privésfeer welke lichamelijk uitputtend was, maar psychisch ook slopend, waardoor onzekerheid alleen maar groter werd ben ik in een depressie beland. Na goede keuzes gemaakt te hebben, ben ik al lange tijd uit mijn depressie en ook al lange tijd zonder medicatie. Ashtanga yoga helpt mij al langere tijd daarbij om op de mat één te worden: body, mind, soul. Niet altijd even makkelijk.

Dat blijkt ook, want mijn grootste probleem blijft aanwezig: onzekerheid en zelden eens trots kunnen zijn op mezelf. Nergens meer op gestoeld, maar altijd die kritische blik naar mezelf. Dit ontaarde in paniek, omdat ik belangrijke mensen weg ga duwen, terwijl juist die ene persoon mij perfect vindt zoals ik ben. Moeite met dat vertrouwen dus.

 

Op een dag gaat het mis en ben ik dus bang dat ik kwijtraak wat ik heb. Met Naomi heb ik een zeer fijne band en ik heb haar een berichtje gestuurd dat ik het niet meer wist. Haar antwoord was dat het antwoord in mijzelf is, dat ik het zelf moest doen, maar dat zij wel kon helpen dat gevecht met mezelf aan te gaan. Hoe dan? Yoga Nidra iRest…

Zoals ik ben heb ik eerst opgezocht of dit wel wetenschappelijk was en jawel, veel wetenschappelijk bewijs dat deze vorm van yoga mensen helpt met depressie, angsten, PTSS etc. Naomi voelde mijn paniek goed aan en diezelfde avond lig ik bij haar thuis op een matje, waar je geheel comfortabel gelegd wordt door Naomi.

Wat er de volgende 45 min gebeurde was werkelijk zo bijzonder, maar ook zeer confronterend, iets waar Naomi mij al voor gewaarschuwd had. Je gaat naar een lichte slaapfase, niet geheel slapen. Je lichaam gaat slapen, maar je brein blijft wakker. Je kunt je niet eens echt bewegen, je voelt je ledematen als het ware los van je, maar wat een bevrijding is dat! Het is nu alleen nog ik en mijn eeuwig draaiende brein in datzelfde cirkeltje. Naomi verteld stap voor stap wat ik moet doen: ademhalen, alle zintuigen intrekken, behalve je gehoor en gevoel.

En dan… dan wordt het confronterend: de strijd met mezelf is begonnen. Haal naar voren wat je jezelf wijs maakt en zet daar iets positiefs tegenover. Ik schrik van wat ik mezelf voortdurend wijs maak en dat dat alles behalve de waarheid is. Hoe ik dit weet? Ik moet nu van een andere kant naar mezelf kijken, van bovenaf, van binnenuit, met mijn eigen gevoel. Hoe moeilijk was dit, maar hoe opluchtend ook! Ik maak het mezelf wijs, het is dus niet waar.

Moe, maar toch opgelucht en voldaan ga ik naar huis. De dag erna voel ik me veel rustiger. En vanaf die dag wordt het ook rustiger in mijn hoofd. Ik denk niet meer de hele dag dat ik niet goed genoeg ben voor die ander en ik kan steeds vaker lief zijn voor mezelf.

      

Nu na 6 sessies/weken ben ik een stuk rustiger geworden, een zekerder mens en vooral een liever mens voor mezelf! Waar ik eerst sceptisch was, ben ik nu overtuigd. Yoga Nidra iRest helpt echt. Niemand vertelt je hoe je moet denken, maar je moet het hier echt zelf doen!

Naomi praat je alleen door de sessie heen, zodat je tot rust komt, zodat je kan ontspannen, zodat je in die bijzondere slaapfase komt en je daarna je brein en gevoel samen kunt brengen en nieuwe zaadjes kunt planten om mee verder te kunnen.

Naomi heeft een prettige en rustige stem om naar te luisteren en bij tot rust te komen, dat in combinatie met zeer prettige zachte muzikale klanken, welke je uiteindelijk bijna niet meer hoort door de “slaap” waarin je terecht komt. De omgeving is sereen en wordt prettig gemaakt met hele subtiele, absoluut niet overheersende geuren.

 

Ik ben dankbaar dat Naomi mij in aanraking heeft gebracht met Yoga Nidra iRest. Ik ben er nog niet, maar ik ben al een heel eind op weg!

-M-

“Bij Nomi volg ik al zo’n 3 jaar wekelijks yogales.

In het voorjaar is daar flink de klad in gekomen vanwege de Corona maatregelen. In de zomer merkte ik dat ik extra ondersteuning kon gebruiken en heb ik Naomi gevraagd om een privé sessie Yoga Nidra. Dat heeft me toen direct ontzettend veel rust gegeven . Omdat ik het idee had dat ik nog een aantal dingen moest aanpakken zijn we een I-rest traject aangegaan.  Iedere sessie heb ik anders ervaren en bracht me andere inzichten.

Aansluitend heeft de access bars geholpen om dingen ook echt letterlijk af te voeren. Ik vond het al met al best een heftig en ook emotioneel heftig proces en ik merk nu dat ik weer steeds beter in m’n vel zit.

 

(De periode dat ik Naomi voor dit traject benaderde was toen ik er klaar voor was om te stoppen met de medicatie (AD) voor een in het verleden ontstane angststoornis als gevolg van stress.)”

-E-

Via mijn sportschool ben ik in aanraking gekomen met yoga. 

Zoals zovelen was ik een beetje sceptisch over yoga. Zweverig, soft…etc.

Na een paar keer les van Naomi ervaarde ik dat yoga niet soft is. Eerder confronterend…. Accepteren dat je lijf niet altijd doet wat je hoofd wil.

Daarmee leren omgaan en accepteren dat dat zo is. Niet vechten maar accepteren….Goed is goed of dit is het voor vandaag…

Yoga gaf mij een beetje rust in lijf en hoofd. Maar wat kon ik doen om dit meer vast te houden? 

 

Doordat ik Naomi heb leren kennen als een heel prettig bekwaam yogadocent durfde ik een iRest traject met/bij haar aan.

Dus mijzelf verwend met een iRest traject.

 

Wekelijks ruim een uur voor jezelf. Heerlijk toegedekt worden en dan jezelf mee laten nemen in het ‘verhaal’ dat Naomi vertelt.

Aan de ene kant werken, aan de andere kant ervaren, laat het maar komen.

Na de sessie ontspanning / rust voelen en ook een soort reset / verlichting. 

Wat wil ik zelf? Wil ik mijzelf veranderen? Goed is goed. Accepteer zoals het gaat. Controle loslaten.

 

Ik kan niet precies aangeven wat het met mij heeft gedaan, maar ik ervaar meer rust in mijzelf. Ga soms anders om met dingen die mij eerder enorm irriteerden.

 

Het lukt mij om soms meer ontspannen om te gaan met bepaalde situaties. 

-M-

Tijdens en na een burn-out een aantal jaren geleden heb ik geleerd dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Zo doe ik nu aan yoga, mindfulness, bewegen, en af en toe een weekje retraite. Dat laatste ook om weer eens stil te staan bij hoe het met me gaat en hoe ik verder wil.

Yoga nidra kende ik van mijn werk waar we zo gelukkig zijn om yoga aangeboden te krijgen. Toen Naomi vertelde dat ze privélessen Yoga Nidra iRest ging geven leek het me een prima moment om weer eens voor mezelf te zorgen.

 

Wat is yoga Nidra iRest voor mij.

Het is een compacte vorm van een weekje retraite, en dat elke twee weken. Het geeft me totale ontspanning EN de mogelijkheid om een stapje verder te zetten in mijn persoonlijke groei.

 

Dat laatste is ook goed gelukt in de eerste 6 sessies. De stap die ik wilde zetten, en waar ik al mee bezig was, is nu verankerd in mijn zijn. ik kan mijn positieve voornemen oproepen en omzetten in daden.

 

En wat nog veel mooier is: er ook intens tevreden mee zijn.

-R-

Ik heb met de I-rest privé sessies bij Naomi ervaren dat je lichaam echt helemaal tot rust komt.

Tijdens de sessie wordt er heel goed voor je gezorgd. Eerst wordt er gezorgd dat je in de goede houding ligt, met goede ondersteuning. Je zweeft bijna boven de grond.

Daarna volg je simpelweg de instructies op. Je hoeft dus geen moeite te doen om te mediteren o.i.d.  Naomi kan goed inspelen en inschatten wat jij op dat moment nodig hebt. 

 

Ik kom echt helemaal ontspannen en opgeladen uit zo'n sessie. En dat is echt een cadeautje.

Daarnaast merk ik dat ik nu beter mijn grenzen aangeef, meer naar mijn lichaam luister en momenten voor mijzelf neem.

-S- 


Energetische behandelingen:

Het bleek echt precies wat ik nodig had.

 

Ik was eerst echt heel moe en zat tegen hoofdpijn aan, maar na de behandeling had ik zo’n rust in m’n hoofd!

En die rust is gebleven. Ik zag het ook weer helemaal zitten om vandaag weer te gaan starten.

Ik was lichamelijk nog wel moe, maar dat is altijd na een stevige dag werken.

Ik wou dat ik dit veel eerder had kunnen doen, want dan zou m’n vakantie een stuk fijner zijn geweest. 

Ik heb het m’n collega’s ook echt aangeraden! Want die zijn net zo op als ik was. 

 

Dit heeft me zo enorm geholpen!

-Els- 

Ik vond het een hele bijzondere behandeling. Heel apart hoe een zachte aanraking zo heftig aan kan voelen. Ik heb echt als een blok de hele nacht door geslapen en helder wakker geworden.

Ik voel me nu energieker, of ik iets meer aan sta en bewuster ben.

 

Ik vond het echt heel fijn en ga het zeker nog een keer doen!

-V-

Wat een beleving. 

En dan meer in de vorm van een soort van leeg hoofd. 

Ik ben wel bijzonder door de dag heen gegaan. Net of ik naast mezelf liep, zeg maar. Maar niet vervelend!

Gisteren werd wel mijn rug en nek steeds stijver. Dat is nu weer weg. 

Kortom een bijzondere ervaring. 

Maar gek genoeg wel voor herhaling vatbaar. 

-Mike-

De Access Bars, zucht, wat een fijne ervaring is dat!

Ik kwam thuis en ik voelde me gewoon heel fijn, giechelig en zacht en dromerig.

Ik ben een fan.

Het kwam ook zeker door de sfeer. Normaal gesproken ben ik in een 'behandel' ruimte altijd wat gespannen.

Ook wanneer ik dan op een bed moet gaan liggen. Maar nu ervaarde ik dat helemaal niet zo. Ik had echt het gevoel dat ik helemaal mezelf kon zijn. En dat gevoel was erg aangenaam.

Dankjewel voor deze ervaring!

-Eline- 

We merken echt wel verschil bij onze dochter.

Ze is rustiger en minder negatief.

Dat is heel fijn om te merken.

Ik wil de behandeling bij haar zeker gaan herhalen!

-R-

Ik liep al een tijdje rond met een vol hoofd, toen iemand mij de tip gaf om naar Naomi te gaan. Ik ben gaan kijken op haar website en heb de stoute schoenen aangetrokken door haar een mail te sturen met de vraag of zij mij kon helpen.

 

De eerste afspraak ben ik zonder verwachtingen erheen gegaan. Ik had gelijk een positief gevoel toen ik bij haar binnenstapte. Na wat vragen kwamen we uit op de Access Bars behandeling. Het is heel bijzonder om de energie door je lijf te voelen stromen, je merkt echt dat er wat in je lijf gebeurt. Maar tegelijk is het enorm ontspannend. Ik had mij in tijden niet zo ontspannen gevoeld. En dit heerlijke gevoel had ik het hele uur. Toen Naomi zei dat ik klaar was voelde ik mij licht in het hoofd, alsof er niets in je hoofd zit. Leeg en opgeruimd, zo ervaarde ik later. 

 

Na deze behandeling had ik er nog 2 tegoed, maar deze waren totaal anders dan de eerste behandeling. Maar stuk voor stuk waren ze fijn en bijzonder. De uitleg die Naomi geeft over waar de energiestromen blijven stromen waren voor mij elke keer weer heel erg duidelijk en herkenbaar.

 

Ik heb het gevoel dat ik meer rust in mijn hoofd heb, er is letterlijk opgeruimd in mijn hoofd. Ik kan het iedereen aanraden!

-Janny-

De Deep Dive Healing was superfijn om te ervaren, heel bijzonder om al die energie te voelen en ook te ervaren dat ik er eigenlijk geen controle over had. En dat, dat ook oké is.

Na de ademtherapie was 't als of ik als een plank was, alsof ik onder stroom stond eigenlijk, pas toen je je handen naderhand op mijn lichaam drukte voelde ik dat ik weer in mijn lichaam kon zakken.

Wat ik zo opmerkelijk vond is dat jij met alleen al je handen opleggen die energie uit mijn handen liet 'ontbranden', meteen vanaf het eerste moment. Bijzonder!

 

Ik voelde me heel erg veilig tijdens de behandeling en bij jou. De dingen die jij teruggaf hierover resoneerden wel en ik begreep ook waarom dit naar voren kwam. Daar moet ik voor mijzelf echt wat mee, zou gezond voor me zijn, maar patronen doorbreken is zo moeilijk! 

Ik ervaar wel al meteen dat mijn concentratie toegenomen is en dat ik me over het algemeen veel rustiger voel.

Graag kom ik weer terug voor andere/nog meer behandelingen.

 

Ontzettend bedank voor je mooie werk en je liefdevolle aandacht.

-T-

De behandeling heb ik als heel bijzonder ervaren.

Na de behandeling was ik meteen veel soepeler en mijn rugpijn erg verminderd. Dit zette de dagen erna door en na 2 dagen kon ik weer normaal werken, bukken, tillen zonder pijnklachten.

-Anytsa-

De behandeling heb ik als zeer ontspannen ervaren.

Op een gegeven moment kwam er de overgave en het ondergaan was erg prettig. Pure ontspanning.

Een cadeautje voor mezelf!

-Manon-

Ik heb de behandeling als heel fijn ervaren. Kwam heerlijk tot rust.

Ben daarna wel de hele dag misselijk geweest. (spanning die los kwam? Of vermoeidheid?) Dat was de volgende dag weer weg.

Ik heb 2 nachten heel goed geslapen.

Überhaupt val ik inmiddels ietsjes makkelijker in slaap.

 

Direct na de behandeling merkte ik dat de intense spanning in m'n lijf weg was. Dat was heeeeel fijn. Die is nog steeds weg.

Het is wat rustiger in m'n lijf en hoofd.

Al met al ben ik dus erg positief en kom ik zeker snel nog een keer terug.

 -C-

Ondanks de turbulente periode waarin ik zit, merkte ik na een dag of 2 - na de behandeling- dat ik rustiger werd. Alsof ik een cocon om me heen had en mensen mij minder snel konden raken. Ik merkte bijvoorbeeld in een gesprek dat - terwijl er allemaal vragen op me afgevuurd werden- ik me niet mee liet slepen en echt heel relaxed in het hier en nu kon blijven, maar ook kon blijven luisteren. Normaal gesproken gaat mijn energie heel snel mee omhoog of ik ga uit verbinding en sluit me af. Nu koste het geen energie om in verbinding te blijven. Wow!

Een paar dagen daarna was ik een moment wel weer heel erg gestrest, maar zoals jij al zei, het is het topje van de ijsberg.

Oh en slapen. Ik slaap zo onwijs goed sinds de sessie! Erg dankbaar voor.

-Mascha-

Het gaat goed met mijn dochter, hoor!

Ze had het echt als een super ervaring beleefd! Ze vond het echt heel fijn!

 

Vandaag is ze haar kamer op gaan ruimen (moet niet gekker worden) 😊

Ze wil de Access Bars behandeling heel graag nog een keertje doen.

-C-

Voordat ik de eerste behandeling in ging had ik er wel wat over gelezen en positieve verhalen over gehoord. Maar omdat ik vind dat je zelf dit moet beleven en ervaren ging ik neutraal deze behandeling in. Heel bijzonder om te voelen hoe energie door je lichaam gaat stromen en dat zoiets überhaupt mogelijk is.

Daarbij was het heel ontspannend. Hoe graag ik ook wilde blijven kletsen, dit ging gewoon niet meer, omdat ik heerlijk aan het wegsoezen was. Na ongeveer een uur “kwam ik weer bij” en voelde dat er wat met mijn lichaam was gebeurd, maar kon het eigenlijk niet plaatsen.

Naomi gaf uitleg waar de energiestromen bleven stromen (waar dus eigenlijk de emmer “vol” was) en dit was heel herkenbaar. Uitgeblust, maar met een reep chocola voor de energie ging ik naar huis.

Dan heel benieuwd wat het met je doet. Mijn behandeling was op de vrijdag, dus had een heel weekend de tijd om te voelen wat het met me deed. Nou heel wonderlijk pakte ik dingen op die al een tijdje lagen. Er was ook ruimte gekomen in mijn hoofd om bepaalde beslissingen te nemen.

 

Verdere behandelingen

Met de eerste behandeling in mijn achterhoofd ging ik de volgende behandelingen in, maar deze waren echt heel anders dan de eerste. Het was ook wel relaxed en ik voelde gelijk weer de energie stromen. Maar wat ik zo wonderlijk vond is dat in deze behandelsessies pijnpunten heel erg duidelijk werden. Onder andere in mijn rug. Het was lastig op te staan van de behandeltafel. Mijn rug is een zwakke plek. Naomi legde uit dat energie juist gaat naar de zwakke plekken. Zodra ik thuis kwam had ik nergens last meer van en voelen de pijnpunten beter aan dan voor de behandeling.

 

De behandelingen geven mij een opgeruimd gevoel en rust in mijn hoofd. De dagen erna voel je jezelf heel relaxed. Het is echt een moment voor jezelf (en onbewust ook voor je omgeving omdat je ruimte creëert in je hoofd en daarvan rustiger wordt) om te kijken waar er energie naar toe gaat. En om voor jezelf te bepalen of je dat oké vindt of juist niet.

Een bewustwordingstraject, maar dan wel één waarbij je heerlijk kunt ontspannen!

-Michelle-

Ik vond de behandeling ontspannen en bijzonder. 

 

Na de behandeling voelde ik me ontspannen. Ik was heel moe en moest heel vaak geeuwen. Ook kon ik wat minder prikkels verdragen aan mijn hoofd, zoals een tv die aan stond. Ik ben lekker vroeg naar bed gegaan en heb heerlijk geslapen. 

Ik voel me goed. Ik heb vandaag een drukke dag gehad, maar die ben ik prima doorgekomen. Ga vanavond weer lekker op tijd naar bed (de rest komt morgen wel 😉)

-Patricia- 

Wat was het een bijzondere ervaring. Waar ik het ene gedeelte vol was van alles, verdween ik het andere gedeelte van de sessie in een soort zwart gat. Heerlijk!

Ik had snel daarna een afspraak, dus ik kon niet even lekker na ontspannen zeg maar. Dat heb ik ‘s middags wel gedaan, want ik was behoorlijk moe.  

Gister heb ik gelijk een aantal zaken opgepakt die ik al maanden geleden moest regelen. Ik was meer gemotiveerd.  

Ik heb wel het idee dat ik vaker denk ‘het zal allemaal wel’ of ‘gewoon geen zin in’, maar om dat ook om te zetten naar de actie ‘het gewoon niet doen’ is nog lastig.

Sowieso het absolute ontspannen heb ik echt als heerlijk ervaren! Bedankt hiervoor.

 -Rieneke-

Al jaren onrust in mijn hoofd: onzekerheden, niet goed genoeg voelen, gewoon niet kunnen “zijn”. Yoga hielp vaak al om rust te vinden en even 1 met mezelf te zijn. Mediteren wilde ik graag, maar de onrust in mijn hoofd maakte dat een worsteling.

Er moest iets gebeuren, dat voelde ik. Gekozen voor een pad bij jou: acces bars. Beetje sceptisch was ik wel hierover. Het is onmogelijk te beschrijven wat er op het moment van de sessie gebeurde. Voelde mij openen, voelde dingen weggaan, voelde mijn hoofd stil vallen, voelde vreemde tintelingen en spiertjes samen trekken in mijn benen en armen. Voelde in mijn keel iets gebeuren, alsof er verdriet uitgehaald werd #bijzonder!! En rust... vooral rust voelde ik ontstaan. Na een week of drie (na de 2e sessie of de 3e) voelde ik me ontzettend moe. Mijn lichaam en geest leken wel te resetten, zo voelde het!

 

En nu... weken later... wat voel ik me fijn.

Wat een rust in mijn hoofd! Geen geworstel meer!!! De onzekerheden liggen achter mij en als ze nog eens komen, kan ze heel gemakkelijk heel even omarmen en daarna weer loslaten. Ook gewoon eens voor mezelf durven kiezen en rust durven pakken, even terug naar mezelf, even los te laten en dan weer door. Dat lukt nu ook!

Ik voel, zie en weet nu dat ik zeker al 8 jaar aan het vechten ben geweest, aan het overleven ben geweest en mezelf daarin totaal verloren ben, mezelf daarin overgeslagen heb. Ik heb niet kunnen “ helen”, geen focus op mezelf kunnen leggen, altijd maar oordelend over mezelf.

 

Nu is er rust en wat voelt dat fijn!! Durven geven, maar nu ook kunnen ontvangen. Niet meer oordelend over mezelf, maar mezelf gewoon goed genoeg voelen en vinden! Gewoon “zijn” in het hier en nu.

Wat is het fijn om weer goed te slapen en me uitgerust te voelen! Who needs coffee?? Ik in ieder geval niet meer. Mediteren! Het lukt! En draagt nu bij aan dit gevoel wat ik inmiddels al weken heb!

 

Wat ben ik blij dat ik naar jou gekomen ben en het moeilijke woord “help” heb gezegd.

 

Dank je wel voor wie jij bent en voor wat je doet! Zo warm, zo open, zo zonder oordeel

-Miranda-

 

Ik ben nu ongeveer 3 maanden onder begeleiding van Naomi aan het werken aan mezelf. En die stap had ik zo veel eerder moeten nemen!

Tijdens ons intakegesprek voelde ik direct haar warmte en een klik, wat mij direct op mijn gemak stelde. Ik kan bij Naomi een masker afzetten.

 

Vanuit dat punt heb ik verschillende behandelingen gehad, acces bars, reiki en yoga. De begeleiding en handvaten die zij mij heeft gegeven heeft er toe geleid dat ik voor mezelf kan bepalen wat belangrijk is. En terug kan gaan naar mijn eigen veilige basis. Ik zit beter in mijn vel, heb meer rust in mijn emoties en kan weer mezelf zijn.

 

Ik hoop nog veel van Naomi te leren. En ik kan iedereen aanraden om de tijd in zichzelf te investeren. Door de begeleiding van Naomi jezelf uit te dagen en om gewoontes te doorbreken.

Ik ben hier enorm dankbaar voor.

 

-Marlou-


Wat een bijzondere ervaring vond ik het vrijdag. Mooi om dit alles te voelen. Alle lichamelijke reacties vond ik bijzonder, zonder te praten, alleen maar liggen en ervaren hoe mijn lijf aan de slag was. En dan gebeurt dit allemaal. 
Dat jij dingen voelt en ‘afvoert’, ook heel bijzonder.. en dat daarna de lichamelijke zaken zoals de buik- en hoofdpijn meteen weer weg waren. 

Ik voelde me ‘ontprikkeld’, na een lange periode te veel overprikkeld te zijn geweest. Veel rustiger in mijn hoofd én lijf. Heel fijn. 

Nu wil ik proberen die ‘ontprikkel’ momenten vaker in te lassen. Maar daar moet ik echt nog een ritme in gaan vinden. 

Heel fijn om te weten dat er afspraken gepland staan. 

Nogmaals hartelijk dank!!
- J -